Pierwszy raz usmażyłam syrniczki na wyjątkowe śniadanie pod chmurką :) Było tak samo gorąco, jak dziś, kiedy zmierzaliśmy do nadwodnej destynacji pełnej zieleni drogą pełną pyłu. A potem już tylko błogość i pyszność w cieniu młodego orzecha i pod kwitnącym głogiem :) Te twarogowe racuszki pochodzące zza naszej wschodniej granicy były słodkim akcentem tamtego śniadania na trawie i świetnie sprawdziły się jako piknikowy przysmak. Zabrałam do tego dżem malinowy i lilakowy cukier (<- możecie tu o nim p... czytaj dalej...
Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)