Dzisiaj mam dla Was przepis na bardzo szybkie paszteciki. Myślę, że przypadną do gustu tym osobom, które nie mają ręki lub cierpliwości do ciasta drożdżowego. Polecam Wam bo takie kapuśniaczki są równie pyszne a do tego chrupiące i świetnie smakują z filiżanką czerwonego barszczu. płat ciasta francuskiego (275g) Farsz: 50dag kapusty kiszonej cebula łyżka oleju garść grzybów suszonych sól pieprz
Smakołyki Asidrogę, pokazałabym wam swoje.. ale, nie dotrwało w całości (płaskie też było genialne < 3) tak więc, w sprawie ciast odsyłam was na inne blogi mogę się z wami za to podzielić lodami, znalezionymi na szybko, bo czas się dziwnie skurczył.. szczęśliwie o dziwo nikt się nie zgubił, nikt nie dostał poważnych obrażeń ( no chyba
More food, love and dreamsczekoladowej biedroneczki, a z czekolady i posypek - motylki. KABANOSY W CIEŚCIE Ciekawa propozycja na wytrawnie - kabanosy otulone są cienką warstwą drożdżowego ciasta, które w smaku nie przypomina typowej drożdżówki - bardziej smakuje jak bułka. Wyrabia się go bardzo szybko i nie trzeba czekać aż wyrośnie - przygotowanie zajęło mi 10 minut i od razu do piekarnika :) Dodatek keczupu (ja dałam dość
Kto ugości moich gości?gęstsze niż na naleśniki. Wstawić na godzinę do lodówki. Rozgrzewamy olej. Rozetkę na chwilę zanurzamy w oleju, po czym moczymy w cieście (należy pamiętać, żeby nie zalać całej rozetki, bo wtedy bardzo ciężko będzie zdjąć ciastko) i szybko zanurzamy w oleju. Ciastko powinno samo odchodzić, a gdyby nie chciało - warto sobie pomóc widelcem ;) Zapraszam po więcej na profil
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Dziś szybko, w wielkim biegu z awarią samochodu w tle. Pierogi z ciecierzycą i salsą z rukoli. Ciasto na pierogi jedną ręką robione, a w tym samym czasie drugą farsz. No prawie. Czego nam potrzeba? Ciasto: -dwa kubki mąki TYP550 -3/4 kubka ciepłej wody, temperatura ok. 42 stopni -łyżka oliwy -mała szczypta soli -jajko Wszystkie składniki zagniatamy razem
BaRepasDziś szybka i prosta przekąska na słodko. Od przyszłego tygodnia postaram się w piątki publikować przepisy na ciasta, które można postawić na wielkanocnym stole. Święta bowiem już za miesiąc :) Z niecierpliwością czekam na wiosnę, słoneczną pogodę, spacery i rowerowe wycieczki. Tymczasem przygotowuję dla Was niespodziankę na 3 rocznicę mojego bloga. Dość duży projekt, który mam nadzieję przypadnie do gustu
W kuchni wieczoremwakacji. Dzisiaj dla odmiany przygotowałam pizzę z rybką. Jako dodatek użyłam filet z makreli firmy GRALL . Pizza zniknęła bardzo szybko i polecam taką wariację smakową. Pizza z serem, oliwkami, kukurydzą i filetem z makreli SKŁADNIKI: Ciasto: 340 g mąki pszennej 5 g drożdży ¾ łyżki soli ¾ łyżki cukru 2 łyżki oliwy 250 ml letniej przegotowanej wody Dodatki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkisobie na niż pozwala, w większych lub mniejszych porcjach. w naszym domu pizza na stole króluje dość często. Jest prosta, szybka i sycąca. po kilku eksperymentach udało nam się stworzyć idealne proporcje na pizze na cienkim cieście. dla lepszego smaku zamiast pszennej maki dodaje gryczana, dzięki czemu ciasto zyskuje na chrupkości. Dodatki to sprawa indywidualna, jednak jeżeli chcecie
Słodkie Przyjemnościróżne zwyczaje, obrzędy, tradycje.Dlatego na stole świątecznym nie powinno zabraknąć piernika. Prawdziwy dojrzewający przygotowujemy na miesiąc przed świętami. Dzisiaj proponuję dość szybki, smaczny i dobry do jedzenia zaraz po upieczeniu. Dodatek suszonych śliwek i powidła śliwkowe, nadają ciastu prawdziwy piernikowy smak.SKŁADNIKINa długą keksówkę.250 g mąki pszennej 200 g suszonych śliwek150 g cukru120 g miodu120 g masła50
W kuchennym oknie EwySzybka w przygotowaniu i efektowna przekąska na Halloween! Pomysł zaczerpnięty z internetu. Składniki: dowolna ilość parówek ciasto francuskie musztarda Kupując parówki warto zwrócić uwagę na zawartość mięsa w produkcie. Wiem, że to tylko MOM, ale wolę mieć tego MOM-u 80%, niż 20%... Z ciasta francuskiego wycinamy cienkie paseczki. Powinno być ich dwa razy więcej niż parówek. Każdą parówkę
chwile dla mnieblachy wyłożonej papilotkami i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po 25-30 minutach powinny być gotowe. Szybko? Szybko :) Babeczki wyglądają miliony razy lepiej, jeśli nie napełniamy papilotek na bogatości - najlepiej dawać trochę więcej ciasta niż połowa ich wysokości albo 3/4. Screaming Trees są tu za idealnie dopasowanie do muffinów i deszczu za oknem :) insertCookd("216b6cc05bb30ae165b627f926989ca8
sama złodyczinnego) [ dałam olej z awokado ] 1 łyżka słodu jęczmiennego Wyrobić gładkie, lśniące ciasto, które łatwo odstaje od ścianek miski. Pozostawić ciasto do wyrośnięcia na minimum 1 godzinę. Następnie odgazować i podzielić na 10 -12 części. Uformować szybko kulki, ułożyć je złączeniami w górę i zostawić na 10 min. Teraz dopiero formować bułeczki - podłużne lub okrągłe. Pozostawić do wyrośnięcia
Moje domowe kucharzeniePrzeglądając rodzinny notes z przepisami natknęłam się na sernik, o którym wcześniej nawet nie słyszałam. Ciasto jest naprawdę dobre i cieszę się, że je upiekłam. Sernik nie opada i jest bardzo szybki w przygotowaniu. W smaku delikatny i puszysty. Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy
Przepisy Aleksandrystarte jabłka, dokładnie wymieszać - piekarnik nagrzać do 180 stopni, ciasto przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia - piec około 1 godziny Ciasto jest wyjątkowo delikatne i długo zachowuje świeżość, chociaż raczej ciężko się o tym przekonać, gdyż szybko znika z talerza
Smakołyki BerenikiDzisiejsza moja propozycja na ciasto jest skierowana do smakoszy orzeszków i szarlotek. Połączenie jabłek z masą orzechową i polewą miodowo- migdałową, napewno zastąpi w moim domu, zwykłą szarlotkę :) Tarta jest niezwykle krucha,wielka pychotka i..... bardzo szybka znika z foremki ;) Do tarty potrzebne jest : 900 g jabłek prażonych ze słoika ( można oczywiście użyc jabłek świeżych - wtedy potrzebnych nam będzie(...)jabłek ) 50 g cukru cynamon Ciasto: 1,5 szkl. mąki pszennej 100 g cukru 200 g masła paczka cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia jajko i żółtko Krem: 25 g mielonych orzechów włoskich 25 g cukru 25 g masła 25 g mąki jajko 2 łyżki bułki tartej Polewa: 80 g miodu 50 g śmietany
Słodkości i nie tylko