Włoch i jest najbardziej popularnym składnikiem wielu ciast i deserów. Przyrządza się go ze śmietanki, dzięki czemu ma lekko słodkawy smak. Twaróg sernikowy z Mascarpone Président to unikalne połączenie śmietankowego serka Mascarpone i twarogu. Dodatek serka Mascarpone dodaje mu większą delikatność, a przygotowanie masy sernikowej staje się bardzo proste i szybkie. Dzięki odpowiedniej kompozycji twarogu i Mascarpone, nie ma konieczności
Szalona Kuchnia EwelinyWłoch i jest najbardziej popularnym składnikiem wielu ciast i deserów. Przyrządza się go ze śmietanki, dzięki czemu ma lekko słodkawy smak. Twaróg sernikowy z Mascarpone Président to unikalne połączenie śmietankowego serka Mascarpone i twarogu. Dodatek serka Mascarpone dodaje mu większą delikatność, a przygotowanie masy sernikowej staje się bardzo proste i szybkie. Dzięki odpowiedniej kompozycji twarogu i Mascarpone, nie ma konieczności
Szalona Kuchnia EwelinyWłoch i jest najbardziej popularnym składnikiem wielu ciast i deserów. Przyrządza się go ze śmietanki, dzięki czemu ma lekko słodkawy smak. Twaróg sernikowy z Mascarpone Président to unikalne połączenie śmietankowego serka Mascarpone i twarogu. Dodatek serka Mascarpone dodaje mu większą delikatność, a przygotowanie masy sernikowej staje się bardzo proste i szybkie. Dzięki odpowiedniej kompozycji twarogu i Mascarpone, nie ma konieczności
Szalona Kuchnia EwelinyMAŚLANYM SOSIE Pyszne, zielone danie. Mega prosta i szybka pasta w aksamitnym, lekkim sosie z pociętymi na kawałki szparagami. SPAGHETTI ZE SZPARAGAMI, ZIEMNIAKAMI I PESTO Niesamowite połączenie kremowych ziemniaków z makaronem al dente i chrupiącymi szparagami i delikatnym pesto w tle. TARTA ZE SZPARAGAMI ALLA FONTINA Błyskawiczna tarta jest zrobiona na cieście bez tłuszczu. Dlatego można sobie pozwolić by szparagi
Niedzielny kucharznastępnie do piekarnika. Bez wyrabiania, pilnowania i przerabiania ciasta. A chlebek wychodzi wspaniały! Takiego nigdzie nie dostaniecie 😉 Z zewnątrz chrupiąca skórka, a środek miękki i lekko wilgotny jak na zakwasie. Ma on również delikatnie kwaskowaty smak i zapach jak w przypadku chleba na zakwasie. A co najważniejsze długo utrzymuje świeżość i szybko się nie zsycha. Składniki
Kuchnia MagdaLenynastępnie do piekarnika. Bez wyrabiania, pilnowania i przerabiania ciasta. A chlebek wychodzi wspaniały! Takiego nigdzie nie dostaniecie 😉 Z zewnątrz chrupiąca skórka, a środek miękki i lekko wilgotny jak na zakwasie. Ma on również delikatnie kwaskowaty smak i zapach jak w przypadku chleba na zakwasie. A co najważniejsze długo utrzymuje świeżość i szybko się nie zsycha. Składniki
Kuchnia MagdaLenyPrzygotowanie ich, co prawda, zajmuje trochę czasu, bo ciasto po wcześniejszym zagnieceniu trzeba schłodzić, a potem wyciąć kółeczka i zrobić na nich bezowe obręcze z marmoladą po środku, ale efekt końcowy jest więcej niż zadowalający. Ciasteczka są pyszniutkie i ładnie wyglądają, w dodatku wychodzi ich cała duża blacha, więc nie powinny szybko zniknąć, pomimo tego, iż są wyjątkowo kuszące. Czytaj
Arabeska waniliowaznanych smak. Wytrawne oko pewnie zauważy, że moje ciasto ma też nietypowy dla babki wygląd. Jest to zasługa odpowiedniego przygotowania formy do wypieku. Ale, jak już napisałam powyżej, na razie musicie się uzbroić w cierpliwość, a smak babki na pewno Wam to oczekiwanie wynagrodzi. Puszysta, lekka, delikatna, wilgotna, bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu – jedna z najlepszych babek jakie piekłam
mojewypiekiinietylkomąka stolnicę, ponownie zagniatamy. CAŁOŚĆ: Z wyrośniętego ciasta drożdżowego odrywamy małe bułeczki, spłaszczamy w dłoniach. Nakładamy porcję konfitury, dokładnie zlewamy, układamy na blasze wyłożonej papierem. Odstawiamy na ok. 20 minut. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w 180C na złoto ( ok.15minut ). Ps. jeśli nie mamy dżemu możemy zrobić taką domową konfiturę na szybko! DOMOWA KONFITURA „NA SZYBKO” SKŁADNIKI: * truskawki
Ostra na SłodkoMAŚLANYM SOSIE Pyszne, zielone danie. Mega prosta i szybka pasta w aksamitnym, lekkim sosie z pociętymi na kawałki szparagami. SPAGHETTI ZE SZPARAGAMI, ZIEMNIAKAMI I PESTO Niesamowite połączenie kremowych ziemniaków z makaronem al dente i chrupiącymi szparagami i delikatnym pesto w tle. TARTA ZE SZPARAGAMI ALLA FONTINA Błyskawiczna tarta jest zrobiona na cieście bez tłuszczu. Dlatego można sobie pozwolić by szparagi
Niedzielny kucharzwłasnej skórze jakie to proste i szybkie, już zawsze goszczą u mnie tylko domowej roboty tortille. Polecam spróbować Składniki na 4 sztuki: 1 szklanka mąki pszennej 130ml gorącej wody 1 łyżka oleju szczypta soli ** Mąkę przesiewamy, dodajemy sól i zalewamy gorącą wodą. Dodajemy olej i mieszamy a następnie zagniatamy ciasto i wyrabiamy je przez kilka minut. Jeżeli potrzebujemy więcej
Blog z Apetytemjest w końcu jak z każdym innym ciastem – ma swoje humory i raz wychodzi idealne, a kiedy indziej zupełnie przeciętne. Jeśli nie macie czasu i ochoty na własnoręczny wyrób, kupcie gotowe placki, zwijajcie buritto i cieszcie się z niecodziennej, prostej, sycące potrawy. Zobacz menu na tydzień – fast and fryless, czyli szybko i bez smażenia, w którym wykorzystaliśmy
Niedzielny kucharznajmniej 30 minut. 2. Po tym czasie ciasto wałkujemy na lekko posypanej mąką stolnicy, za pomocą foremek w kształcie serca wycinamy ciasteczka, w połowie nich robimy dziurki, następnie układamy je na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. 3. Ciasteczka pieczemy około 10-15 minut w temperaturze 180 do zrumienienia, pilnujemy ponieważ szybko się przypalają. Upieczone dokładnie studzimy. 4. Ciasteczka przekładamy dżemem
Izabelawkuchnirodzinkę. Robię zawsze z podwójnej porcji i bardzo szybko znikają. Najbardziej lubię podsmażone na maśle z przyrumienioną cebulką. Ziemniaki możecie wykorzystać z poprzedniego dnia. Na blogu znajdziecie również inne przepisy na pierogi, które polecam. Jeśli przygotowaliście jakieś danie z moich przepisów to podzielcie się opinią w komentarzach, pochwalcie się czy smakowało. Ciasto 3 szklanki mąki 1,5 szklanki gorącej wody
O kuchni z uczuciem