Szybkie jogurtowe ciasto z chia - przepis Składniki: - 2 i pół szklanki mąki pszennej; - 2 jaja; - 2 łyżki chia; - 2 łyżeczki proszku do pieczenia; - 1 banan; - 1/2 szklanki oleju; - 2 szklanki kefiru/jogurtu naturalnego; - 1/3 szklanki cukru/ksylitolu. Sposób przygotowania: - mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i nasionami chia, dodaj żółta oddzielone od białka; - dodaj olej i kefir lub jogurt; - białka w osobnej
MintTastedziś na tapecie bułeczki dyniowe. Pure z dyni zrobić łatwo, wystarczy dynię upiec i zmiksować, jeśli jest to dynia hokkaido to miksujemy ze skórką bo jest jadalna. Potem szybko zagniatamy ciasto i bułki same rosną. Nie dość że pięknie się prezentują to są jeszcze cudne i smakowite, a no i zdrowe na bank. Do dzieła moi kochani. Bułeczki dyniowe
Moje Małe Czarowaniemąki żytniej 1,5 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 szklanki płatków owsianych Na stolnicę przesiewamy obie mąki i siekamy z margaryną. Dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy ciasto. Nie będzie ono bardzo zwarte, ale nic nie szkodzi. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, funkcja góra dół. Blachy wykładamy papierem do pieczenia lub silikonowymi matami. Ciasto wałkujemy dość
Kuchnia od dwojgaUwielbiam masło orzechowe i to to już chyba wszyscy wiecie! Na kanapki, do tostów, gofrów, pancakes, koktajli i ciast. Dziś mam dla Was przepis na pyszne
Ostra na Słodkowakacje więcej czasu poświęcam ogrodowi, więc częściej decyduję się na szybkie, proste ciasta do herbaty. Jogurtowe, które zawsze się udaje. Zapraszam do pieczenia :-) Czas przygotowywania: 20-30 minut Czas pieczenia: 60 minut Ilość porcji: mała tortownica o średnicy 20 cm lub średnia keksówka Składniki: • 4 jajka (średnie) • pół szklanki oleju • 350 g mąki
AniaGotuje.plpuder do posypania WYKONANIE : Na stolnicę przesiewamy mąkę i cukier puder. Dodajemy zimną margarynę i dokładnie siekamy nożem. Robimy wgłębienie do którego wbijamy jajka oraz jogurt lub śmietanę. Szybko zagniatamy ciasto, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki. Można schować na całą noc, ciastka zyskają dodatkowo na swojej kruchości. Ciasto dzielimy na pół, Cienko wałkujemy, jedną połowę wykrawamy
Pani na deserMisiek miał życzenie na cyt.” normalne ciasto z jabłkami, a nie jakieś wydziwiane”, zupełnie nie wiem o co mu chodzi , ale podjęłam się zadania
greenscarfwyrównać wierzch, przekoić na cztery części, jedną wyjąć na ziemniaki, w puste miejsce do wierzchu ziemniaków wsypać mąki tortowej, dodać mąkę ziemniaczaną, sól ziołową, posiekany koperek, jajko i szybko zagnieść ciasto, robię to w dużej misce na podsypanej mąką desce z porcji ciasta rolować wałek, lekko spłaszczyć i odcinać nożem z 2 cm kopytka wkładać kopytka do wrzącej, osolonej wody
W Mojej Kuchni LubięLubię takie szybkie i pyszne ciasta jak ten murzynek o niesamowicie czekoladowym smaku. Do wykonania ciasta nie potrzeba dużo składników. Ciasto zawsze wychodzi. Jego przygotowanie jest bardzo proste dlatego polecam mało doświadczonym kucharkom ;) źródło: " Ciasta i desery czekoladowe" Wymiary blaszki: keksówka Temperatura pieczenia: 180C Czas pieczenia: 50-55 minut Składniki: 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej 3 jajka 3/4 szklanki
Różne smaki w kuchniUdało mi się zakupić piękny rabarbar i dzięki temu pyszne ciasto na mym stole. Ciasto jest bardzo proste, ciasto jest bardzo pyszne, ciasto znika bardzo szybko, przekonani? Trochę zabawy jest z rabarbarem ale szybko to idzie i potem pyszne ciasto do kawy, herbaty czy czystka idealne. Ciasto migdałowe z rabarbarem i syropem z czerwonego wina. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieW większości przepisów na ciasto marchewkowe marchwi w składzie jest tyle co kot napłakał. W tym cieście licząc gramaturę marchwi jest połowa, reszta to bajery i
greenscarfProste i szybkie w wykonaniu ciasto ze śliwkami, takie "na poczekaniu". Do tego smaczne, z lekkim posmakiem kwaskowej śliwki. Czegóż chcieć więcej?:) Wspomnę jeszcze, że kiedy upieczesz to ciasto to wrócą do Ciebie wspomnienia z dzieciństwa... bo to taki stary sezonowy placek:) Przepis z Kasi bloga:) Składniki na formę o wymiarach 23x33 cm: 240 g mąki pszennej; 240 g cukru
In my kitchenJadłam to ciasto u mojej siostrzyczki, smak mnie zadziwił. Ciasto jak puszek, pycha. Palmę lub masło utrzeć z cukrem na gładką masę. Co jakiś czas dodawać
Kuchnia PokoleńCiasta mogłabym piec niemal codziennie. Bardzo lubię, gdy w domu czuć zapach świeżo pieczonego ciasta. Niestety nie mam tak dużej rodziny, która poradziłaby sobie z rozpracowaniem
Pobite gary Barbarymąki szczypta soli cukier wanilinowy Cykoria szczypta imbiru i cynamonu Mąkę wymieszać z cukrami, imbirem i cynamonem.Żółtko i jajko wymieszać widelcem.Dodać do reszty składników, szybko zarobić ciasto i włożyć do lodówki na pół godziny.Wałkować na grubość 5 mm, wykrawać ciasteczka foremką lub szklaneczką, wycisnąć foremką wzorek i układać na blaszce wyłożonej papierem dnia.Piec 12 minut
Moje domowe kucharzenie