się do rąk. Ciasto odstawiamy na chwilę do lodówki. Ciasto wałkujemy na ok. 1,5 cm i wykrawamy szklanką kółka, za pomocą zakrętki od butelki pet dziurkę (ja kupiłam sobie specjalny wykrawacz do donatów) Tłuszcz dobrze rozgrzewamy, smażymy nasze donaty z obu stron na złoty kolor. Pilnujemy żeby nie przypalić, szybko się smażą. Odsączamy na ręczniku papierowym i posypujemy
Pani na deserMiękkie i słodkie pierniczki ozdobione lukrem królewskim. Są szybkie i bezproblemowe w przygotowaniu. Dobre od razu po upieczeniu, dodatkowo zmiękną jeśli zostawimy je bez przykrycia w wilgotnym pomieszczeniu lub zamkniemy z kawałkami obranego jabłka w szczelnym pojemniku (jabłko wymieniamy co dwa dni). Pamiętajmy, że lukrujemy pierniczki dopiero gdy zmiękną. Ciasto na etapie rozwałkowywania jest elastyczne, nie klei się
cool and mintyniebiańskiego ? Zdecydowanie nie! A to wszystko można przygotować w szybki i łatwy sposób :) zapewniam was ,że idealnie nadaje się dla najmłodszych urwisów gdzie to danie nakarmi je do syta! Dorosłych w sumie też ;) Składniki: Nadzienie 250 g twarogu 1 cukier wanilinowy 1 mały serek waniliowy / 3 duże łyżki śmietany 18% Ciasto na naleśniki 500 ml mleka 3 łyżki oleju
W Moim Magicznym Domuurodzin, ślubów, chrzcin i nie tylko. Przygotowywany na cieście biszkoptowym, przekładany kremem lub bitą śmietaną, wykończony lukrem bądź masą cukrową, piętrowy albo płaski – zawsze dopasowany do okazji i niezmiennie pyszny. Jednak smak tortu to nie wszystko. Ważna jest również odpowiednia jego dekoracja, która podkreśli wzniosły charakter uroczystości. Podpowiadamy, jak szybko i łatwo stworzyć samodzielnie elegancką dekorację wypieku! Ponadczasowa błyszcząca polewa
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneZapraszam na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki. Możemy je podać na wiele sposób: z cukrem, bułką tartą i masłem czy śmietaną. Polecam Składniki: 400 g twarogu 1,5 szkl mąki + do podsypania 2 jajka sól Przygotowanie: Mieszamy twaróg razem z mąką i jajkami. Z ciasta lepimy małe wałeczki (podsypując mąką) i kroimy w 1 cm kluski. W dużym garnku
słodkie i nie tylko historie kulinarnesmak. Z dodatkiem siekanej czekolady. Szybkie w wykonaniu, równie szybko znikają z talerza ;-) składniki: 1 1/2 szklanki mąki orkiszowej razowej (lub pszennej razowej) 1/2 łyżeczki sody 1/2 szklanki cukru szczypta soli 2 łyżeczki cukru waniliowego 100 g masła 1 jajko 100 g gorzkiej czekolady wykonanie: Wszystkie składniki zagniatam na gładkie ciasto, dopiero pod koniec dodając posiekaną czekoladę. Całość odkładam
babka w formiewymieszajcie, odstawcie na około 30-60 minut- to nasz szybki zaczyn. W tym czasie na suchej patelni podprażcie płatki owsiane. Zalejcie wodą i odstawcie, aby zmiękły. Gotowy zaczyn wymieszajcie z płatkami owsianymi, mąką i solą na jednolitą masę. Przez kilka minut wyrabiajcie w misie ręką lub mikserem z hakiem, aż ciasto będzie jednolite i gładkie (będzie dosyć rzadkie). Przykryjcie misę
OliveandThymeWitajcie w sobotę, w słoneczną i piękną... I kto by pomyślał, że mamy wrzesień. A jednak... Jako, że pora śniadania się zbliża pomyślałam, że dziś zaserwuję pyszne śniadanie. Jest sycące, szybkie i proste w przygotowaniu. Warto spróbować. Do przygotowania go użyłam pysznego serka Almette. Warto spróbować użyć różnych smaków serku, dzięki czemu smak kominów będzie inny za każdym razem(...)TRUDNOŚĆ: średnie -CZAS: 30-60 min -PORCJE: 12 Kominy z serkiem Almette CIASTO 1 opakowanie serka Almette śmietankowy 1/2 kostki margaryny szczypta soli 10 dag mąki DODATKI różnego rodzaju szynki (kilka plastrów) 10 dag pieczarek nieduża ilość papryki marynowanej 2-3 plasterki sera żółtego w plasterkach
Gotuję Testujęblasze.Pieczemy w 180st.dosłownie 10 min(sprawdzić patyczkiem.Warstwa ciasta jest cienka i dlatego)Po brzegach może się mocniej przypiec ,ale to nie problem bo to obcinamy nożem i zostaje nam ładny prostokątny biszkopt.Układamy ściereczkę wysypaną lekko cukrem pudrem .Ściągamy pergamin z biszkoptu i wykładamy gorący biszkopt na ściereczkę, szybko rolujemy ściereczką.Zostawiamy do całkowitego wystudzenia.A teraz zabieramy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiupiec przynajmniej jedną szarlotkę (macie jakieś dobre przepisy na ciasta i przetwory z jabłkami...? Bo nasza jabłonka obrodziła wręcz zaskakująco), a za chwilę zabieram się za dżem figowy... Póki co jednak powrócę duchem do słonecznego lata. Sezon na pomidory uciekł mi jakoś w tym roku; w ogóle lato minęło zaskakująco szybko. Gdyby nie fakt, że któregoś dnia C. obdarował mnie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeczasie jeszcze 15 minut. Miskę oprószyć mąką, włożyć ciasto, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na około godzinę. Po tym czasie podzielić na części, uformować bułeczki i wyłożyć na blaszce w sporych odstępach. Ponownie pozostawić do wyrośnięcia na godzinę. Nagrzać piekarnik do 180C. Jajko roztrzepać widelcem. Wyrośnięte bułeczki naciąć szybkim ruchem i ostrym nożem. Posmarować wszystkie z wierzchu jajkiem
Czerwony Gupikznaczy? To, że jest prosta i szybka do zrobienia, ma składniki, które dostępne są w naszych sklepach, no i przede wszystkim jest bardzo smaczna! Brzegi spodu są chrupiące, środek miękki. Ma ciągnący ser i błyskawiczny sos pomidorowy. Polecam! :) Składniki: (na 2 pizze o średnicy ok. 30 cm) Ciasto: 10 g suchych drożdży
Nastoletnie Wypiekaniekiedy smarujemy nią (cieciorellą) kanapkę, omlet, dodajemy do naleśników, ciasta czy po prostu zajadamy łyżeczką. Bez dodatku cukru też może być słodko! Namoczone daktyle świetnie sprawdzają się w roli słodzidła. Ciecierzyca jest wspaniałą bazą, bo po ugotowaniu ma kremową konsystencję i nadaje lekko orzechowego smaku. Przepis jest wegański, prosty i szybki - czyli wszystko to, co lubimy najbardziej ;) Wykorzystałyśmy daktyle, które
two broke sisterspotraw na tej łyżce. Silikon nie nagrzewa się tak szybko i próbując gotującej się zupy wreszcie nie parzę sobie języka. Robienie testów łyżką obiadową było sporą pomyłką :) Jak to wygląda cenowo? Zgodnie z ceneo cena łyżki waha się od 17,00zł do 25,00zł. Pędzelek silikonowy jest niezastąpiony przy smarowaniu ciasta drożdżowego, francuskiego czy chleba. Unowocześnienie ze strony producenta
Gotowanie i blogowaniedelikatne. Dodam jeszcze że przygotowuje się się bardzo szybko :). Składniki: 500 g mąki krupczatki 300 ml mleka 20 g drożdży szczypta soli 1/4 łyżeczki cukru Przygotowanie: Do rondelka z grubym dnem dodajemy mleko, cukier i drożdże i lekko podgrzewamy, następnie odkładamy na 10 min w ciepłe miejsce. Następnie przygotowujemy ciasto łącząc wszystkie składniki. Ciasto przekładamy do miseczki obsypanej
Łycha smaków