olej kokosowy, ksylitol (najlepiej w pudrze lub zmiksować zwykły za pomocą blendera, ponieważ grubszy może się nie rozpuścić podczas krótkiego pieczenia), wiórki kokosowe oraz małą szczyptę soli i szybko zagnieść ciasto. Jeżeli ciasto się nie klei dodać mleczko kokosowe. Przygotowane ciasto rozwałkować na grubość ok. 4-5 mm, za pomocą wykrawacza/szklanki (o średnicy 65 mm) wycinać ciasteczka i układać
Fitsweet.meWróciliśmy do domu, chciałam coś do kawy czy herbaty, szybko zagniotłam ciasto i usmażyłam taratuszki. U na instagram w stories wrzuciłam:) I tak Was wczoraj te taratuszki zaciekawiły, że dostałam kilka wiadomości z pytaniem "co to??" I to to ja rozumiem, i po to tu jestem :) Postanowiłam więc nie czekać z przepisem, żebyście też mogli sprawić sobie i bliskim trochę
Obiad gotowyKto ma ochotę na pyszne ciasto? Ciasto na niedzielę koniecznie trzeba upiec. Co wymyśliłam? Cytrynowe ciasto budyniowe bez budyniu! To ciasto ma fajnie przypieczony wierzch, a
codojedzeniaTwarożek z cebulką i szczypiorkiem to świetna propozycja na śniadanie. Taki twarożek znany jest praktycznie w każdym polskim domu. Jego przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę, a smak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Bardzo prosta i miła dla oka przekąska z ciasta francuskiego. Jedyny minus? Jak dla mnie – przez salami – ciut za tłusta. Za to panom smakowało
Smaki Na TalerzuCiekawe ciasto, bardzo szybkie i proste w przygotowaniu. Zachęcam do skorzystania z przepisu. Składniki mąka 2 szklanki ( szkl 250 ml u mnie) cukier 1 szklanka olej 1 szklanka mleko 1 szklanka dżem 3 łyżki kakao 3 łyżki soda 1 łyżeczka proszek do pieczenia 1 łyżeczka cynamon 1 łyżeczka przyprawa do piernika 1 łyżka … Czytaj dalej Piernik łatwy
gotuj ze mnąProste i szybkie w przygotowaniu ciasto z dodatkiem coli, tym razem na oleju (wersję z masłem podawałam tutaj ). Wśród składników nie musi być coca-cola, wystarczy jakakolwiek cola, nawet 'light', tylko wtedy warto dodać do ciasta nieco więcej cukru. Chyba, że właśnie chcemy, aby ciasto było odrobinę mniej słodkie ;-) Czytaj dalej
Arabeska waniliowawsypujemy mąkę z kakao i proszkiem oraz szczyptą soli. Dorzucamy orzechy i wiśnie i jeszcze raz wszystko mieszamy. Wyjmujemy torownicę z zamrażarki. Białą czekoladę dosypujemy do masy i szybko mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej tortownicy. Wygładzamy i wkładamy do pieca na 17 i pół minuty. Ciasto nie powinno być spieczone z wierzchu, w środku powinno pozostać wilgotne. Po godzinie brownie
Dzieje kuchennej Wiewióryzmielonego twarogu 200 g masła 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 4 jajka 1 budyń śmietankowy Z podanych składników przygotować ciasto. Najpierw posiekać nożem, a następnie szybko zagnieść jednolite ciasto. Podzielić na dwie części, owinąć folią i włożyć do zamrażalnika, aby się schłodziło. W tym czasie przygotować masę serową: Miękkie masło ucierać z cukrem i cukrem waniliowym około 5 minut
talerz przyjemnościżółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, przełożyć do miski. Dodać mąkę, bułkę tartą i zieleninę. W osobnej miseczce rozkłócić jajka z przyprawami. Dodać do sera i całość szybko zagnieść ciasto. Uformować małe kuleczki. Rosół doprowadzić do wrzenia. Wrzucić kulki. Gdy wypłyną na wierzch podgotować je jeszcze minutę. Zdjąć zupę z ognia. Ugotowane kulki wyłowić, podać razem z rosołem. Przechowywać
Czerwony GupikDziś już ostatnia świąteczna propozycja - ciasto na ostatnią chwilę, którego przygotowanie zajmie Wam dosłownie pół godziny, a do tego jest bardzo proste w przygotowaniu. Na
Cynamonowe szczęścieDla wszystkich miłośników czekolady przedstawiam przepis na mocno czekoladowy torcik z gruszką ! Czekopyszności Łapcie przepis ! Składniki: -2 szklanki mąki pszennej -2 łyżeczki proszku do pieczenia -3
I LOVE LIFEużyć gotowych mielonych migdałów, wtedy użyjcie 3/4 szklanki. 2) Do przesianej mąki dodać mielone migdały, pokrojone, zimne masło, cukier trzcinowy w pudrze, cynamon oraz małą szczyptę soli i szybko zagnieść ciasto, najlepiej za pomocą miksera przy użyciu odpowiedniej końcówki. 3) Przygotowane ciasto podzielić na dwie części, każdą delikatnie spłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na godzinę
Fitsweet.memasła 200 g półtłustego twarogu 2 żółtka 1 łyżka cukru z wanilią 2 łyżki gęstej śmietany ponadto: 1 szklanka cukru trzcinowego Z podanych składników szybko zagnieść ciasto i owinięte w folię spożywczą schłodzić w lodówce przynajmniej przez godzinę. Ciasto rozwałkować na grubość 5 mm posypać po całej powierzchni cukrem trzcinowym, cukier lekko wgnieść w ciasto. Foremką wycinać dowolne
Kolorowa kuchnia ElkiMąkę, orzechy, cukier puder, cukier waniliowy, imbir, sól wymieszać. Dodać pokrojone w kostkę zimne masło i razem posiekać szerokim nożem na piasek. Dodać żółtka oraz sok cytrynowy i szybko zagnieść ciasto. Z zagniecionego uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na godzinę. Ciasto wałkować na grubość 3 mm i wykrawać ciasteczka i układać na tacach piekarnikowych wyłożonych
Rodzinka w kuchni