szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:1101/1736)

Pizza dyniowa z chorizo i oliwkami 189

Uwielbiamy pizze pod wszelakimi postaciami, bo można dodać do niej ulubione składniki a potem zajadać pyszny obiad, kolację czy śniadanie. Dziś do ciasta dodałam pure z

Moje Małe Czarowanie
Zapiekany makaron z serkiem homogenizowanym 198

Serek homogenizowany jest produktem, który występuje w wielu daniach. Zarówno słodkich jak i słonych. Choć powiem wam, że z makaronem to jadłam pierwszy raz. Efekcie okazało

Ciasta z tradycjami
Ślimaczki na przekąskę 233

Dziś miałam okazję próbować kolejny ser koryciński. Tym razem był to ser dojrzewający z ziołami prowansalskimi. Taki ser idealnie sprawdzi się do przekąsek na ciepło ale

Ewa w kuchni
kapuściane placki 127

Kto jeszcze nie jadł takich placków, musi spróbować !!!  Dzisiaj kolejny post, który ma swoje źródło na  http://dolcevitainmykitchen.blogspot.com/2016/04/placki-z-kiszonej-kapusty.html Bardzo proste i smaczne danie

chleba naszego
Sernik czekoladowy 244

Dacie się uwieść niepozornemu serniczkowi z czekoladą? Ja się w nim zakochałam, bo co może być lepszego od sernika? Tylko sernik z czekoladą :D Ciasto czekoladowe

Cynamonowe szczęście
Wiewiórka 192

Wiewiórka – wcielenie pierwsze Dla wielbicieli orzechów, i innych bakalii, bananów, czekolady. Wcieleń będzie więcej Cisto należy do tych, za które zabieram się zaraz po powrocie

Kocham Czekoladę
Deser kokosowo-śliwkowy 139

Pyszny deser śliwkowy, który najlepiej smakuje na ciepło z domowymi lodami bananowymi. W zamrażarce zawsze trzymam woreczek z pokrojonymi w talarki bananami. W razie potrzeby miksuję

Kucharzyca
Miękkie pierniczki domowe. Przepis na świąteczne pierniczki. 198

Za oknem piękna biel, a w domu unosi się zapach pysznych pierniczków. I choć do Świąt jeszcze troszkę czasu, w moim domu pierniczki je się i

Słodkie okruszki
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i cukinią. 191

 Jakiś czas temu prezentowałem Wam przepis na zapiekankę ziemniaczaną z mięsem mielonym  dziś przedstawiam alternatywę tej zapiekanki, czyli pyszną zapiekankę makaronową z mięsem

Kuchnia Łukasza
Ciastka owsiane z masłem orzechowym – bezglutenowe 159

Dawno nie było na blogu ciasteczek. Dzisiaj więc to nadrabiam. Nie dość że są smaczne, to jeśli użyjecie płatków owsianych bezglutenowych będą idealne dla osób na

Polska Zupa
Tiramisu 226

    Włoski deser w klasycznej odsłonie. Pyszny i delikatny krem przełożony pomiędzy biszkopty nasączone mocną czarna kawą i likierem Amaretto. Przepis jest bardzo smaczny i

Passion of Cooking
Domowa pizza na cienkim cieście 154

Dziś sporo pracy także obiad biurowy, wypiekany w domu ręcyma mojego osobistego pizzaman'a! Pizza salami z cebulką, pieczarkami i duuuużą ilością świeżej rukoli, uwielbiam! Przepis

upichcona
Po prostu naleśniki - przepis podstawowy 177

Uwielbiam je właściwie w każdej postaci. Podane na słodko np. z dżemem domowej roboty, z całymi truskawkami, z serem, z bitą śmietaną, ale też i na

Słodkie okruszki
Sernik cytrynowy z lemon curd 397

W tym serniku zakochają się nie tylko miłośnicy cytrynowego szaleństwa:) Sernik jest cudownie delikatny i aksamitny, rozpływa się wprost w ustach, a dodatek wyrazistego lemon curd

Słodko-Słony Świat Ilony
Muffinki z malinami ;-) 235

 Zgodnie z obietnicą dziś kolejny przepis- Muffinki. Od dwóch lat nie mija szał na te małe cudeńka, bardzo proste w wykonaniu, jak i smaczne. Pomysłów

SMYKWKUCHNI
Szybkie, proste bułki z mąką pełnoziarnistą 178

Jak się spróbuje smaku domowego pieczywa to potem ciężko przestać je piec samemu :) Dzisiaj polecam Wam przepis na pyszne bułki z mąką pełnoziarnistą, który znalazłam na

Ze smakiem i z pasją
Miodownik bez pieczenia 153

masło. Działamy tak do samego końca budyniu. Teraz foremkę o wymiarach około 22 cm x 22 cm wykładamy papierem do pieczenia, najlepiej 2 warstwami (wtedy łatwiej jest wyjąć ciasto z foremki, a takie pięknie prezentuje się na paterze) Na dnie układamy warstwę z herbatników. Na niej rozsmarowujemy masę budyniową. Przykrywamy ją drugą warstwą herbatników. Drugą warstwę herbatników smarujemy dżemem(...)Kiedy całość osiągnie temperaturę 149 stopni C, wyłączamy źródło ciepła i dodajemy sodę, którą energicznie należy zamieszać trzepaczką, do połączenia składników, nie za długo, bo zniszczą się bąbelki. Masę szybko przelewamy do dużej miski wyłożonej folią aluminiową, posmarowaną olejem. Nasz plaster miodu zostawiamy do ostygnięcia w temperaturze pokojowej. Po wystudzeniu, wyjmujemy go z miski i kruszymy tłuczkiem. Pokruszony honeycomb zamykamy

MamaOskarka

Proponowane wyszukiwania