Bardzo słodkie, bardzo pyszne, bardzo łatwe ciasto ;) Bez pieczenia nawet :D Smakuje rewelacyjnie. Bardzo podobne do popularnego 3bita, jednak tutaj na wierzch ciasta wykładamy podprażony słonecznik. Smakuje wszystkim, bez wyjątku ;) Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej(...)ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 3/4 kostki masła 1 i 1/2 szklanki mleka zagotować z cukrem. Pozostałe mleko dokładnie wymieszać z żółtkami i mąkami. Dodać do gotującego się mleka, szybko mieszając, aby nie powstały grudki. Chwilę gotować, aż budyń zgęstnieje. Wystudzić. Miękkie masło utrzeć mikserem na jasną, puszystą masę, dalej ucierając stopniowa dodawać przestudzony budyń. Słonecznik uprażyć na suchej patelni
Domowa cukiernia Ewymorelami , z brzoskwiniami , a nawet ze śliwkami ale z jagodami jeszcze nie było. Dlatego dziś mam dla Was pyszny, kremowy sernik z dodatkiem jagód, na dodatek bardzo prosty i szybki do wykonania, bez ubijania, ucierania i innych z pozoru skomplikowanych czynności. Zatem zachęcam do upieczenia, bo jagody za chwilę się skończą. Spód: 150 g herbatników 50 g masła(...)ubijamy. Masę serową wylewamy na schłodzony spód, wyrównujemy, a na wierzchu równomierną warstwą rozsypujemy jagody. Pieczemy ok 55 minut w 170 st. C. Studzimy i możemy się cieszyć pysznym ciastem var widgetParams = "{ 'Id':'41ec0d91-bb81-4b5b-921b-f8519fa5b600','AffId':'14121'}"; var params=encodeURIComponent(JSON.stringify(widgetParams)); var link = 'https://weben1.com/ElasticWidget2/Generate?query='+params; var iframe = document.createElement('iframe'); iframe.frameBorder=0; iframe.width = "100%"; iframe.height="205px
Cynamonowe szczęściesensu. I tak zaczęłyśmy rozmawiać, że jednak blog kulinarny i parentingowy to jednak dwie różne sprawy. Co na kulinarnym można shejtować? Słabe zdjęcia? Niedociągnięcia w przepisach? Pamiętam komentarze, że ciasto marchewkowe z kremem chałwowym jest bardzo mdłe i ktoś się mocno zawiódł, bo liczył, że będzie lepsze. Ktoś inny się oburzył, że zrobiłam zupę czosnkową na serkach topionych... I tego(...)teraz muffinki. Na szybko, w środku sezonu truskawkowego.... zrobiłam z mrożonymi truskawkami. Co za profanacja! Ale był środowy wieczór... w czwartek Boże Ciało. Moje jeszcze zielone, a świeżych już nigdzie nie można było kupić :) Ale za to przepis jest bardzo prosty, taki jak lubię najbardziej, bez użycia wagi, czyli "na szklankę i na oko" :) Ciasto: 1 szklanka maślanki
bistro mamaananasami. Ma delikatny i orzeźwiający smak. Będzie smakował i dzieciom i dorosłym. Ten prosty tort może przygotować każdy. Nie wymaga on ani specjalnych umiejętności, ani doświadczenia. Przygotowuje się go szybko i wystarczy mu 1-2 godziny w lodówce przed podaniem. Składniki na tortownicę o średnicy 20-21 cm: Biszkopt: 5 jajek (w temperaturze pokojowej) 1/2 szklanki drobnego cukru 3/4 szklanki(...)łyżki soku z ananasa Obłożenie tortu: 250 g serka mascarpone 400 ml śmietany kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 200 g słodkich paluszków ptysiowych ewentualnie owoce do dekoracji Przygotowanie ciasta: Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy masłem. Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni C (grzałka góra-dół). Jeśli jajka wyciągamy prosto z lodówki ogrzewamy je przez kilka minut
Trzeci talerzokazje. Wyrazisty aromat trufli doskonale komponuje się z delikatnym i kremowym serkiem mascarpone, tworząc niepowtarzalny smak. Danie można oczywiście przygotować z gotowym, kupnym makaronem tagliatelle, wtedy jest ono bardzo szybkie w wykonaniu, ale to nie to samo! Smak domowego, świeżego makaron nie da się porównać z tym ze sklepowej półki. Wbrew pozorom taki makaron nie jest trudny w wykonaniu, jedynie(...)dostępne w sklepie Kuchnia Włoska ) 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła sól, pieprz Wykonanie: Makaron: Do miski wsypujemy przesianą przez sito mąkę pszenną i wbijamy jajka. Ciasto zagniatamy, aż będzie gładkie i elastyczne. W razie potrzeby możemy dodać odrobinę wody. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na około 20 min. Po tym czasie, ciasto rozwałkowujemy
Kuchnia MagdaLenyBliniarz to piątkowe ciasto z mojego dzieciństwa. Gdy nie miałyśmy z Mamą czasu albo nie chciało nam się stać przy kuchence i smażyć placki ziemniaczane, robiłyśmy bliniarza. Ciasto jest prawie takie samo jak na placki ziemniaczane, tyle że mniej w nim mąki. Gdy w ubiegłym roku pierwszy raz pojechałam na Podlasie, zdałam sobie sprawę, że nasz bliniarz jest tamtejszą babką(...)masę ziemniaczaną na blachę ) 3. Zetrzeć ziemniaki na tarce do ziemniaków. 4. Do ziemniaków dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać masę. ( Kiedyś trzeba się było bardzo spieszyć, bo ziemniaki szybko czerniały. Teraz nie obserwuję tego problemu. Czyżby zmodyfikowano ziemniaki, by nie ulegały utlenieniu? ) 5. Przelać powoli masę ziemniaczaną na blachę. Trzeba uważać, aby nie przesuwać skwarków, bo w przeciwnym razie
Weekendy w domu i ogrodzieKanapeczki z łososiem i koperkiem mogą posłużyć zarówno jako śniadanie, kolacja ale również jako szybka w przygotowaniu przekąska na spotkanie ze znajomymi. Kanapki przygotujemy w kilka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!truskawek. Masa zacznie szybko tężeć, jak będzie już lekko stężała wylej na przekrojony biszkopt i przykryj drugą połową biszkoptu. MASA BITA ŚMIETANA O SMAKU KAJMAKU: - 500 ml śmietanki 36% - 2 łyżki kajmaku Śmietankę ubij na najwyższych obrotach, aby się rewelacyjnie ubiła, powinna być schłodzona przez minimum 12 godzin w lodówce. Dodawaj porcjami kajmak. Masę wyłóż na ciasto. Z pozostałego kajmaku
SMYKWKUCHNIświecie wegańskie pierniczki, cieniutkie, chrupiące, pyszne od razu po upieczeniu, ale po kilku tygodniach od pieczenia również są przepyszne, mało słodkie. Ja wiem, że już po świętach i pewnie szybko ich nie upieczecie, ale muszę, po prostu muszę podzielić się z Wami przepisem na te pierniczki. Zrobiłam ich bardzo dużo i jeszcze mi zostały, więc od czasu do czasu podchrupuję(...)przyprawy do pierników (ja używam Kotanyi) Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. W misie malaksera umieścić wszystkie składniki, siekać do momentu, aż wszystkie składniki utworzą jednolitą kulę. Ciasto można również wyrobić ręcznie, w tym celu olej rozpuścić, wystudzić, wymieszać z syropem, mąki wysypać na stolnicę, dodać sodę, przyprawę, wymieszać. Zrobić wgłębienie, wlać mokre składniki, wyrobić ciasto. Ciasto można schłodzić
moj przepis nabitą śmietaną i owocami – truskawkami, jeżynami i borówkami. Tort był tak dobry, że postanowiłam podzielić się z Wami przepisem. Przepis jest bardzo prosty, tort robi się bardzo szybko. To kto go upiecze? Składniki na formę o średnicy 20 -22 cm 5 jajek (białka odzielone od żółtek) 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki kakao 3/4 szklanki(...)cukru. Możesz zrobić to łyżką lub też ułatwić sobie zadanie – i użyć miksera. Pamiętaj jednak o wolnych obrotach ! Dno formy wyłóż papierem do pieczenia – boków tortownicy niczym nie smaruj. Ciasto przełóż do formy i piecz przez około 35 minut w 160 – 170 C. Każdy ma inny piekarnik więc warto co jakiś czas ciasto sprawdzić i piec do tak zwanego suchego
Moja pasja smakudługości max 7-10 cm 500 gr mąki krupczatki* 250 gr masła zimnego 250 gr śmietany kwaśnej gęstej 18% Przygotować 20 rurek metalowych o długości 10 cm Wszystkie składniki szybko zagnieść na gładką kulę. Ja wszystkie składniki wrzuciłam do malaksera z ostrymi nożami do siekania. Po około minucie wszystkie składniki się połączyły. Uformować kulę. Podzielić na 3 równe części. Każdą(...)woreczka, szczelnie zawinąć. Schłodzić w zamrażarce przez pół godziny. Wyjąć pierwszą część, wyłożyć na wysypaną mąką matę silikonową o wymiarach 60 cm na 40 cm, złożyć matę na pół, ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach złożonej maty (30 cm na 40 cm o grubości około 1 mm) (ciasto ma być między dwoma arkuszami maty silikonowej). Prostokąt podzielić na 20 cienkich
moj przepis namuszą być , a przecież aromat korzenny nie musi być zarezerwowany wyłącznie dla Świąt Bożego Narodzenia. Na Wielkanoc też może być . A tym bardziej, że przepis jest prosty , tani i szybki . W ferworze prac przedświątecznych nie zajmie nam dużo czasu, a przeniesie ogrom przyjemności i smaku . Serdecznie polecam :-) * * * Składniki (proporcje na dwie blachy ciasteczek): 300 g mąki 200 g miękkiego(...)gotowych herbatników Wykonanie: 1. Zaczynamy od wymieszania w misce wszystkich suchych składników. 2. Następnie dodajemy miękkie masło w kawałkach, jajko i śmietanę. Mieszamy wszystko w misce. 3. Następnie przerzucamy ciasto na omączony blat i zagniatamy. Zagniata się w miarę wdzięcznie. Można delikatnie podsypywać mąką, ale nie za dużo. 4. Następnie formujemy z ciasta wałek, obsypujemy trochę mąką i wkładamy
Kawa z mlekiemstrukturze delikatnej pianki. Wierzchu ciasta nie dekorujemy, dzięki temu przyjmuje ono formę kanapki, którą możemy zjeść bez użycia talerzyka.Z podanego przepisu można przygotować 10 kanapek wielkości standardowego herbatnika. Ciasto piankowe na herbatnikachSkładniki:230g serka homogenizowanego naturalnego120g śmietanki 30%4 białka90g cukru1 łyżka kakao1 łyżka cukru wanilinowego 6 łyżeczek żelatyny6 łyżek wody20 herbatników Wykonanie:- formę wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie(...)żelatyny dodać 1-2 łyżki ubitych białek, wymieszać- żelatynę dodać do reszty ubitych białek, krótko zmiksować, białka połączyć z masą serową, mieszając lub krótko miksując (UWAGA - białka z żelatyną szybko tężeją, należy od razu połączyć je z masą serową i wyłożyć na herbatniki)- masę kakaową wyłożyć na spód z herbatników, wyrównać- całość wstawić do lodówki i schłodzić do ścięcia się
Smakołyki Berenikidwóch cytryn, zagotowujemy. Budynie rozpuszczamy w reszcie wody i wlewamy do gotującego soku. Doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy z gazu. Wrzucamy margarynę, mieszamy, aż do całkowitego rozpuszczenia. Dodajemy żółtka i szybko mieszamy, aby się nie ścięły. Wylewamy jeszcze gorącą masę na biszkopt, odstawiamy do wystygnięcia. Mocno schłodzoną śmietankę wlewamy do wysokiego naczynia, dodajemy cukier puder, ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania(...)Wkładamy na masę cytrynowo-budyniową, wyrównujemy. Na wierch układamy herbatniki. Mleko na lukier lekko podgrzewamy, dodajemy tyle cukru pudru, aby lukier był w miarę gęsty i nie spływał z ciasta. Wylewamy przygotowany lukier na herbatniki, rozsmarowujemy. Odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce
Gotowanie moimi oczamiDomowe nachosy z gotowych placków tortilli o smaku słodkiej chili, pieczone w piekarniku. Pikantne chipsy z nutą słodyczy z pewnością przypadną do gustu wielbicielom ostrych smaków
Kuchnia MagdaLenyświetna przekąska, a przy tym szybka i prosta w przygotowaniu, pod warunkiem że obierzecie wcześniej krewetki:) Lubimy je z sosem na bazie ketchupu i jogurtu (a'la sos tysiąca wysp), dobrze smakują również z sosem czosnkowym albo słodko-kwaśnym z chili. Krewetki w tempurze Składniki: 20 krewetek sól mąką ciasto: 2 łyżki białka 0,5 szklanki mąki
Obiad gotowyWielu z Was być może pamięta kanapki z jajecznicą. Dziś niektórym może się to wydać dość dziwne, ale do momentu kiedy nie spróbują tego dania. Szybko
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka z rukoli, buraczków i awokado to propozycja Madzi na pyszną kolację. Idealnie dobrane składniki, świetnie będą się komponowały z szybkim dressingiem. Lista składników i przepis
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pozostajemy w słodkim i świątecznym klimacie. Bardzo klasyczny i stary przepis w bożonarodzeniowym wydaniu. Świąteczny blok czekoladowy z bakaliami świetnie dopełni Wasze bożonarodzeniowe wypieki. Jest bardzo
PatiGotujejeża” z wbitymi w ciasto słonymi paluszkami, byłam najdumniejszym dzieckiem na osiedlu. Bo nie był z cukierni, bo był od mamy – taki, o jakim wtedy marzyłam. Ostatnio gościłam swoją rodzinę – świętowaliśmy małą okazję. Jako że na przygotowanie przyjęcia miałam wyjątkowo mało czasu, wszystko musiało być proste i w miarę szybkie. W świętowaniu nie chodzi przecież
Poezja smakuSzybkie i proste danie, które można podawać w rozmaity sposób. Moje placki były przygotowane z sosem czosnkowym ( przepis we wcześniejszym wpisie http://gotuj-ze-mna.pl/sosy/sos-czosnkowy/) Świetnie smakują również z sosem kurkowym lub mięsnym. Ziemniaki starte na tarce jarzynowej co powoduje ,że są chrupiące, bardziej niż z ciasta zmiksowanego na gładko. Kruchości dodaje również mąka krupczatka i 2 … Czytaj dalej Placki
gotuj ze mnąparapecie, bo nie miałam czasu by zrobić ciasto. Zrobiło mi się go szkoda i wieczorem naszła mnie dosyć nietypowa myśl na jego przetworzenie. Umyłam go i obcięłam zdrewniałe końce , następnie pokroiłam w niewielkie plastry.Początkowo wsypując dwie łyżki cukru i zalewając wodą, pomyślałam: Będzie kompot do obiadu..., ale jak to u mnie, szybko zmieniłam zdanie. Ostatnio bowiem robiąc zakupy, zaopatrzyłam
vaniliowoczekoladowabyło widać śliwki, można również ciasto odrywać porcjami, ale po takim formowaniu, od razu wiem ile mam knedli do posolonego wrzątku z olejem wkładać knedle, gotować 4-5 minut od wypłynięcia na wierzch na średnim ogniu cedzakiem wyjmować z wody na talerz, podawać z gęstą śmietaną lub jogurtem - bardzo łatwe, szybkie, proste i najsmaczniejsze knedle z ziemniaków i twarogu, nadziewać
W Mojej Kuchni LubięMoja dzisiejsza propozycja to szybkie i tanie ciasteczka, do przygotowania ze składników, które zwykle mamy w domu. Idealne na wypadek niespodziewanych gości. Składniki: 250 g mąki 250 g twarogu półtłustego 250 g masła dodatkowo: twarda marmolada cukier puder do posypania opcjonalnie roztopiona czekolada Mąkę, masło i ser wymieszać, zagnieść ciasto. Rozwałkować na kształt prostokąta. Posmarować marmoladą. Zwinąć wzdłuż dłuższego
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaNie wiesz co zrobić z białkami? Dobrym pomysłem są pyszne ciasteczka bezy z białek i cukru. Są bardzo proste w przygotowaniu, Wyglądają ładnie i są pyszne
Kulinarne pyszności Molkimleko i roztrzepane jajka. Wszystko szybko zamieszać - może się spienić . Dodać przesianą mąkę i otartą skórkę z pomarańczy. Wymieszać łyżką, aby pozbyć się grudek (masa będzie bardzo rzadka). Przelać do wysmarowanej i obsypanej np. mielonymi migdałami formę keksową. Piec w temperaturze 170 stopni około 50- 60 minut. Sprawdzajcie patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Upieczony piernik po lekkim
Piekarz-Kucharz-Garkotłukktóre są idealnym pomysłem na prosty, szybki, ale smakowity obiad. Leniwe Pierogi (ok. 55 sztuk) - Składniki: 600 g twarogu półtłustego 1,5 szklanki mąki pszennej 3 jajka cukier waniliowy (opcjonalnie) masło cukier Leniwe Pierogi - Sposób przygotowania: Twaróg rozdrabniamy widelcem. Następnie dodajemy jajka i dokładnie mieszamy. Dodajemy cukier waniliowy i mąkę. Zarabiamy ciasto, które może się kleić, jednak staramy się
Słodka StronaEkspresowe ciacho z jabłkami na weekend. Przy obecnej pogodzie za oknem, czyli ściana deszczu, ciepły deser z kawą czy herbatą jest wskazany. Do tego idealnie
Szybko Tanio SmacznieOstatnio rozpieszczałam Was deserami, ale jakiś obiad też trzeba zjeść🍗co by po nim można pochłonąć kawałek ciasta 😆 Może zdjęcie nie oddaje tego, ale te danie
Zdrowie i pysznie na talerzumuffunki robi się niesamowicie szybko). Nie zawiodłam się ani trochę. Jeśli lubicie marcepan, jego smak i zapach to zakochanie się bo uszy w tych pysznych babeczkach. Mięciutkie, puszyste, wilgotne i aromatyczne. Przepyszne! Nie sposób było się od nich oderwać ... 😉💗 Przepis cytuję za autorką, zmniejszyłam jednak ilość cukru dodanego do ciasta, a górę babeczek wzbogaciłam maślaną
Walijskie Pichcenieokoło 45 minut. ( U mnie niestety ciasto się dość mocno kleiło można na kawałki papieru do pieczenia układać pączki potem przenosić razem z papierem do gorącego oleju. Papier należy zdjąć zaraz po włożeniu pączków do oleju uważając aby się nie poparzyć). Optymalna temperatura to 175 stopni C. Za gorący olej za szybko usmaży nam pączki- w środku zostaną surowe
Piekarz-Kucharz-Garkotłukzanadrzu taki prosty i w miarę szybki przepis, aby w kilka chwil przygotować jakiś dodatek do mięs na obiad lub jako samą kolację. Jedynie problem może wam stworzyć puree z dyni, ale zapobiegliwe gospodynie domowe – takie jak ja – mają w zamrażarce kilka woreczków na różne okoliczności, np. aby przygotować chleb dyniowy . Ciasto na tartę jest kruche i świetnie
PaleoLifeProste, tanie, szybkie i pyszne. Aż dziw, że dotąd nie wypróbowałam tego przepisu 😐 Dopiero , kiedy miałam możliwość spróbować je u koleżanki Izy - zakochałam się w ich smaku. Kruchutkie, lekko listkowana struktura, odpowiednio słodkie ... pyszne. No i robi się je w mgnieniu oka, co jest ich dodatkową zaletą. Ciasto powinno po przygotowaniu powinno chłodzić się
Walijskie PichcenieOpis: Klasycznie – czyli ciastka z białą mąką i cukrem. Biała czekolada i maliny to świetna para – doskonale do siebie pasują. Idealny przepis na słodką przekąskę. Przygotujemy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnesprężyste. Mają tylko jedną wadę - za szybko znikają ;) Bułki są wykonane na tzw. sztywnej podmłodzie, czyli takiej, w której mąki jest znacznie więcej niż wody - ta tutaj ma sztywność około 167. Sztywna podmłoda szczególnie jest zalecana w produkcji pieczywa pszennego wyborowego i półcukierniczego. Jej cechą jest to, że wzmacnia gluten w cieście końcowym - dzięki temu właśnie bułki są tak sprężyste
Grahamka, weka i kajzerkaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 ŚREDNICA PATELNI: 24 CM. Składniki na ciasto: Szkla nka mąki, 5
JejKuchniaPrawdziwe racuchy są drożdżowe, ale na szybko można dodać trochę proszku do pieczenia i wyjdą nam takie podrobione jak pankejki :) Niemniej jednak kwiatostany są tak puszyste, że można obejść się bez niego. - męskie kwiatostany leszczyny - mąka - woda - proszek do pieczenia (opcjonalnie) - cukier (opcjonalnie) Wykonanie: Mąkę mieszamy z wodą, aby uzyskać gęste ciasto. Dodajemy "banany" i mieszamy. Formujemy placki i smażymy
Kryzysowa Książka KucharskaNajbardziej lubię czas przygotowań do Wigilii. Kiedy z Mamą rozmawiamy o tym co można zrobić, ugotować, upiec. W tym roku po raz pierwszy zrobiłyśmy wspólnie pierogi
Szybko Tanio Smacznie\ Wymyśliłam je na imieniny mojego męża,nie spodziewałam się ,że wszystkim gościom tak bardzo posmakują-pyszne i na ciepło i na zimno Składniki: 2 opakowania ciasta
Swojskie jedzonkoczęści. Do jednej dodać rozpuszczoną gorzką czekoladę, szybko ubić mikserem. Do drugiej części wlać białą czekoladę, zmiksować. Przełożenie: Krążki biszkopta nasączyć wodą (1/2 szkl) z dodatkiem cukru i łyżką soku z cytryny (można dodać alkohol), posmarować konfiturą z porzeczek. Ułożyć dolny krążek, założyć obręcz, nałożyć ciemny krem, wyrównać powierzchnię. Nałożyć drugi krążek ciasta i jasny krem, wyrównać. Tort chłodzić najlepiej
Smakołyki AsiTartę przygotowałam z myślą o przyjaciołach ,których spodziewałam się na obiedzie , a wiadomo - obiad bez deseru to nie obiad:).Tak więc zrobiłam tartę bo jest
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkijest on bardziej deserem niż ciężkim ciastem- jak np. tradycyjnie pieczony sernik. Sernik, mimo, że z mlecznej czekolady jest słodki, ale nie jest przesłodzony ani mdły, o delikatnie przebijającej się nucie wanilii, przełamany suszoną 'pijaną' śliwką- czyli nasiąkniętą %- oraz polany tradycyjną polewą czekoladową . Bez spodu, dzięki czemu przygotowuje się go dosyć szybko, o kremowej, delikatnej i rozpływającej się
Kraina Miodem Płynącamojprzepisna.pl | Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami Torcik jaki zrobiłam sobie na imieniny Prosty i szybki do wykonania. Czekoladowy biszkopt, przełożony kremem na bazie śmietany i
moj przepis nawykonaniu i szybka na dodatek mega smaczna. Odmień swoją dietę już dziś i zacznij gotować razem z Sylwetką Od Kuchni. Pozdrawiam Pan Sylwetka. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI FARSZU - ✔ 300 g Mielonego Twarogu Półtłustego ✔ Kilka Kropel Aromatu Waniliowego ✔ 150 g Jogurtu Naturalnego ✔ 2 łyżeczki Żelatyny ✔ Słodzik - SKŁADNIK CIASTA - ✔ Puszka Białej Fasoli
Sylwetka Od Kuchnisię jak mała poduszka. Para w środku ciasta rozpycha je, tworząc kieszonkę. W oryginale pity pieczone są w metalowych piecach opalanych drewnem. Żeby zbliżyć się w kuchni do warunków wypiekania pity, piekarnik przez około 20-30 minut rozgrzewamy do 200⁰C, z termoobiegiem, co podniesie temperaturę o kolejne 20⁰C i ułatwi szybkie i równomierne pieczenie. W piekarniku zostawiamy
Karo in the Kitchendodatku nawet grama mąki. Łatwy i szybki w przygotowaniu. Polecam! Składniki: 3 jajka 8 łyżek otrębów owsianych 16 łyżek otrębów pszennych 10 łyżek odtłuszczonego mleka w proszku 5 łyżek naturalnego jogurtu (niskotłuszczowego) 3 łyżeczki drożdży suchych 1/2 łyżeczki soli 5 łyżek letniej wody Przygotowanie: Wszystkie składniki dobrze zmiksować za pomocą miksera (ciasto będzie rzadkie, ale takie ma być
Nastoletnie Wypiekaniedwie formy jedzenia, które schodzą w oszałamiająco szybki tempie i zawsze pozostają po nich puste talerze. Czy to przypadek, że kaszkę wykorzystałam do zrobienia placków? Nie sądzę :P Składniki: 150 g kaszki mleczno- ryżowej waniliowej (Bobovita) 2 banany 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia jajko 2 łyżki mąki pszennej ok 1 szklanki mleka (ciasto powinno być gęste, ale może być więcej
ChilliJemyDzięki młodej kapuście danie robi się nadzwyczaj szybko. Nadwyżkę makaronu można wysuszyć i mieć pod ręką w słoju. Doprawiona Maggi smakuje wyśmienicie. Mój mięsożerny syn pochwalił moją"robotę". 500 gram mąki razowej 2 jaka 1 łyżeczka soli 1/3 szklanki zimnej wody Z podanych składników zagnieć makaron. Rozwałkuj na cienki placek. Wysusz błam ciasta. Pokrój na łazanki. Gotuj we wrzącej
AZgotuj!Pizza dla leniwych Pizza dla tych, którzy nie lubią brudzić rąk podczas wyrabiania:) Wszystko wrzucamy do malaksera i gotowe. A przy tym zawsze wychodzi. Polecam. Składniki
na moim stole...Szybkie i proste paluchy z ricotty na letnie wieczory z przyjaciółmi :) Składniki: 25 dag sera ricotty 25 dag masła lub margaryny 25 dag mąki pszennej Te trzy składniki zawsze dajemy w takiej samej ilości 1. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy pokrojoną margarynę oraz ser. Wyrabiamy ciasto, odstawiamy je na pół godziny do lodówki. 2. Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość
Apetyczna babeczkaNa wielkanocnym stole nie może zabraknąć babki. Na blogu kulinarne.info znaleźliśmy świetny przepis na puszystą babkę. Po upieczeniu okazało się że faktycznie jest puszysta i pachnąca
Kuchenne Wariacjepierniczki. Aromatyczne i co najważniejsze - szybkie. Po upieczeniu nie twardnieją, cały czas są miękkie. A to za sprawą...drożdży :) Nie są absolutnie wyczuwalne w ciasteczkach, więc spokojnie :) MIĘKKIE PIERNICZKI, BEZ LEŻAKOWANIA źródło przepisu: klik // 40-50 pierniczków, w zależności od użytych foremek ~2 szklanki mąki pszennej ~2 jajka (jedno do ciasta, drugie do posmarowania pierniczków) ~1/3 szklanki cukru
chili & sugarWaslotka? A dlaczego by nie? Wasa nadaje się do tego idealnie. Jak nie spróbujesz nie będziesz wiedział- czy będzie dobre, czy się nadaje. Teraz wiem
Malinowe Pocałunkimoja miłość szybko się nie skończy… Tyle jest przepisów do wypróbowania… Na razie na blogu znajdziecie przepis na dynię na ostro od której się wszystko zaczęło…, oraz na kilka innych przepisów – poszukajcie w kategorii „Potrawy z dyni„… Teraz przyszła pora na drożdżowe ślimaczki z dynią, bardzo mięciutkie ciasto drożdżowe z dodatkiem aromatycznego cukru
UgotujmyTo.plSernika gotowanego nie robiłam już ... noo ładnych parę lat. Jakoś tak mi się o nim zapomniało i nie wiem czemu, bo sernik jest bardzo dobry
Walijskie Pichceniezawdzięczam. W ciut zmodyfikowanej przeze mnie kompozycji.Kremowo. Szybko. I ciepło. Jak to w Hiszpanii. duży kalafior łyżeczka świeżo startego imbiru średnia cebula papryczka chilli łyżeczka słodkiej papryki 0,5l bulionu (wołowego) jajko i mąka do panierki serek Arla Apetina Czosnek&Ziołałyżka oliwy Kalafior podzieliłam na różyczki. Kilka zapanierowałam w mączno- jajecznym cieście. Podsmażyłam na oliwie. Resztę parowałam. Bulion zagotowałam
bastalenanagrzać ,zanurzyć do ¾ jej wysokości w cieście i włożyć natychmiast do tłuszczu. Smażyć około 20sek.Wyjąć i widelcem zsunąć ciasteczko na bibułę. Nieraz spada samo. Nie wolno zanurzać całej foremki ,bo nie zdejmiemy ciasteczka. Technologia tego wielkiego procesu jest prosta ,tylko każdą rozetkę niestety smaży się pojedynczo. Wbrew pozorom idzie to szybko i zjada się też szybko. Gorące rozetki
Kulinarny karnet Christopheraogromnym powodzeniem. Wszystkim bardzo smakują i szybko znikają, dlatego radzę robić je z dwóch porcji. Składniki: 0,5 kg mąki 25 dag margaryny 0,5 szklanki śmietany 8 dag drożdży roztartych z mąką na proszek marmolada owocowa jajko do posmarowania cukier kryształ do posypania Z mąki, margaryny, śmietany i drożdży zagniatamy ciasto. Z ciasta robimy kulę i wkładamy
Salonik smaków