Biszkoptowa rolada z jabłkami... Wiórki soczystych jabłek. Otulone ciastem biszkoptowym. Oprószone cukrem pudrem. Proste, szybkie i pyszne ciasto. Polecam! Składniki: 4 jaja; 1/2 szklanki białego cukru; 3/4 szklanki mąki pszennej; 1 łyżeczka proszku do pieczenia; 5 średnich jabłek. Dodatkowo: Opakowanie cukru wanilinowego (16 g) do oprószenia ściereczki; Cukier puder do oprószenia rolady. Szklanka = 250 ml Sposób przygotowania: Jabłka umyć
Gospodyni Miejskaszklanki cukru kilka kropli ekstraktu z migdałów 3 łyżki lodowatej wody Na wierzch : jedno jajko ,roztrzepane ,do posmarowania migdały,ciemny cukier do posypania Z powyższych składników zagnieść szybko jednolite ciasto ,zawinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę.Po tym czasie ciasto podzielić na trzy części ,rozwałkowywać na podsypanym mąką blacie i wycinać dowolne kształty.Przekładać na blaszkę wyłożoną
Ladylaura.zielony, żółty, czerwony ewentualnie marmolada do przełożenia Mąkę i cukier puder przesiać. Zimne masło pokroić na kawałki, dodać do mąki. Wbić jajka, dodać sól i cukier puder. Zagnieść szybko kruche ciasto i podzielić na 5 części. Jedną zostawić bez dodatków, do jednej dodać kakao a do pozostałych kolejno po odrobinie barwnika. Ciasto owinąć w woreczki foliowe i wstawić do lodówki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamasła 75 g cukru pudru małe jajko szczypta soli łyżka kakao łyżeczka mleka dodatkowo: lukier rozpuszczona czekolada Mąke z masłem posiekać, dodać cukier puder, jajko i sól. Zagnieść szybko gładkie ciasto i podzielić je na dwie części. Do jednej dodać kakao i mleko. Oba ciasta owinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować. Literatką wycinać koła
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaUrodzin bloga chciałam Was zaprosić na torcik biszkoptowy z sernikiem na zimno , galaretką z owocami i kremem śmietankowym .Do galaretki dodałam syropu z malin firmy Ogródek Dziadunia Ciasto jest pyszne i szybko znika z talerzyków :) Ciasto podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji Chartre
Sama słodycz i szczypta chilismarowania, przełożyć ciasto. Polewa; Cukier zagotować z wodą, po kilku minutach kiedy syrop tworzy nitkę, dodać margarynę i kakao, ucierać przez chwilę. Kiedy polewa zaczyna gęstnieć, wylać na ciasto i szybko udekorować prażonymi płatkami migdałów
Gotowanie jest łatwemieszanką mąk pszennej i ziemniaczanej w proporcji 1:1. Mąki muszą dokładne wypełnić powstałą lukę. Następnie dokładamy odsuniętą ćwiartkę i na każde 60 dag ziemniaków dokładamy jedno żółtko. Szybko wyrabiamy ciasto. Dzielimy na fragmenty, z których następnie formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. W każdej małym paluszkiem wykonujemy dziurkę :) Gotujemy w dobrze osolonym wrzątku, od wypłynięcia 3-4 minuty. Nie zostawiajmy
kawawszklanceszybkie i proste ciasto. Nie trzeba czekać aż baza się schłodzi ( i dopiero się męczyć i rozwałkowywać) tylko rach-ciach zagniatamy, wrzucamy śliwki na wierzch i pieczemy. Dzięki zawartości kefiru ciasto jest miękkie i wilgotne nawet na 3 dzień. W związku z tym, że u mnie w domu trwa wiecznie wojna - czego ma być więcej - ciasta czy nadzienia
kawawszklancerodzaj smażonego ciasta lub szybkich chlebków serwowanych między innymi w Hiszpanii, Argentynie, Peru. Ja przygotowałam ich chilijską wersję z dynią. W tym kraju tradycyjnie smażyło się je w formie … Czytaj dalej Sopaipillas
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyJeśli masz ochotę na coś słodkiego a nie masz ochoty na myślenie co by tu upiec zrób takie szybkie ciasteczka. Robot za Ciebie posieka składniki, Ty tylko szybko zagnieciesz ciasto i pokroisz. Piekarnik upiecze i będzie mógł ( mogła ) się zajadać. Ja takie ciacha najlepiej lubię z herbatą ale równie dobrze będą smakować z kubkiem kakao czy filiżanką kawy. Ciasteczka podałam
Ewa w kuchnimargaryny [ w tym 2 łyżki oleju kokosowego Olvita ] słodki dżem lub marmolada szczypta soli cukier puder do posypania Margarynę wymieszać z mąką i szczyptą soli, piwem i szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na trzy godziny. Ciasto rozwałkować na wysypanej mąką stolnicy i wykrawać ciasteczka.Układać na natłuszczonej blasze i wstawić do nagrzanego
Moje domowe kucharzeniejajek 1/2 kostki masła 1 szklanka cukru 3 łyżki maki ziemniaczanej lub budyń śmietankowy Wykonanie: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, kakao, dodać cukier, zimne masło, jajko. Szybko zagnieść ciasto, podzielić na dwie części, włożyć do lodówki. Ser zmielić trzykrotnie. Masło utrzeć z cukrem, na puszystą masę. Wciąż ucierając dodawać po jednym żółtku, następnie stopniowo po łyżce dodawać twaróg
magiczna kuchnia Kasiproszkiem, szybko siekamy nożem i łączymy z mąką. Do miski wbijamy jajka, dodajemy sól, cukier, pure z dyni i mleko, mieszamy. Masę łączymy z mąką i szybko wyrabiamy ciasto, tylko do połączenia składników. Ciasto będzie lepkie i kleiste. Miskę z ciastem wkładamy do lodówki, Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wykładamy na omączony
Kulinarne przygody Gatityjadłam głównie ze śliwkami. Wiem, że moja mam korzysta z takiego przepisu na ciasto do szarlotki, więc tak naprawdę połączyłam dwa w jedno. Ciasto idealne na jesień. Będzie znikać szybko. Zapewniam. Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 1 1/4 szklanki cukru (można mniej) 5 jaj 250 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)łyżki cukru Wykonanie: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać masło i żółtka i całość posiekać. Dodać około 1/4 szklanki cukru i szybko wyrobić kruche ciasto. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce. Następnie ciasto wyjąć i oddzielić około 2/3 ciasta. Mniejszy kawałek ciasto podzielić na pół i do jednej połowy dodać
Sto kolorów kuchni