szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:1052/1736)

Mazurek różany z czekoladą 206

czasu do czasu by nie przypalić masy. Jeżeli nasze ciasto już jest zimne przekładamy blaty masą różana, ale pamiętamy by zostawić trochę do oblania góry. Przyozdabiamy migdałami ( ja akurat użyłam tych bo miałam je w domu, ale możecie użyć innych orzechów lub rodzynek, wiórków kokosowych). . Smacznego  ^ ^ u  mnie szybko zniknął

Panda i jej świat
Bringoli, spatzle, nudle, czyli danie z makaronem własnej produkcji na sposób prowansalski :) 175

spatzle (szpecle) w Niemczech, u nas po prostu nudle :) Czyli szybkie coś z niczego, ale za to dobre :) Bringoli: 2 jajka 1 ½ szklanki mąki (+ ½ szklanki do podsypania) Sól Dodatkowo: 30g margaryny 1 – 2 kawałki kiełbasy np. śląskiej Zioła prowansalskie W mące robimy dołek, wbijamy jajka, solimy, a następnie wyrabiamy ciasto makaronowe. Z początku przy użyciu widelca lub szpatułki, a później

Smakowy Raj
Omlet białkowy z mąką gryczaną 214

Odżywka białkowa to ostatnimi czasy absolutny hit. Nie jest już spożywana wyłącznie w postaci tradycyjnego napoju, ale coraz częściej znajduje zastosowanie również w kuchni. Z jej

peanutbuttermonster
Pączki (bardzo pulchne) 155

termometrem, a dla tych co nie mają takiego sprzętu kawałek ciasta lub chleba wrzucimy na olej, jak ładnie się zrumieni w czasie ok 1 min. to olej jest wystarczająco rozgrzany. Pączki smażymy oczywiście z obu stron (powinny w czasie smażenia prawie podwoić swoją objętość) UWAGA Pączki smażą się bardzo szybko. Usmażone pączki wykładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu

IMPRESJA SMAKU
Rogaliki z różą 157

Nasze rożki robi się szybko, znikają szybko...i zostaje po nich tylko słodkie wspomnienie...oraz pytanie " żono ma kiedy będą kolejne??";))))Składniki;1 kg mąki,1/2 kg tłuszczu,szklanka mleka,szklanka cukru,10 dkg drożdży,2 żółtka,2 całe jajka,Wykonanie;Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki w folii na godzinę. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni i pieczemy

Anioły w kuchni
Gnocchi serowe na słodko 223

dodatkiem cukru i szczypty cynamonu.Wspaniały pomysł na szybki obiad!SKŁADNIKI:* ser biały – 300 g* małe jajko – 2 szt* mąka pszenna – ok. 3/4 szklankiDODATKOWO:* masło* cukier* cynamonSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Ser biały przeciskamy przez praskę.Dodajemy 2 małe jajka ( albo jedno całkiem duże ) i przesianą mąkę.Zagniatamy ciasto do momentu powstania zwartej kuli.Dzielimy na 2 części ( dla wygody

Ostra na Słodko
Co zrobić gdy zostaną banany.... 201

Banan bardzo szybko pod wpływem zimna  zmienia kolor  swojej skórki- po prostu staje się czarny. Oczywiście środek jest dobry i można spokojnie takie banany wykorzystać. Tak też zrobiłam dzisiaj ze swoimi. Powstał deser z bananami  i nutellą, prościej mówiąc naleśniki.  Robimy ciasto  naleśnikowe, smażymy naleśniki. Każdego banana ( wystarczy 4-5) kroimy

W kuchennym oknie Ewy
Rożki z różą 96

Nasze rożki robi się szybko, znikają szybko...i zostaje po nich tylko słodkie wspomnienie...oraz pytanie " żono ma kiedy będą kolejne??";))))Składniki; 1 kg mąki, 1/2 kg tłuszczu, szklanka mleka, szklanka cukru, 10 dkg drożdży, 2 żółtka, 2 całe jajka, Wykonanie;Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki w folii na godzinę. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni i pieczemy

Anioły w kuchni
Makaron Fusilli z kurczakiem i majerankiem. 210

Bardzo smaczny makaron fusilli z soczystym kurczakiem i majerankiem. Idealne i szybkie danie na kolację lub obiad. Składniki: 2 filety z kurczaka 3 łyżki sosu pomidorowego

Kuchnia Łukasza
Sos pieczarkowy. 231

Sos pieczarkowy jest sosem uniwersalnym. Ten właśnie przepis jest bardzo szybki w przygotowaniu, a przy tym bardzo smaczny! Składniki: 200 g pieczarek 100 ml śmietanki 30

Kuchnia Łukasza
Chleb wileński żytni 236

odstawiamy na 30 minut. Następnie ciasto przekładamy do formy, u mnie była to keskówka wyłożona papierem do pieczenia i odstawiamy w ciepłe miejsce na 120 minut do wyrośnięcia.Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, wkładamy do niego chleb i spryskujemy go wodą przez 5 sekund. Szybko zamykamy piekarnik i pieczemy chleb

Kulinarne przygody Gatity
Krakersy z sezamem 513

krakersiki wciągną swym smakiem każdego, a skutkować to będzie bardzo szybkim znikaniem owej przekąski. Kształt i wielkość krakersów zależą od naszych chęci i fantazji, moje krakersy powstały w wersji mini, bo takie lubimy chrupać najbardziej. Dodatkiem smakowym w przepisie jest sezam, ale i tutaj istnieje spora dowolność i do ciasta można dodać np. mak lub paprykę w proszku.Z poniższego przepisu

Smakołyki Bereniki
Pity z mięsem mielonym na sposób indyjski 158

Pity z mięsem mielonym na sposób indyjski Pyszne pity nadziane mięsem mielonym przyprawionym po indyjsku, z warzywami i sosem jogurtowo-czosnkowym. Danie szybkie, bardzo łatwe w

Mania Gotowania
Ciasto migdałowe z czereśniami w rumie 213

suche składniki - dokładnie wymieszać.Przelać ciasto do okrągłej, wyłożonej papierem, formy/tortownicy.Czereśnie odsączyć, wyłożyć na ciasto.Posypać płatkami migdałów.Piec w 175 stopniach C, około 60 min. W przepisie wykorzystałam bakalie KRESTO raz BackMit. Bakalie te oma w swojej ofercie firma VOG Polska.BackMit to gama tartych bakali - orzechy, migdały i mak.Dzięki nim szybko przygotujemy ciasteczka i inne wypieki

kolorowotorcikowo
10. Marshmallow na kruchym, orzechowym spodzie, czyli panna Tarta z piankami pod cytrynkami! 153

nagrzanego piekarnika do 180*C i pieczemy ok.20minut.  Ciasto najlepiej wykonywać dzień przed wyłożeniem go kremem – wtedy nie musimy czekać na jego całkowite ostudzenie (chyba, że pieczemy je rano).    Kolejno zabieramy się za przygotowanie kremu : pianki rozpuszczamy w rondelku w bardzo ciepłym mleku, na małym ogniu, dość szybko mieszając składniki trzepaczką. Po zgęstnieniu masy rondel zdejmujemy

Symfonia Smaków