szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:266/1736)

BaBka KoKoSowo- CzekoLaDowA 200

Składniki: 1 tabliczka czekolady deserowej 1 kostka masła 1 kubek cukru 4 jajka 1,5 kubka mąki pszennej  0,5 opakowania proszku do pieczenia 0

Luźna Kuchnia
Ravioli z płynnym żółtkiem i palonym masłem szałwiowym 193

się nie rozlało, białka możemy wykorzystać do bezy (klik)  przykrywamy drugim krążkiem, nieco większym, brzegi smarujemy wodą i zlepiamy całość wypychając jak najwięcej powietrza, odkładamy pod ściereczkę, ciasto makaronowe szybko wysycha, pracujcie szybko 5. Ravioli gotujemy w osolonej, gotującej się wodzie, ok 3 min od wypłynięcia na powierzchnię  6. Palone masło - masło podgrzewamy w rondelku aż przestanie się

Słodki Kompromis
Kruche ciasteczka 162

SKŁADNIKI: 250 g mąki pszennej  80 g cukru pudru 125 g zimnego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia jajko szczypta soli WYKONANIE: 1. Piekarnik rozgrzać

Atlas Smaków
Ciasto piernikowe z budyniem z białej czekolady, szybkie 392

klimat. Zapach cynamonu i goździków w kuchni. Góry pierniczków czekające na ozdobienie. Lista wypieków powiększająca się z dnia na dzień. Lubię to całe przedświąteczne napięcie. Dzisiaj, częstuję Was szybkim piernikowym ciastem z budyniem. Co prawda, nie jest to ten tradycyjny - staropolski (przepis tutaj ), bo ten potrzebuje czasu i jest już na niego trochę za późno, ale mogę śmiało powiedzieć

CookYourself
Jogurtowe ciasto z rabarbarem i truskawkami 176

Odkąd upiekłam piernik miałam zakusy na ciasto z rabarbarem. Jak na złość nagle rabarbar ze sklepów zniknął. Dostałam kilka ostatnich lasek (razem z 70 dkg) dlatego

Mama z miasta
Bułeczki kukurydziane z pestkami dyni 272

kukurydzianą zastąpić gryczaną. W przepisie jest też niestety kefir. Zastanawiam się jeszcze czym go zastąpić, ale na pewno podejmę próbę modyfikacji receptury. Bułeczki robi się bardzo prosto i szybko. Składniki: Ciasto: - 30 dag mąki kukurydzianej - 3 jajka - 2 łyżeczki oleju - 1 łyżeczka miodu (ja użyłam syropu klonowego) - 1,5 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia - 3/4 szklanki kefiru lub jogurtu naturalnego

Mama z Motylem
Tarta serowa z wiśniami i borówkami 98

łyżki mąki ziemniaczanej wiśnie, borówki Na początku należy wydrylować wiśnie, zasypać cukrem i po 30 minutach odlać sok. Do dużej miski dodajemy wszystkie składniki na spód i szybko zagniatamy ciasto.  Przygotowujemy formę na tartę o średnicy 30 cm, smarujemy masłem i wyklejamy ciastem po same brzegi formy. Wkładamy spód na pół godziny do lodówki. Ser należy zmielić lub zmiksować

Receptura smaku
Świąteczne ciasteczka renifery. 136

gorzka czekolada kolorowe perełki cukrowe biały lukier Przygotowanie; Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i waniliowym, Dodać posiekane masło, rozcierać w palcach przez chwilę. następnie dodać śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Gdyby ciasto było za suche wtedy dodać trochę więcej śmietany. Ciasto włożyć do lodówki i chłodzić około pół godz. Następnie wyjąć, krótko zagnieść i wałkować na grubość około

Radość kipiąca uśmiechem.
Ciasteczka smalcówki z powidłami śliwkowymi. 221

cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia. 1 słoiczek powideł śliwkowych Wykonanie : Na stolnicę przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, cukier waniliowy i śmietanę. Szybko zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować na około 0,5 cm następnie wycinać kwadraty 7/7 cm na środek nałożyć po łyżeczce powideł i zlepić dobrze ze sobą dwa przeciwne rogi. Ciasteczka układać na blaszce wyłożonej

Sama słodycz i szczypta chili
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 09.12.2016r. 127

tygodniu mamy 14 przepisów. Angelika  Galareta w ieprzowa   Karp smażony Sałatka ziemniaczana      Marzena Śledzie w oleju lnianym     Magdalena  Szybkie pomarańczowe ciasto z kisiele m   Marta Moskole     Aga Makowe muffinki z serem   Agnieszka  Wigilijne babeczki   Danuta Tatar z makreli wędzonej i awokado    Joanna  Błyskawiczne

Magiczne Życie Marty
Tarta z żurkiem 122

boczku wędzonego 2 białe kiełbasy 3 jajka natka pietruszki Do miski przesiewam mąkę, dodaję sól, dodaję masło zimne pokrojone, żółtka, wodę. Całość kroję nożem potem zagniatam szybko rękoma. Ciasta nie wyrabiamy długo im krócej tym lepiej. Ciasto wkładam do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wałkuje je na papierze do pieczenia, ułatwi to przełożenie ciasta do formy. Formę

wesoła kuchnia
Zupa z czerwonej soczewicy 166

Termomix zaczyna rządzić w mojej kuchni. Uwiódł mnie szybkim wyrabianiem ciasta drożdżowego (niedługo pojawią się przepisy), a zupy w nim wykonane to prawdziwe perełki. Nie wiem w czym tkwi tajemnica, ale ich smak jest niesamowity :-) Zrobiłam już kilka rodzajów zup, a na pierwszy ogień przedstawiam zupę z soczewicą. Próbujcie, smakujcie - nie zawiedziecie się! Przepis bazę znalazłam TU . ZUPA Z CZERWONEJ

peggiwkuchni
Imbirowe ciasto z gruszkami 166

   Najlepsze ciasta, to te najprostsze. Wymagające tylko zmieszania kilku składników. Bałaganu niewiele, składniki podstawowe, a apetyt na słodkości - zaspokojony. Proponowane dzisiaj ciasto pachnie imbirem

kolorowotorcikowo
Rozczyn drożdżowy 176

SKŁADNIKI: ( składniki na rozczyn odliczamy od składników z wybranego przepisu ) 25 g świeżych drożdży ( ilość drożdży jest przykładowa - należy użyć taką ilość drożdży jaka jest zawarta

Atlas Smaków
Amoniaczki prababci 103

puszystą masę, dodać żółtka i jajko. • W ciepłym mleku rozpuścić amoniak i połączyć z masą. • Mąkę przesiać i wymieszać z masą, potem szybko zagnieść ciasto. • Odłożyć na 2 godziny do lodówki. • Rozwałkować ciasto na grubość 0,5 cm. • Wykrawać foremkami różne kształty ciastek. • Roztrzepać białka i smarować pędzelkiem każde ciastko

To co kocham

Proponowane wyszukiwania