szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:250/1736)

Piwne kruche ciastka z owocami 110

pół łyżeczki soli około 300 g owoców : 2-3 jabłka, nektarynki, brzoskwinie, śliwki itp. kilka suszonych śliwek lub rodzynek/można oczywiście pominąć Przygotowanie: z podanych składników poza owocami szybko zagnieść ciasto, zawinąć w filię spożywczą i włożyć na godzinkę do lodówki. Użyłam cukru Dark Muscovado (wilgotny cukier) dlatego wyszedł taki marmurek. Owoce pokroić w drobną kostkę. Ciasto rozwałkować i pokroić

greenscarf
TARTA POMARAŃCZOWA Z PIANKAMI. 177

Wszystko się klei od soku i pachnie pomarańczową skórką. Bucha gorąco od piekarnika, nadal próbuję doczyścić dłonie od ciasta. Jego ugniatanie mnie relaksuje, cały stres znika

W kuchni Karmel-itki
Serowa tarta z czekośliwką i piernikami 211

pierników nadziewanych Całuski Kopernik Toruń Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i posiekać razem z zimnym masłem, solą i cukrem pudrem. Dodać jajko i śmietanę, szybko zagniatając ciasto. Rozwałkować i nałożyć na tartę o średnicy 25 cm, najlepiej z wyjmowanym dnem. Nadmiar ciasta odciąć i schłodzić w lodówce przez minimum 30 min. Przed pieczeniem nakłuć ciasto widelcem, obciążyć i wstawić

https:KKuchniaMniam
Bajaderka 112

Przygotowanie Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać zimne masło lub margarynę, posiekać wszystko nożem, po czym wsypać cukier, wbić jajka, wymieszać wszystkie składniki i szybko zagnieść ciasto. Następnie podzielić je na 2 równe części i upiec (w osobnych blaszkach) w temperaturze ok. 180st na jasnozłoty kolor. Jeden, jeszcze ciepły placek starannie rozkruszyć w misie, dodać kakao

Zielona Kuchnia
Kruche ciasteczka z ziarnami konopii. 189

też poczyniłam. Na piekarnikową blachę ciasteczek potrzebujemy: 20 g zmielonych ziaren konopii 220 g mąki pszennej 140 g masła 60 g cukru 2 żółtka Z podanych składników szybko zagniatamy ciasto, składniki na ciasto kruche oczywiście muszą być zimne. ;) Ciasto owijamy folią i wkładamy do lodówki na 20 minut. Po 20 minutach posypujemy blat mąką i rozwałkowujemy ciasto, wycinamy ciasteczka

MamaOskarka
Mazurek z daktylami 175

zimnego masła35 g cukru pudru3 żółtka ugotowane na twardoszczypta soli morskiejMąkę mieszamy z solą i cukrem. Następnie siekamy masło i ścieramy na tartce żółtko. Dodajemy do mąki i szybko zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po wyjęciu ciasto dzielimy na dwie porcje: mniejszą (1/3) i większą (2/3), którą rozwałkowujemy i formujemy z niej spód, wykładając na dno blachy

Food Square
Sernik jagodowy 148

aromat waniliowy 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 200ml śmietanki kremówki Sposób przygotowania: Spód: Płatki owsiane mielimy na mąkę, dodajemy make pszenną, cukier żółtko, jogurt i masło i szybko zagniatamy ciasto. Formujemy w kulę, umieszczamy w woreczku śniadaniowym i chłodzimy w lodówce 30 minut. Ciasto rozwałkowujemy na papierze do pieczenia. Wycinamy koło o średnicy tortownicy. Gęsto nakłuwamy widelcem i pieczemy przez

Pyry na Gaz
Shortbread. Szkockie ciastka. 115

mąki pszennej ziarna z jednej laski wanilii (lub 1 łyżeczka pasty waniliowej) szczypta soli Wykonanie: Mąkę, cukier i sól przesiać prze sito. Dodać masło, wanilię i szybko wyrobić ciasto. Ciasto równomiernie rozprowadzić na blaszce o wymiarach 20x20 cm, a następnie schładzać w lodówce przez 30 minut.  Ciasto po wyjęciu z lodówki naciąć ostrym nożem formując ok. 16 kruchych paluszków

zadanie-gotowanie
Sernik gotowany z brzoskwiniami i galaretką 169

swoją obecnością... Sernik gotowany w wersji na bogato. Zapewniam Was, że był przepyszny! I ładnie prezentował się na stole :) Placków miodowych nie trzeba dodatkowo obciążać, bo dość szybko miękną. Ciasto długo zachowuje świeżość i jest całkiem wydajne - 1 kawałek potrafi zaspokoić nawet apetyt dużego łasucha. Choć pewnie na jednym kawałku nie poprzestaniecie :) Na święta czy inne uroczystości idealny :) Ciasto

My simple kitchen
Ciasto francuskie z dżemem 230

Ciasto francuskie z dżemem – bardzo szybkie i smaczne do przygotowania ciasteczka. Zrobić je mogą nawet dzieci a prezentują się bardzo efektownie.     PRZEPIS NA CIASTO FRANCUSKIE Z DŻEMEM Składniki na ciasto francuskie z dżemem: 1 op ciasta francuskiego 1 słoik dżemu   Jak zrobić ciasto francuskie z dżemem: Ciasto francuskie rozwijamy, dzielimy na prostokąty. Na każdym prostokącie

Dorota Smakuje
Tarta z kremem czekoladowym 155

jajka 2 czekolady (gorzka + mleczna lub 2 gorzkie przynajmniej 60%)       Sypkie składniki + masło rozcieramy w palcach na kruszonkę. Dodajemy żółtka i wodę i szybko zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto i wykładamy formę o średnicy 24-26 cm. Nakłuwamy widelcem.Pieczemy około 25 min w temp

WYSPA SZCZĘSLIWA
Bakaliowy Milky Way 343

Lubię eksperymentować w kuchni, dlatego też powstało oto takie pyszne ciasto, które szybko znika z talerza.Bakaliowy Milky Way SKŁADNIKI:KRUSZONKAorzechy włoskie posiekane -270 gherbatniki w czekoladzie -250 gmargaryna -2/3 kostMASA MILKY WAYbatony milky way duże 3 sztmleko -1 szklżelatyna 1 opak (na litr wody)śmietana 36%- 2 szklcukier -3 łyżkiananasy w syropie -1 puszkaPOLEWA1 jajkomargaryna 0,5 kostcukier(...)wysmarować tłuszczem, wyłożyć połowę kruszonki, dobrze docisnąć ręką na blasze. Na masę wyłożyć krem, na kremie ułożyć połowę osączonych i pokrojonych ananasów. Przykryć drugą połową kruszonki. Zrobić kleksy na cieście z polewy, posypać resztą pokrojonych ananasów, odstawić ciasto do lodówki

Kuchnia Danusi
Sernik pomarańczowo-pistacjowy (co zrobić, żeby sernik nie pękał) 173

daleko, ale Wasze ciepłe słowa nie znają bariery odległości - bardzo jeszcze raz dziękuję, że tyle ich od Was dostałam. I w dodatku mam to na piśmie! ;> Składniki: Kruche ciasto na spód: 125masła 140 g cukru 200 g mąki 1 jajko Sernik (wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową!):  120 g masła 4 duże jajka, żółtka oddzielone od białek szczypta(...)smażoną skórką pomarańczową. Powinno nam wyjść coś w rodzaju zielonej kruszonki. Przekładamy ją do plastikowego pojemnika, zamykamy szczelnie i wkładamy do lodówki. 2. Z podanych składników zagniatamy szybko kruche ciasto, formujemy kulę, owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 45-60 minut. 3. Piekarnik nastawiamy na 200°C, tortownicę Ø26 cm smarujemy cienko masłem, wykładamy dno papierem

Kuchnia Prezydentowej

Proponowane wyszukiwania