Dziś wpis tak na szybko.Ostatnio jakaś leniwa się zrobiłam ,tak więc i nawet placuszki zrobione na szybko. 1 średnia cukinia 1-2 jajka 2 łyżki jogurtu naturalnego około 5-6 łyżek mąki pszennej koperek pieprz ziołowy Cykoria sól Cukinię umyć, odciąć końcówki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posypać solą i przełożyć na sitko ,pozostawić na około 15-30 minut. Następnie dokładnie odcisnąć cukinię, dodać sól, pieprz, koperek, jogurt naturalny oraz jaja.Wymieszać i na koniec dodać mąkę w taki... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...