Przepis na : obiad
Czas Przygotowania : 15 min Czas Gotowania : 6 min Gotowe w : 21 min Liczba porcji : 6 Każdy rosół to wyzwanie ale podobno zrobienie makaronu sprawia wielu osobom kłopot, dlatego dziś szybki poradnik jak wykonać go samodzielnie. Jeśli raz zrobcie go sami, zapewniam Was, że nie będziecie już chcieli korzystać z tych sklepowych . Składniki 40 dkg mąki (typ 450) Łyżeczka soli 4 duże jaja (ja używam wiejskich) Dla osób które nie mogą jeść jajek można zamienić je na mleko Krok po Kroku 1 Przesianą mąke, jaja ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...