Imbir drobno posiekać. Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i perłowym, dodać imbir, połączyć. Dodać pokrojone w kostkę masło, rozetrzeć palcami na kruszonkę. Dodać sok z limonki i śmietanę, szybko zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na pół, z każdej części uformować wałeczek o długości 45 cm, a następnie obtoczyć je w cukrze perłowym. Zawinąć w folię spożywczą, schłodzić w lodówce przez minimum
Pożeraczka, czyli raz adobrzezapachów w kuchni Wam życzę!. Składniki na herbatniki: - 2 szklanki mąki pszennej - 3/4 szklanki cukru pudru - 3/4 kostki masła - 1 jajo - 3 łyżki miodu 1. Składniki połączyć i szybko zagnieść. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i odstawić na godzinę lub dwie do lodówki. 2. Wałkujemy na grubość 3-4 mm, nie za cienko. Wycinamy kółka i odciskamy wzory, układamy
Apetyczna babeczkaBanoffee pie to pyszne ciasto bez pieczenia, idealne dla wszystkich miłośników słodkości i bananów. Jego przygotowanie jest bardzo proste, zapewniam, że zaskoczy Was jego smak.
greengoodiesTakie szybkie i proste ciasta to ja uwielbiam :) Ciasto jest bardzo wilgotne, dzięki startemu jabłku. Ja dorzuciłam mieszankę orzechów, ale można dodać samych orzechów włoskich. Wspaniała propozycja dla niespodziewanych gości albo gdy masz ochotę na błyskawiczne ciasto :) Składniki: 3 dojrzałe banany 1 jabłko 125 miękkiego masła 100 g cukru małe opakowanie cukru wanilinowego 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody
Różne smaki w kuchniSzybkie jaglane ciasto - przepis Przepyszne, dietetyczne i delikatne ciasto, dla osób, które wykluczają w swojej diecie gluten oraz białka mleka krowiego i oczywiście nie tylko dla alergików... Pokochacie to ciasto ! :) Składniki: - 2 saszetki kaszy jaglanej/szklanka kaszy jaglanej; - 4 łyżki erytrolu; - 2 łyżeczki miodu; - 1,5 szklanki napoju ryżowego; - 1,5 szklanki wody; - 1 budyń waniliowy bez cukru
MintTasteSzybkie jogurtowe ciasto z chia - przepis Składniki: - 2 i pół szklanki mąki pszennej; - 2 jaja; - 2 łyżki chia; - 2 łyżeczki proszku do pieczenia; - 1 banan; - 1/2 szklanki oleju; - 2 szklanki kefiru/jogurtu naturalnego; - 1/3 szklanki cukru/ksylitolu. Sposób przygotowania: - mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i nasionami chia, dodaj żółta oddzielone od białka; - dodaj olej i kefir lub jogurt; - białka w osobnej
MintTastedziś na tapecie bułeczki dyniowe. Pure z dyni zrobić łatwo, wystarczy dynię upiec i zmiksować, jeśli jest to dynia hokkaido to miksujemy ze skórką bo jest jadalna. Potem szybko zagniatamy ciasto i bułki same rosną. Nie dość że pięknie się prezentują to są jeszcze cudne i smakowite, a no i zdrowe na bank. Do dzieła moi kochani. Bułeczki dyniowe
Moje Małe Czarowaniemąki żytniej 1,5 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 szklanki płatków owsianych Na stolnicę przesiewamy obie mąki i siekamy z margaryną. Dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy ciasto. Nie będzie ono bardzo zwarte, ale nic nie szkodzi. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, funkcja góra dół. Blachy wykładamy papierem do pieczenia lub silikonowymi matami. Ciasto wałkujemy dość
Kuchnia od dwojgaUwielbiam masło orzechowe i to to już chyba wszyscy wiecie! Na kanapki, do tostów, gofrów, pancakes, koktajli i ciast. Dziś mam dla Was przepis na pyszne
Ostra na Słodkowakacje więcej czasu poświęcam ogrodowi, więc częściej decyduję się na szybkie, proste ciasta do herbaty. Jogurtowe, które zawsze się udaje. Zapraszam do pieczenia :-) Czas przygotowywania: 20-30 minut Czas pieczenia: 60 minut Ilość porcji: mała tortownica o średnicy 20 cm lub średnia keksówka Składniki: • 4 jajka (średnie) • pół szklanki oleju • 350 g mąki
AniaGotuje.plpuder do posypania WYKONANIE : Na stolnicę przesiewamy mąkę i cukier puder. Dodajemy zimną margarynę i dokładnie siekamy nożem. Robimy wgłębienie do którego wbijamy jajka oraz jogurt lub śmietanę. Szybko zagniatamy ciasto, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki. Można schować na całą noc, ciastka zyskają dodatkowo na swojej kruchości. Ciasto dzielimy na pół, Cienko wałkujemy, jedną połowę wykrawamy
Pani na deserMisiek miał życzenie na cyt.” normalne ciasto z jabłkami, a nie jakieś wydziwiane”, zupełnie nie wiem o co mu chodzi , ale podjęłam się zadania
greenscarfwyrównać wierzch, przekoić na cztery części, jedną wyjąć na ziemniaki, w puste miejsce do wierzchu ziemniaków wsypać mąki tortowej, dodać mąkę ziemniaczaną, sól ziołową, posiekany koperek, jajko i szybko zagnieść ciasto, robię to w dużej misce na podsypanej mąką desce z porcji ciasta rolować wałek, lekko spłaszczyć i odcinać nożem z 2 cm kopytka wkładać kopytka do wrzącej, osolonej wody
W Mojej Kuchni LubięLubię takie szybkie i pyszne ciasta jak ten murzynek o niesamowicie czekoladowym smaku. Do wykonania ciasta nie potrzeba dużo składników. Ciasto zawsze wychodzi. Jego przygotowanie jest bardzo proste dlatego polecam mało doświadczonym kucharkom ;) źródło: " Ciasta i desery czekoladowe" Wymiary blaszki: keksówka Temperatura pieczenia: 180C Czas pieczenia: 50-55 minut Składniki: 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej 3 jajka 3/4 szklanki
Różne smaki w kuchniUdało mi się zakupić piękny rabarbar i dzięki temu pyszne ciasto na mym stole. Ciasto jest bardzo proste, ciasto jest bardzo pyszne, ciasto znika bardzo szybko, przekonani? Trochę zabawy jest z rabarbarem ale szybko to idzie i potem pyszne ciasto do kawy, herbaty czy czystka idealne. Ciasto migdałowe z rabarbarem i syropem z czerwonego wina. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie