szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:273/1736)

Ciasteczkowo-czekoladowy obłoczek 416

Ciasta bez pieczenia cały czas stają się coraz bardziej popularne, ze względu na łatwość przygotowania i brak konieczności używania piekarnika. Ciasta bez pieczenia są bardzo szybkie do przygotowania i zwykle ich podstawę stanowią herbatniki, krakersy, ciasteczka oreo i sucharki. W dzisiejszym wpisie przedstawiam Wam przepis na świetne ciasto bez pieczenia, którego głównym składnikiem są ciasteczka... Tryb czytania Artykuł Ciasteczkowo-czekoladowy

PysiaGotuje.pl
Prosta i szybka tarta wytrawna 217

innych potrawach. U mnie: ogórki konserwowe z chilli, oliwki oraz suszone pomidory Sól i pieprz listonic_type='other';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_name='Prosta i szybka tarta wytrawna'; listonic_content='1 ciasto francuskie 1 większe lub 2 mniejsze opakowania łososia wędzonego na zimno 2 kulki mozzarelli 5 jajek Śmietanka 30% Ogórki konserwowe z chilli Oliwki Suszone pomidory Sól Pieprz'; document.write(...)inne niż kotlet z ziemniakami, ryż czy makaron z sosem. Tym bardziej miło jest zaskoczyć gości czymś, czego nie jedzą na co dzień. Po trzecie: jest szybki. To przede wszystkim zasługa gotowego ciasta francuskiego. Najwięcej czasu – jak zwykle – zajmuje tu krojenie składników. No i czekanie, aż tarta się upiecze. Po czwarte: możemy łatwo podmieniać składniki. Macie jednak ochotę na kiełbasę

Proste-przepisy.pl
Mazurek z karmelem, figami i orzechami 175

laskowych (całych) Sposób przygotowania: kruchy spód: Masło posiekać z mąką nożem lub przyrządem do ugniatania ciasta kruchego aż uzyska konsystencję kruszonki. Dodać żółtka, cukier, sól, kwaśną śmietanę i szybko zagnieść. Z ciasta uformować kulę, schłodzić w lodówce przez min. 30 minut. Prostokątną blachę o wymiarach 35 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować, przenieść na blaszkę, dokładnie wylepić

Pyry na Gaz
Zakręcona tarta z cukinią, marchewką i papryką 156

dowolnego żółtego sera łyżeczka świeżo posiekanego rozmarynu szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz * PRZYGOTOWANIE Kruche ciasto Do miski wsyp mąkę oraz sól, dodaj posiekane masło i wbij żółtko. Szybkim ruchem zagnieć ciasto, dolewając w trakcie odrobinę wody lub mleka. Z ciasta uformuj kulę i wstaw do lodówki na 30 minut. Następnie rozwałkuj cienko na podsypanym mąką blacie i przełóż

Food Square
Quiche z figami i kozim serem 180

roladzie 6-8 fig 1 łyżka miodu garść świeżego tymianku sól, pieprz * PRZYGOTOWANIE Kruche ciasto Do miski wsyp mąkę oraz sól, dodaj posiekane masło i wbij żółtko. Szybkim ruchem zagnieć ciasto, dolewając w trakcie odrobinę wody lub mleka. Z ciasta uformuj kulę i wstaw do lodówki na 30 minut. Następnie rozwałkuj cienko na podsypanym mąką blacie i przełóż

Food Square
Ciasto z jabłkami – proste i pyszne 397

Witam serdecznie Chciałabym się podzielić przepisem na pyszne ciasto z jabłkami. Ciasto jest wyjątkowo szybkie i proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania ciasta będziemy potrzebowali: Użyłam foremki o średnicy 20 centymetrów 200 g mąki pszennej (typ 450, 500 lub 550) 100 g cukru 3 jajka (rozmiar L) 125 g masła lub margaryny o temperaturze pokojowej

Uwaga Babcia Gotuje
Jabłecznik mojej Babci Marysi 180

Babcia... robiła naprawdę pyszne ciasto jabłkowe. Wspomnienia z dzieciństwa wracają w 100% kiedy jem to ciasto :) Jest mega proste w wykonaniu i ma banalne składniki. Wykonuje się go szybko. Trochę to ciasto modyfikuję, ale o tym zaraz :) Składniki: 1/2 kg mąki (pół pszennej, pół pełnoziarnistej pszennej) - w oryginale była zwykła mąka pszenna niecała kostka margaryny 3 jajka 2 płaskie łyżeczki

Justa próbuje gotować
Pierogi ruskie 222

swoje pierogi Wam zaproponować. Ciasto z dodatkiem żółtek i jogurtu greckiego wyrobiłam, a farsz na ostro suszoną papryczką świeżo mieloną wyostrzyłam. Z podanej porcji 90 pierożków przygotowałam, bo ciasto cienko rozwałkowałam. Szybko jednak z talerzy poznikały bo bardzo wszystkim smakowały.  Składniki:    ok. 90 szt. ciasto: 450 g maki pszennej, 2 żółtka, 2 kopiaste łyżki jogurtu greckiego

Moniki Smakołyki
Odwrócone "amerykańskie" z orzechami 147

Moja wersja ciasta "amerykańskiego". Orzechowo- miodowa skorupka ładnie błyszczy na wierzchu ciasta i nie trzeba go już dodatkowo niczym dekorować. Jedno z moich ulubionych szybkich w przygotowaniu ciast. Składniki na blaszkę 33x21 cm: 6 jajek szklanka cukru 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej szklanka oleju 4 jabłka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej

Maślane ciasteczko
Pomidorowe ciasto z jeżynami 230

Pomidorowe ciasto już Wam pokazywałam [ klik ] a dziś inna wersja, równie pyszna i pachnąca latem. Użyłam mrożonych jeżyn i tym samym przywołałam lato. Ciasto robi się szybko aby potem cieszyć się pysznym smakiem. Do kawy czy herbaty znakomite. Pomidorowe ciasto z jeżynami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
ciasto czekoladowe z cukinią i mascarpone 194

zmienia smaku a tylko powoduje, że jest wilgotne. Krem na bazie mascarpone też ma w sobie czekoladę więc wszystko idealnie współgra. W tym wypadku potwierdza się teza, że ciasta robione na szybko, na oko i bez pomysłu wychodzą najlepiej. Jak dla mnie to najlepsze ciasto ostatnich czasów, choć ostatnio wspaniałych ciast udało mi się dość sporo.  *foremka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kruche ciasto dyniowe ze śliwkami 272

zimne - mąkę przesiać z sodą oczyszczoną, dodać cukier i zimne masło, składniki posiekać razem - do ciasta dodać jajko, purée z dyni oraz ekstrakt z wanilii, składniki wymieszać razem, szybko zagnieść gładkie ciasto - ciasto nie będzie miało konsystencji klasycznego ciasta kruchego, będzie bardziej miękkie i klejące, ale takie ma być, nie należy dosypywać więcej mąki - ciasto podzielić na dwie części

Smakołyki Bereniki
Włochy: Ciabatta 182

elastyczne i według mnie stanowczo zbyt lepkie ciasto, ale cóż zrobić, takie powinno być. Następnie przykryć ściereczką i odstawić na kolejne 3-4 godziny. Kolejnym krokiem jest przeniesienie ciasta na stolnice, szybkie wyrobienie i uformowanie prostokątnego i raczej płaskiego wałka, przy czym spokojnie można ciasto szczodrze podsypywać mąką. Możemy teraz zostawić wałek w spokoju i upiec jedna, dużą ciabattą, bądź

Przepysznik - BLW i nie tylko
Tarta z budyniem i karmelizowanym rabarbarem. 269

miski, dodajemy zimne masło pokrojone w kostkę i miksujemy lub siekamy do momentu aż otrzymamy ciasto o konsystencji kruszonki. Teraz dodajemy jajko i chwilkę miksujemy. Odkładamy mikser i szybko zagniatamy gładkie ciasto (jeśli jest zbyt sypkie dodajemy śmietanę), gotowe ciasto wkładamy na 30 minut do piekarnika. RABARBAR: 6-7 łyżek cukru 400 g rabarbaru      Na patelnię

Rozpustne gotowanie
Tartaletki z kremem i konfiturą rabarbarową. 177

kostkę masło, cukier puder, migdały i mąkę mieszamy w misce i miksujemy aż otrzymamy ciasto na wzór drobnej kruszonki, następnie dodajemy żółtko, jeszcze chwilę miksujemy, a następnie szybko zagniatamy zwarte ciasto (jeśli jest sypkie i nie chce się połączyć dodajemy 1 łyżkę zimnej wody). Tak przygotowane ciasto zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy 30 minut. Po tym czasie wałkujemy

Rozpustne gotowanie