Pałki z kurczaka przygotowałam na szybki obiad, wyszły bardzo smaczne i chrupiące. Doskonale się sprawdzają również na przyjęciach rodzinnych, moja rodzina stwierdziła że muszę częściej je przyrządzać. Składniki: 4 małe pałki z kurczaka 1,5 szklanki płatków kukurydzianych Lubella Słodka i ostra papryka Sól Olej do smażenia Ciasto naleśnikowe: 0,5 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mleka 1 jajko
Bajeczna KuchniaCzytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti,
Ekspansja smakuRewelacyjne bezglutenowe muffiny ze śliwkami. Mają cudownie chrupiącą skórkę i pięknie pachną.. Aromatyczne, puszyste i przepyszne. Idealne na weekendowe słodkie śniadanie lub podwieczorek. Banalne w
Kuchnia bezglutenowaDomowe żelki z soku owocowego to świetny pomysł na ulubione słodycze dla dzieci, poza wyśmienitym smakiem doskonale się prezentują, do tego są mega proste i szybkie
Smakowite Daniablenderem. Masą nadziewamy formy, na wierzch układamy ciasto w formie np. kratki bądź dowolnego wzoru. Kulebiaki przed włożeniem do pieca smarujemy roztrzepanym jajkiem. Czas pieczenia 45 minut, temp. 170 stopni C. Kulebiaki w tej formie można spożywać na ciepło bądź zimno. Jako obiad posłuży cała porcja, jako przekąska na szybko, pokrojona na mniejsze kawałki. PRZEPIS ZGŁASZAM
SMYKWKUCHNIjuż kilka razy i zawsze szybko znikały. Bułeczki smakują pysznie, najlepsze są jeszcze ciepłe. BUŁECZKI Z SUSZONYMI POMIDORAMI, CZOSNKIEM I BAZYLIĄ. Składniki: Zaczyn: około 25 g świeżych drożdży lub opakowanie drożdży suszonych (7 g) 1 łyżeczka cukru 2 łyżki mąki pszennej typ 650 3 łyżki ciepłej wody Ciasto właściwe: 270 g mąki pszennej
Zakątek rozkoszy kulinarnychsmaczne, że znikają stanowczo za szybko. Już podczas pieczenia - ich aromat tak kusi, że nie można doczekać się gotowego ciastka! Są chrupiące, nie za słodkie i idealne w smaku. Połączenie wszystkich tych składników sprawia, że ciasteczka są wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju. Dodam jeszcze, że z ciasta można formować różnorodne kształty, które po wpływem temperatury nie tracą na wyglądzie
Di gotujeprzekąska podczas pikniku, w czasie podróży lub wycieczek. Szybko zaspokoją nawet największy głód, dając siłę na dalsze aktywne spędzanie wolnego czasu. Jeśli nie przepadacie za szpinakiem lub serem feta, nadzienie możecie dowolnie modyfikować. Bułki świetnie będą smakowały nadziane pieczarkami, cebulą, kiełbasą, warzywami lub każdym innym wytrawnym nadzieniem. Jeśli dodamy do ciasta 4-5 łyżek cukru i zmniejszymy ilość soli bułki
Rozpustne gotowaniezaczerpnęłam z "Mamuszki", dokonałam jednak kilku modyfikac ji. Szybkie racuchy jogurtowe 100 ml jogurtu greckiego 100 ml mleka 1 roztrzepane jajko 100 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody szczypta soli olej do smażenia dżem do podania Wszystkie składniki mieszamy w misce. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (niewielka ilość). Nakładamy łyżka porcje ciasta i smażymy z każdej strony po 2 minut
Dzieje kuchennej Wiewióryobiad pochodzi ze strony Qchenne Inspiracje. Bardzo szybko się przygotowuje, wystarczy usmażyć cebulkę, wrzucić suszone pomidory, później słonecznik i groszek. Kasza kuskus pęcznieje w wodzie około 5 minut. Mieszamy wszystko razem i posypujemy natką pietruszki. Obiad gotowy! Podwieczorek Muffiny kakaowe + dżem z czarnej porzeczki (100% owoców). Bez cukru rafinowanego. Ciasto jest gorzkie, to dżem sprawia, że mały łakomczuszek
lady-och-mistrzyni.blogspot.comskórą. Wykorzystuje się je również do pieczenia ciast, przyrządzania puddingów. Jadalne są nie tylko bulwy, lecz także liście batata. Są one powszechnie znane w restauracjach chińskich, japońskich i filipińskich. Jakie bulwy wybierać w sklepach? Kupując bataty wybieraj te twarde, pozbawione miękkich plam, uszkodzeń i obtłuczeń. Po obraniu należy je szybko obgotować lub do czasu gotowania umieścić je w lodówce
Ciasna Kuchniaodchudzająca". ;) Jak Moni coś piecze, to wszystko szybko znika, teraz też tak było. W ciągu kilku godzin wszystko zniknęło. Ale to dobrze, bo znaczy, że i naszym braciom jak i rodzicom smakowało. Powiemy Wam, że połączenie kawy i naszych drożdżówek, które są lekko ciepłe - obłęd! A więc... Do dzieła! Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej
Gotowanie, czyli hobby dla każdegonadzieniem znalazła się na środku pączka. Resztę ciasta ponownie delikatnie zagnieść, rozwałkować i w ten sam sposób wycinać pączki. Pozostawić do podrośnięcia na pół godziny Olej rozgrzać i smażyć pączki po ok 3 min. z każdej strony. Trzeba pilnować, aby tłuszcz nie był za bardzo rozgrzany, bo wtedy pączki szybko zrumienią się zewnątrz a w środku będą surowe. Olej
Maślane ciasteczkojeszcze ciepły spód ciasta wylać gorący krem cytrynowy. Na krem wyłożyć bezę. Beza: Białka dobrze ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując. Wsypać przesianą mąkę i delikatnie wmieszać do piany. Całość piec w 180 st.C przez ok. 20 minut. Jeśli beza za szybko się rumieni, należy przykryć ją, np. folią spożywczą. Upieczoną tartę wyjąć
Nastoletnie Wypiekaniesporo pracy. Ale z tymi uwinęłam się dość szybko. Pierogi były na prawdę wyśmienite, mięso ze swojskiej kaczki jest bardzo soczyste i treściwe. Polecam gorąco! SKŁADNIKI: - mąka pszenna 2 kubki - 2 żółtka - łyżka oliwy - letnie mleko Na stolnicy wysypuję mąkę, robię dołeczek, wbijam żółtka i olej, za pomocą noża zagniatam ciasto. Powoli dodaje mleko, dodaję go tyle aby ciasto dało
SMYKWKUCHNI