proste i szybkie w przygotowaniu. Składniki: 1 szklanka mąki 2/3 szklanki cukru 80 g masła 100 g kakao 3 jajka 1/2 łyżeczki chilli 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia dododatkowo cukier puder Wykonanie: Margarynę rozropić, wystudzić. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i chilli przesiać przez sitko. Dodać margarynę, wymieszać. Na koniec dodać jajka, wyrobić ciasto na jednolitą masę
magiczna kuchnia KasiRobi się ją szybko, jest smaczna i myślę, że jeszcze nie raz do niej wrócicie. Potrzebujemy: 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli ½ szklanki kefiru zimna woda bułka tarta ser żółty szynka w plasterkach olej Jajka łączymy z proszkiem do pieczenia, solą i kefirem. Wsypujemy mąkę, dolewamy wodę by ciasto było lejące i odstawiamy
Tylko pyszniekuchni,bardzo szybki i łatwy w wykonaniu. Dzięki uprzejmości sklepu internetowego Tarka i Miarka mogę Wam zaprezentować herbatę w uroczej filiżance. Te i inne filiżanki oraz mnóstwo ciekawych i przydatnych rzeczy do kuchni,salonu czy jadalni znajdziecie w tym sklepie. Szczególnie teraz w okresie przedświątecznym szukamy prezentów pod choinkę więc zapraszam do sklepu https://www.tarkaimiarka.pl/ ciasto
Kolorowa kuchnia ElkiOdrywać po kawału ciasta, formować w dłoniach grube wałeczki, które należy wkładać do maszynki i wyciskać na blaszkę ciasteczka o wybranym przez siebie kształcie, na środek każdego ciasteczka nałożyć ok. 0,5 łyżeczki marmolady. Piec ok 15 min w temp. 180 st. do ze złocenia wierzchu. Pod koniec pieczenia należy bardzo uważać, gdyż ciasteczka mogą szybko się przypalić. Po wyjęciu
My sweet a lifeporannej kawki. Uwaga szybko znikają! Zamiast nerkowców, możecie użyć każdego innego orzecha lub migdały :) Składniki (na 2-3 blachy ciastek): - 300g mąki pszennej - 200g masła (zimnego) - 100g cukru pudru - 1 jajko - 2-3 garście nerkowców (lub innych orzechów) - 1 czubata łyżka miodu - 25 g gorzkiej czekolady Z mąki, zimnego masła, jajka i cukru pudru zagnieść ciasto. Nie wiesz jak? Tutaj
CookYourselfciasto ale że całego sernika nie skonsumuje na raz 🤣 🤔 zrobiłam mini wersje 😎 Składniki 🔸 100 g twarogu 🔸 30 g otrębów gryczanych/ płatków/ mąki 🔸 1 jajo 🔸 10 g wiórków kokosowych 🔸 50 g banana Przygotowanie: 1. Rozgnieść twaróg i banana 2. Wszystkie składniki wrzucić do miski wymieszać łyżką do jednolitej konsystencji i koniec 😎 smażymy placuszki Szybko i smacznie
Zdrowie i pysznie na talerzunaprawdę łatwo i szybko, a smakują bajecznie, dlatego musicie ich spróbować. Babeczki (12 sztuk): 1 szklanka mąki 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 białko 2 jajka 1/2 szklanki oleju 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny Jajka i białko ubijamy z cukrem aż uzyskamy biała puszystą masę, dodajemy pozostałe składniki i starannie mieszamy. Ciastem napełniamy papilotki
Cynamonowe szczęściechodziło za mną ciasto z kajmakiem. Klasyczny popularny 3-bit już nam się przejadł ale chciałam, żeby było to coś podobnego. Kajmak zamieniłam więc w pyszną piankę, którą przełożyłam słone krakersy. Do tego gorąca masa budyniowa,, bita śmietana i dżem porzeczkowy dla przełamania słodyczy. Smakowo wyszło bajecznie. A polecam tym bardziej, że jest łatwe i szybkie do zrobienia
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaszalenie prosty i szybki i na pewno każdy będzie wstanie takie pączusie przygotować. Składniki 250g półtłustego mielonego twarogu 3 jajka 3 łyżki cukru 150g mąki łyżeczka proszku do pieczenia aromat waniliowy Jajka z twarogiem i cukrem należy razem wymieszać za pomocą miksera. Następnie dodać resztę składników i wszystkie składniki razem wymieszać mikserem na wolnych obrotach. Ciasto wyjdzie rzadsze, ale takie
Delusional Trinedzieci :) Szybkie i proste w wykonaniu. Do wykonania ciastek wykorzystałam słonecznik łuskany , który otrzymałam od firmy eSłoneczko . Składniki: Z podanych proporcji wyjdzie około 30 ciastek. * 3 szklanki mąki pszennej * 200 g masła * 1/4 szklanki cukru * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 jajko * 100 g słonecznika łuskanego Wykonanie: Z podanych składników (prócz słonecznika) zagnieść ciasto. Kolejno dodać słonecznik
Zrób to smaczniesię je bardzo szybko..polecam. 1 szkl. gęstego kefiru lub zsiadłego mleka 1 jajko 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka roztopionego masła 1 łyżka spirytusu 2 szkl. mąki (plus do podsypywania) 1 łyżeczka sody szczypta soli olej rzepakowy do smażenia Kefir, jajko, sól, masło i cukier roztrzepać, wlać spirytus, wsypać przesianą mąkę z sodą. Zagnieść ciasto. Ciasto będzie dość luźne
Moje domowe kucharzeniewarto je upiec. Szybkie bułki ślimaki z pomidorowym pesto 100 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 400 g maki orkiszowej chlebowej łyżeczka soli łyżka cukru 220 g ciepłej wody 40 g oleju 30 g świeżych drożdży jajko, rozbełtane do posmarowania pesto pomidorowego wg tego przepisu Wszystkie składniki prócz jajka i pesto wkładamy do miski i zagniatamy gładkie ciasto. Odstawiamy je w ciepłe
Dzieje kuchennej Wiewióryciasteczka niesamowicie szybką znikają. Zresztą sami spróbujcie! (30-35 sztuk) 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki śmietany (użyłam 12%) 1/2 szklanki smalcu (roztopionego) 125g margaryny 2-3 łyżki cukru 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią Dodatkowo: cukier puder do posypania Wszystkie składniki umieścić w misce i wyrobić na gładką masę. (Margaryny nie trzeba stapiać.) Ciasto rozwałkować (podsypując
Di gotujejakoś mało tego ciasta wyszło... Pododawałam więc co nieco i zrobiłam inne - dzięki temu nasmażyłam ich 30 sztuk. Maślanka przełamała słodycz bananów, dzięki temu nie były za słodkie, a mąka krupczatka (użyłam tej od Młynomag) sprawia, że placuszki są delikatne i rozpływają się w ustach :) Plusem takich placuszków jest to, że przygotowuje się je niezwykle szybko i zawierają wyłącznie naturalny
Kolorowy Przepisownikwizja takiej pizzy, szybko poczynił niezbędne zakupy i już od ponad tygodnia wiercił mi przysłowiową "dziurę w brzuchu", kiedy w końcu zrobię tę pizzę ;) Pizza to dość pracochłonne danie i zawsze robi się przy tym duży bałagan, dlatego potrzebowałam sporo czasu i spokoju, ostatecznie w weekend przygotowałam taką oto wspaniałą, białą pizzę na cieniutkim, chrupiącym cieście z dodatkiem szynki parmeńskiej
Codzienne Gotowanie