szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:258/1736)

Rozetki ciasteczka skandynawskie 204

kształcie serduszka, lub płatka śniegu, na długiej rączce. Rozetki w smaku przypominają mi nieco faworki. Smaży się je z ciasta podobnego do naleśnikowego (nieco gęstszego). A jeszcze gorące oprósza cukrem pudrem. Są kruche i delikatne w smaku. Znikają równie szybko jak szybko się je robi Rozetki smażone skandynawskie ciasteczka- składniki -0,5 szklanki mąki pszennej -1 łyżka skrobi ziemniaczanej (skrobia(...)moment by lekko się rozgrzały (jeśli rozgrzeją się zbyt mocno ciasto będzie się przyklejać i gęstnieć, po czym zanim je zanurzymy w oleju spadać z foremki), po czym szybko zanurzamy w cieście, ale w takie sposób by ciasto nie zakrywało górnej krawędzi foremki. To bardzo ważne, bo w przeciwnym razie będziemy mieli problem ze ściąganiem z formy upieczonego ciasteczka

Arbuziaki
Rozetki ciasteczka skandynawskie 237

kształcie serduszka, lub płatka śniegu, na długiej rączce. Rozetki w smaku przypominają mi nieco faworki. Smaży się je z ciasta podobnego do naleśnikowego (nieco gęstszego). A jeszcze gorące oprósza cukrem pudrem. Są kruche i delikatne w smaku. Znikają równie szybko jak szybko się je robi Rozetki smażone skandynawskie ciasteczka- składniki -0,5 szklanki mąki pszennej -1 łyżka skrobi ziemniaczanej (skrobia(...)moment by lekko się rozgrzały (jeśli rozgrzeją się zbyt mocno ciasto będzie się przyklejać i gęstnieć, po czym zanim je zanurzymy w oleju spadać z foremki), po czym szybko zanurzamy w cieście, ale w takie sposób by ciasto nie zakrywało górnej krawędzi foremki. To bardzo ważne, bo w przeciwnym razie będziemy mieli problem ze ściąganiem z formy upieczonego ciasteczka

Arbuziaki
Brownie bez miksera – wilgotne i ciemne 299

Brownie to szybkie i mało wymagające ciasto. Tak mało wymagające, że nie potrzebujecie do jego zrobienia nawet miksera – wszystko można zrobić jedną łyżką. Chrupiące z zewnątrz, miękkie, kleiste i lekko ciągnące w środku – nie jestem fanką czekolady ale temu brownie naprawdę nie mogę się oprzeć. Piekarnik rozgrzewamy do 165⁰C. Blaszkę z wyposażenia piekarnika ustawiamy na drugim poziomie od dołu

Karo in the Kitchen
Ciasto na zimno z mascarpone i brzoskwiniami 1305

wszystkich zapracowanych, szybkie,  pyszne i łatwe do zrobienia ciasto z pysznym kremem mascarpone, połączonym z brzoskwiniami i galaretką. Do ciasta użyłam biszkoptów, dzięki którym torcik przygotujemy w naprawdę szybkim tempie.  Składniki (tortownica 24 cm): krem: mascarpone 500 g, śmietanka 36% 400 ml, cukier puder 10 łyżek, olejek śmietankowy kilka kropel, dodatkowo: biszkopty podłużne 26 szt, herbata gorzka(...)biszkopty i równomiernie rozsmarowujemy. Na kremie układamy pozostałe biszkopty, które również nasączamy herbatą. Następnie nakładamy pozostały krem. Brzoskwinie odcedzamy z syropu, kroimy na mniejsze części i układamy na cieście. Dwie galaretki rozpuściłam w 3 szklankach gorącej wody. Gdy galaretki zaczną tężeć to wylewamy je na ciasto. W przepisie użyłam 2 galaretek, ale niestety nie zmieściły się do blaszki, także myślę

kulinarne odsłony pati
Ciasteczka z czekoladą (bez proszku do pieczenia) 306

łyżeczka śmietany 18% około 1/2 czekolady mlecznej z migdałami (u mnie Torras ze ZdrowyMarket24) Przygotowanie: Wszystkie składniki oprócz czekolady umieszczamy w misce (masło warto posiekać nożem). Całość szybko zagniatamy ręką, aż z ciasta będziemy mogli uformować kulę. Ciasto wkładamy do lodówki. Pół czekolady siekamy nożem na większe i mniejsze kawałki (w zależności od upodobań). Wyciągamy nasze ciasto z lodówki, dosypujemy(...)niego posiekaną czekoladę i szybko zagniatamy, aby czekolada zmieszała się z ciastem. Znów wkładamy do lodówki, tym razem na dłużej (najlepiej na około 30 minut, ale ja często wyciągam szybciej). Odrywamy kawałki ciasta i formujemy kulki większe od orzecha włoskiego, spłaszczamy je w dłoniach i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy na środkowym poziomie w piekarniku nagrzanym

Słodkie okruszki
Makowiec na kruchym cieście 608

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Przepis na szybki makowiec na kruchym cieście. Ja użyłam gotowej masy makowej, którą dostałam od firmy Helio. Oczywiście jeśli wolicie, możecie zrobić swoją domową. Makowiec smakuje naprawdę bardzo pysznie. U mnie znikł bardzo szybko. Zachęcam do zrobienia, zwłaszcza na zbliżające się święta Wielkanocne Post Makowiec na kruchym cieście pojawił się

Marta Gotuje
Szybka napoleonka z masą grysikową 260

Ciasto, zrobione na szybko i bez większej trudności. Potrzebna tylko większa paczka herbatników lub krakersów i masa budyniowa. U mnie w masie mąkę ziemniaczaną zastąpiłam kaszą manna. Rodzince zachciało się ciasta, a jak się okazało mąkę ziemniaczaną wykończyły mi do wczorajszych klusek śląskich, więc posiłkowałam się tym co mam. Była lekka obawa, czy aby wyjdzie, bo robiłam pierwszy

Moje pyszne gotowanie
Ciasto ucierane z truskawkami i kokosem 173

deser i spędzić czas posiłku razem. Żeby jednak nie przesiedzieć całej niedzieli przy garach, dobrze jest sprawnie rozplanować prace lub przygotować szybki i jednocześnie bardzo smaczny deser. Ciasto ucierane przygotujecie bardzo szybko, a podczas oczekiwania możecie zając się czymś innym. Możecie je przygotować tak jak ja, z truskawkami, ale doskonałe będą również czereśnie czy śliwki. Podane składniki wystarczą na tortownicę

W poszukiwaniu inspiracji
Ciasto śliwkowe z malinami i jeżyną 140

Ciasto śliwkowe z malinami i jeżyną Pyszne ciasto z owocami sezonowymi, szybkie i proste w wykonaniu. Ciasto zrobiłam na blasze z piekarnika, bo robiłam z 1,5 porcji składników. Przepis podałam na normalną blachę ciasta. Składniki:  Ciasto: jajka - 8 szt olej - 1 szkl cukier kryształ - 2 szkl mąka - 3 szkl proszek do pieczenia -2,5 łyżeczki Dodatkowo : śliwki

Kuchnia Danusi
Ciasto z porzeczkami 137

Opis Ciasto z porzeczkami: Ciasto z porzeczkami to szybki i łatwy przepis na ciasto. Ja używam zawsze czerwonych i czarnych porzeczek. To ciasto wychodzi zawsze i każdemu. Wilgotne, delikatne w smaku i mięciutkie. Jest wilgotna dzięki dodatkowi jogurtu naturalnego i raczej bardziej zbita niż puszysta. Główną zasadą na idealne ciasto jest używanie zawsze wszystkich składników w temperaturze pokojowej. To jest

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
łatwe, szybkie, smaczne ciasto ucierane z rabarbarem... 149

piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50 minut, ciasto w formie wystudzić. Puder cukier wymieszać mlekiem na nie za gęsty lukier, polać lukrem wierzch ciasta - ciasto jest pyszne, łatwe, szybkie do wykonania, wszystkie składniki ciasta są ucierane jednocześnie i zawsze to ciasto wychodzi dobre...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto Kara-kum 122

masło. Ubić jajko z cukrem na puch. Dodać stopione masło,wymieszać ,dosypać mąkę z soda i solą .Wszystko wyrobić na gładkie ciasto. Ciasto się klei ,więc trzeba szybkimi ruchami wyrabiać . 1/3 ciasta umieścić w zamrażarce. Resztę ciasta wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia . Na surowe ciasto wyłożyć dżem ,równomiernie rozsmarować po całości. Na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażarki . Piec

mojej kuchni
Ciasto marchewkowo-dyniowe 148

międzyczasie śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Gotową wykładamy na całkowicie wystudzone ciasto i dekorujemy pozostałymi orzechami oraz ewentualnie świeżą marchewką. Ciasto marchewkowo-dyniowe - doskonały pomysł na jesienne ciasto, które przygotujecie naprawdę szybko! [foodiepress] [hide] [/hide] Artykuł Ciasto marchewkowo-dyniowe pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Tarta z botwinką, kurczakiem i serem lazur 209

zimnej wody Nadzienie: 1 pęczek botwinki 1 filet z kurczaka 1 ząbek czosnku 2 jajka 100 ml śmietany kremówki 70 g sera lazur sól, pieprz świeży tymianek Ciasto: Z podanych składników szybko zagnieść kruche i zwarte ciasto. Następnie wyłożyć nim formę do tarty, którą umieścić w lodówce na czas przygotowania nadzienia. Nadzienie: Botwinkę (u mnie 3 małe buraczki i liście

My simple kitchen