szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:1090/1736)

hot dog ? 201

parówki, kroimy ser i zieleninę. Wałkujemy ciasto, kroimy na kawałki i układamy ser, zieleninę i parówki. Zawijamy i układamy łączeniem na blaszce. Smarujemy rozbitym jajkiem i posypujemy... Wkładamy do piekarnika na 20 minut / 200 st. C Przy okazji możemy zrobić również wersję bez kiełbasy, z serem żółtym, fetą, pieczarką.... Wszystko zniknęło bardzo szybko ! Przekąska była hitem dnia, polecam

chleba naszego
Ryżowe ciasteczka z powidłem… 286

same w sobie też są cudowne! Szybkie, proste i smaczne takie lubię… Składniki: 190g kleiku ryżowego 30g masła 2 łyżki stewii 2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia b/g Powidło śliwkowe Sposób przygotowania: Na stolnicy wysypujemy kleik i robimy w nim oczko do którego dodajemy pokrojone w miarę miękkie masło i jajka. Ciasto ugniatamy. Po ugnieceniu ciasta odrywamy

madamekuchnia.wordpress.com
Grillowane truskawki. Jak grillować truskawki? Metody, techniki, przepisy 205

przyjaciół. Grillowanie truskawek jest łatwe i szybkie. Proponujemy podawać je z lodami, sosem czekoladowym i bitą śmietaną. W ten łatwy i prosty sposób przygotujemy pyszny deser. Truskawki można grillować bezpośrednio na ruszcie, mogą być również grillowane na szaszłykach. Mogą być podawane jako jeden ze składników grillowanej sałatki lub podawane z deserami i ciastami. Jak grillować truskawki? Metoda #1. Za pomocą

naRuszcie
Muffiny z gruszką i bitą śmietaną 179

spożywczy dekoracje do ciast Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190°C. Formę na muffiny (na 12 sztuk) wykładamy papilotkami. W jednej misce mieszamy (łyżką) składniki suche a w drugiej (widelcem) składniki mokre. Wymieszane składniki mokre wlewamy do miski z suchymi i mieszamy (łyżką) do momentu, aż wszystko się połączy - dość szybko i dość nieporządnie :) Teraz

Alutka-Gotuje
Serowe drożdżówki z czekoladowymi malinami 96

przystało na prawdziwą królową pomysł szybko wpadł do głowy ;) Postanowiła upiec drożdżówki. Czy cokolwiek innego ma większą moc w wywoływaniu uśmiechu na małej buzi? Nie zwlekając przystąpiła do działania. Niczym wróżka szybciutko wymieszała w misie niezbędne składniki które potem zagniotła wkładając w to jak najwięcej serca. Już po chwili zapach wyrastającego ciasta obudził Pogodynkę. Już sama możliwość pomocy i posypywania

Mienta blog
Żytnie kruche ciasteczka (nadziewane) 165

kremem czekoladowym. To idealna alternatywa na szybką i zdrową przekąskę. (U mnie wyszły 23 pojedyncze sztuki) 160g mąki żytniej (użyłam razowej typu 2000 , z Bazarku Smakoszy ) 100g masła/margaryny 70g cukru  1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: dżem/konfitura Wszystkie składniki umieścić w misce i wyrobić na jednolitą masę. Z ciasta formować kulki o wielkości - pomiędzy orzechem

Di gotuje
Bułki do hamburgerów z sezamem 1343

równie pyszne i świetne na szybkie śniadanie w pracy. 680g mąki pszennej 200 ml mleka 200 ml wody łyżeczka cukru 7g suchych drożdży 2 łyżki masła szczypta soli 1 jajko sezam 1. Masło rozpuszczamy i studzimy. Wszystkie składniki wsypujemy do miski. Wyrabiamy, pozostawiamy pod przykryciem w ciepłym miejscu na 1h. 2. Ciasto dzielimy na 10 części, formujemy kulki, które lekko

Szefowa kuchni
Sernik z polewą toffi 179

Masę serową wylewamy na podpieczony spód ciasta. Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone odstawiamy na blat i studzimy. Na sam koniec do zrobienia została polewa tofii. Wszystkie składniki przełóż do rondla i podgrzewaj na wolnym ogniu. Podgrzewaj do momentu, aż masa odparuje, zbrązowieje i zgęstnieje. Pod koniec masa może szybko gęstnieć. Jeżeli uznasz, że wyszła zbyt gęsta

Smaczne Potrawy
Placuszki dyniowe 175

dobre placuszki, super na śniadanie, podwieczorek. Szybko się je robi, gotowe w kilka minut. Do dużej miski lub malaksera wrzucić jajko, miód, cukier waniliowy,wlać mleko, wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wszystko wymieszać, zmiksować na gładką masę. Rozgrzać patelnię, następnie zmniejszyć temperaturę smażenia. Nałożyć za pomocą dużej łyżki porcje ciasta i smażyć tak długo, aż będzie można

Kuchnia Pokoleń
Kopytka ziemniaczane z omastą z boczku 269

sosem pieczarkowym. Jest to proste i szybkie danie. Kopytka ziemniaczane z omastą z boczku Składniki: 6 - 8 ziemniaków ugotowanych 1 jajko 8 - 10 łyżek mąki pszennej szczypta soli boczek wędzony w plastrach masło Kopytka ziemniaczane z omastą z boczku Wykonanie: Ugotowane przestudzone ziemniaki przeciskamy przez praskę. Dodajemy jajko, sól, mąkę i zagniatamy ciasto. Kopytka ziemniaczane z omastą z boczku Gotowe

Pyza i Surówka
Proziaki - podkarpackie smaki. 116

pierogi.  Po wyrobieniu wałkujemy ciasto na grubośc około 1,5 - 2 cm i szklanką wykrawamy koła. (Stolnice podsypując delikatnie maką) Patelnie rozgrzewamy i na suchej smażymy placki z każdej strony az do zrumienienia. Placki na patelni podwajają swoją objetośc, zastanawiałam się czy w środku będą takie jak powinny -  ponieważ dosyć szybko łapią kolor a jednak sa dosyć

Radość kipiąca uśmiechem.
(Nie)banalne naleśniki 2189

taką sytuację mam przepis idealny. Szybkie, proste i nietypowe danie naleśnikowe. A w bonusie obiecany sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, którego nikt nie chce jeść, a szkoda, żeby się zmarnowało. Najpierw absolutnie niezawodna proporcja na naleśniki: 2 jajka Szklanka mleka Szklanka lodowatej wody (najlepiej gazowanej) Szczypta soli Mąki tyle, żeby ciasto miało konsystencję śmietany. Uwaga, gęstnieje! Mieszamy rózgą

Patchwork
Domowy makaron 169

tylko troszkę pracy, ale bez obawy, szybko opanujecie gniecenie i z radością będziecie chcieli jeszcze raz go skosztować.  Składniki: 100 g mąki pszennej 1 jajko szczypta soli Sposób przygotowania: Należy przyjąć że na każde 100 g mąki, należy dać jedno średnie jajko. Mąkę przesiać na stolnicy. Dodać sól, wbić jajko (jajka). Wyrobić ciasto. Z początku będzie ciężko szło

na moim stole...
Pełnoziarniste bułeczki orkiszowo-pszenne 98

różnego rodzaju chleby, trafiłam na blog "Szybkie gotowanie" i pomysł na bułeczki gryczane bez wyrabiania. Postanowiłam jednak zrobić to po swojemu i zmodyfikowałam przepis :) Tak też powstały bułeczki orkiszowo-pszenne z mąk pełnoziarnistych, wyrabiane :) To moja pierwsza przygoda piekarnicza, nie licząc chleba orkiszowego :) Jak wyszły bułki? Nieźle... ;) Na pewno należy wyrabiać ciasto dłużej, niż ja to robiłam. Przy następnej okazji

Spektrum Smaku
Faworki (Chrust) 132

będzie zbyt suche należy dodać śmietany. Ciasto wałkować cieniutko i kroić w prostokąty (ok. 4x12cm lub jak kto lubi). W każdym prostokącie zrobić dziurkę przez którą należy przełożyć jeden z brzegów (zrobi się charakterystyczna pętelka). Smażyć na oleju/smalcu na złoty kolor. Tłuszcz jest dobrej temperatury, gdy wrzucając na niego faworka wypłynie on szybko do góry.  Po usmażeniu położyć

Mania Wypiekania

Proponowane wyszukiwania