Szybkie ciasto bez pieczenia 500 ml śmietany 30% 4 truskawkowe galaretki 400g mrożonych truskawek 14 szt podłużnych biszkoptów Dwie galaretki rozpuść w 500 ml wrzątku i odstawić do lekkiego stężenia. Podłużną formę wyłożyć folią aluminiową i ułożyć po długości biszkopty. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno i połączyć z tężejacą galaretką,masę wylać na biszkopty. Formę wstawić do lodówki. Pozostałe dwie galaretki rozpuść w 750 ml wrzątku, wsypać mrożone truskawki. Gdy galaretka zacznie tężeć,A będzie to bardzo ... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...