szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:1019/1736)

Babka cytrynowa 161

Ciasto dla fanów cytrusowych smaków. Piekłam je po raz pierwszy i bardzo miło zaskoczył mnie właśnie jej smak. Babka nie jest ani za słodka ani za kwaśna - jest w sam raz. Gwarantuję, że bardzo szybko zniknie. 5 małych jajek ¾ szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g margaryny lub masła

VioletoweKucharzenie
MARCHEWKOWE KULKI MOCY 182

Z tej ilości składników wyjdzie ok 20 kulek bez cukru SKŁADNIKI: 1 marchewka ( 170g) 2 czubate łyżki oleju kokosowego 3 łyżki orzechów rozdrobnionych 3 łyżki wiórek

harrisa
KLUSKI KŁADZIONE 1973

kluski kładzione - sprawdzony przepis krok po kroku. Znam sposób na prosty i szybki obiad. Zajrzyj do przepisu, z którego wszystkiego się dowiesz! 👌😀 Polecam pięknie :) Kasia ------------------------------- Czas przygotowania: 25 minut Liczba porcji : duża salaterka ------------------------------- SKŁADNIKI: 3 szklanki mąki  2 jajka 1/2 szklanki mleka woda - tyle ile wchłonie ciasto sól i 2 łyżki oliwy do wody PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Mąkę przesiewamy

Moja Książka Kucharska
Tarta jaglana z truskawkami-przepyszna! 151

Chociaż nie ma jeszcze weekendu, to podzielę się z Wami przepysznym przepisem na pełnowartościowe ciacho, które dzisiaj wykonałam😍 Składniki identyczne, jakie ja sama jadam na co

Zdrowie i pysznie na talerzu
Bardzo Proste Pizzerinki Ślimaczki 107

Proste i szybkie w przygotowaniu pizzerinki, może niezbyt zdrowe ze względu na majonez i ketchup, ale za to jakie smaczne :) Ps. pamiętajcie że zawsze możecie użyć innych składników na sos :) Składniki na około 12-15 pizzerinek: Ciasto: 1 i 1/2 szkl mąki pszennej 12 g drożdży świeżych 1/3 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru 1/2 szkl wody z mlekiem (pół

Gotowanie...to proste !
CHLEB Z VERMONT NA PEŁNOZIARNISTEJ MĄCE ZE ŚLIWKAMI I CZĄBREM 176

durszlaka, ułóż na nim ściereczkę i posyp mąką. Włóż ciasto i niech wyrasta.  Proces ten powinien trwać minimum 2,5 godziny.  W tym czasie nagrzej piekarnik do temperatury 240 stopni C. Na blaszce ułóż papier do pieczenia i przełóż wyrośnięte chleby, natnij je szybkim ruchem, bądź użyj do tego ostrych nożyczek. Chleb pieczemy 40 minut. Pilnuj aby chleb

SMYKWKUCHNI
Strucla z serem 177

żółtka i jedno całe jajko, mieszamy,  stopniowo dodajemy mąkę i wyrabiamy ciasto. Dodajemy roztopione masło i wyrabiamy do momentu jego wchłonięcia. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Wykładamy na stolnicę. Wałkujemy na grubość ok. 1/2 cm. Nakładamy masę twarogową. Zwijamy. Delikatnie spłaszczamy. Przecinamy na 3 części. Szybkimi ruchami zaplatamy warkocz. Przekładamy do natłuszczonej blaszki i odstawiamy do wyrośnięcia. Smarujemy roztrzepanym

Maminek kulinarny
Syrop z kwiatów czarnego bzu - bez cukru 205

przygotujesz nie tylko smaczny i zdrowy syrop, ale możesz je usmażyć w cieście. Po przepis na przepyszne racuchy zapraszam tutaj . Wyjątkowo smakuje lemoniada z dodatkiem bzowego syropu. Kwiaty czarnego bzu pachną i smakują niesamowicie, warto ten zaczarowany zapach zachować na dłużej. Trzeba się spieszyć, bo kwiaty szybko przekwitają. Tradycyjnie przygotowany syrop z racji dużych ilości cukru nie nadaje się niestety

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto z rabarbarem i dżemem truskawkowym na oleju 163

Wszystkie wychodzą świetnie! Lubię rabarbar za jego kwaśny, orzeźwiający smak. Dziś prezentuję ciasto z rabarbarem na oleju, ale z dodatkiem dżemu truskawkowego dzięki któremu jest bardziej wilgotne. Idealne zarówno do kawki, jak i do grilla :). Dla kogo: dla kochających rabarbar dla lubiących kwaśne klimaty dla szukających szybkiego przepisu na wiosenne ciacho Składniki: 8 jajek 1 szklanka cukru (ok. 220g) łyżka

Mania Wypiekania
Amerykany 660

tyle cukru pudru aby lukier był dość gęsty, ale wciąż lejący, wtedy szybko zastygnie. 1. Masło zmiksować z cukrem na puch, pod koniec miksowania wbijamy jajko i miksujemy do połączenia się. 2. Następnie dodajemy przesianą mąkę, mleko, esencję waniliową oraz amoniak. Miksujemy do połączenia się składników. Ciasto jest dość gęste. 3. Blaszkę od piekarnika wyścielamy papierem do pieczenia

Gotowanie...to proste !
Pierogi z grzybami i soczewicą 225

Domowe pierogi to poezja smaku. Mięciutkie ciasto a w środku jakiś pyszny, dobrze doprawiony farsz. Tym razem farsz czarny bo zrobiony z lejkowców dętych nazywanych kominkami albo wronimi uszami oraz z czarnej soczewicy. Tworzą super duet więc pierogi zniknęły bardzo szybko. Zarówno lejkowce dęte jak i czarna soczewicą są naprawdę czarne lub prawie czarne. Trzeba pamiętać, że wrzucone do płynu

Smaczna Pyza
Tytułem wstępu: konfitura z czerwonych pomarańczy 140

szukać. Uwielbiam je oczywiście za ten urzekający, krwisty kolor, który sprawia, że ciasta i desery z nimi niesamowicie zyskują na aparycji. W dodatku mają nieco głębszy smak - o ile tak można to określić. Dla mnie są zupełnie wyjątkowe. Sezon zacznie się już niedługo (czas pędzi tak szybko, że lutowa kartka z kalendarza opadnie, nim zdążymy się obejrzeć), wygrzebałam więc

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kruche ciasteczka pomarańczowe z czekoladą 165

zimne! masło/margarynę. Siekamy szybko nożem.  3. Wbijamy jajko i szybkim ruchem zagniatamy z resztą składników.  4. Dodajemy skórkę startą z 1 pomarańczy oraz równie drobno startą czekoladę.W sumie czekolady ma być 100 g. Wlewamy olejek/ekstrakt. Wszystko łączymy ze sobą na gładkie jednolite ciasto.  5. Formujemy kulę i dzielimy na 3 równe części. Z każdej

vaniliowoczekoladowa
Znów szpinak / Spinach for the second time! 1255

już mówiłam uwielbiam szpinak, mam dla was kolejny szybki przepis na danie ze szpinakiem. Doskonale sprawdzi się na imprezach, gdyż jest to tak zwane "finger foods" czyli coś małego co się je rękami.  Składniki, na około 10 małych ruloników: 300g świeżego szpinaku ciasto filo 5 płatów pół opakowania sera feta pół papryki białko jajka mała czerwona cebula Szpinak ugotować

Delusional Trine
Chleb pszenno-żytni na zakwasie 576

Dzisiaj bardzo prosty i szybki przepis na chleb pszenno-żytni na zakwasie. Chrupiąca skórka, pełnoziarnisty środek tworzy idealne i przede wszystkim zdrowe połączenie. Często nie zdajemy sobie sprawy ile składników, w tym większość niepotrzebnych zawiera pieczywo z ciasta mrożonego. Przede wszystkim są to: barwniki, emulgatory, spulchniacze.Dlatego warto poświęcić trochę czasu na wypiek domowego, zdrowego chleba. Jak przygotować zakwas:  -można

Receptura smaku