szybki ciasto - 4902 przepisów (strona:138/327)

Ciasto marchewkowe z kremem i jabłkami 210

zachowuje świeżość, chociaż szybko znika ze stołu. Znane i lubiane, obowiązkowo z kremem na bazie lekko słonawego kremowego serka. Bardzo polecam! :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na ciasto: 2 jajka

Domowa cukiernia Ewy
Wytrawne roladki z ciasta francuskiego 205

pyszne zawijaski J Są ekspresowe w wykonaniu, można je przygotować wcześniej i upiec przed samym podaniem.   Naprawdę polecam. Uwaga!! Szybko znikają z talerza J Przy większej ilości osób proponuję podwoić albo potroić porcję.   Wytrawne roladki z ciasta francuskiego       Składniki: ·        opakowanie ciasta francuskiego

Mania Gotowania
Piernik siostry Anastazji 989

Miałam ochotę na ciasto z miodem więc sięgnęłam po przepisy Siostry Anastazji i znalazłam przepis na piernik tradycyjny . Wykonuje się go dość szybko, jest smaczny i pulchny ale dla mnie to jest bardziej babka piernikowa.Czas pieczenia:  około 60 min                    Temperatura pieczenia(...)Wielkość formy :  12 cm x 40 cmSkładniki ciasta:3 szklanki mąki20 dag płynnego miodu20 dag masła1 szklanka cukru3 jajka1 szklanka kwaśnej śmietany2 łyżki lodowatej wody1 łyżka kakao1 paczka przyprawy piernikowej1 łyżeczka sody Składniki polewy:1 czekolada (mleczna lub deserowa)4-5 łyżek śmietankiWykonanie:Mąkę, sodę kakao - przesiać. Do mieszaniny dodać przyprawy korzenne. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Parówki w szlafrokach 127

układać dodatki słodkie lub wytrawne, wykrawając z niego prostokąty, można w nie zawijać owoce lub nadzienie, można przygotować szybkie domowe rogaliki. A go tego jest baardzo proste w użyciu :) Poniżej podam przepis na 10 parówek zawijanych w ciasto, bo mniej więcej tyle można przygotować z jednego opakowania ciasta francuskiego. Ja przygotowałam ich pięć, a z pozostałego ciasta zrobiłam PODUSZECZKI

My Culinary Art
Odwrócony piernik z żurawiną i gruszkami / Cranberry pear upside-down gingerbread 183

Przepyszne, słodkie i wilgotne ciasto korzenne z dużą ilością żurawiny i gruszki w karmelu. Niezwykle łatwe i szybkie w przygotowaniu, idealne na świąteczny stół. Polecam!Przepis powstał w ramach e-booka z 50 przepisami na zbliżające się Boże Narodzenie we współpracy z serwisem z PierwszegoTloczenia.pl oraz Fooder.pl. Możecie go odnaleźć pod adresem http://gwiazdka.fooder.pl/przepisy?showBook=true wraz z ponad 100 przepisami(...)soli2 szklanki świeżej lub mrożonej żurawiny3 duże gruszki, dojrzałe, obrane ze skórki, bez gniazd nasiennych, pokrojonych wzdłuż na 0,5 cm plastry (lub cieńsze jeżeli dasz radę)Składniki na ciasto:1/4 szklanki oleju Kujawskiego1/2 szklanki cukru1/4 szklanki miodu1 duże jajko1/2 szklanki mleka1 szklanka plus 2 łyżki mąki3/4 łyżeczki sody oczyszczonej1/4 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki soli3/4 łyżeczki mielonego imbiru1/2 łyżeczki

karmelowy
Drożdżówki z serem i truskawkami 264

sezonie owocowym. Można je przygotować również z innymi owocami, ale składnikiem obowiązkowym jest twaróg. Dzięki niemu bułki w środku tak szybko nie wysychają, a smak jest dużo bogatszy niż gdyby zrobić je tylko z owocami. Ciasto do przygotowania bułek to typowe ciasto drożdżowe, które zawiera sporą ilość cukru i tłuszczu i wymaga starannego wyrobienia i standardowego rośnięcia. Dzięki

Smakołyki Bereniki
Dyniowa tarta z migdałową posypką 125

Zimnymi dłońmi przeciskać masło przez palce, jednocześnie łącząc z mąką i resztą składników (początkowo robimy coś na kształt kruszonki). Następnie szybko zagnieść, uformować kulę, spłaszczyć, owinąć folią spożywczą i schować do lodówki na minimum 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować (podsypując delikatnie mąką, gdyby się przyklejało do stolnicy) na szerokość trochę większą niż średnica Twojej tarty (u mnie forma

Moja Delicja
Cebularze 193

dodajemy sól, rozczyn, masło rozpuszczone w reszcie mleka i roztrzepane widelcem jajka. Zagniatamy do momentu uzyskania jednolitej i gładkiej masy. Ciasto łatwo się wyrabia. Jest niezwykle delikatne i elastyczne, przez co nie ma z nim najmniejszych problemów. Bardzo szybko zaczyna odchodzić od ręki, ale można pougniatać je chwilę dłużej (ja tak zrobiłam). Następnie odkładami je z powrotem do miski(...)przykrywamy do wyrośnięcia i odstawiamy do wyrośnięcia (również najlepiej w ciepłe miejsce). Kiedy ciasto rośnie przygotowujemy cebulkę. Kroimy ją w kostkę nieprzesadzając z dokładnością, bo po co? Pieczarki kroimy z półplasterki (można drobniej, ja po prostu lubię, gdy widać ich pierwotny kształt). W garnku z grubym dnem rozgrzewamy ok. 2 łyżek oleju i wrzucamy cebulkę. Gdy będzie już szklista

Ratunku obiad
Francuzy po raz kolejny 323

poradzę, że bardzo lubię kiełbaski w cieście francuskim ? Obiecuję sobie, że w końcu zrobię takie ciasto sama, ale na razie lenistwo wygrywa i kupuję gotowe. To takie wygodne mieć opakowanie w lodówce i móc szybko zrobić coś pysznego. Znalazł się jeszcze, chyba już ostatni, słoiczek pasteryzowanych, duszonych , jesiennych podgrzybków więc przypomniałam sobie leśne szaleństwa ubiegłego roku. Ciężko nawet całość(...)nazwać przepisem bo wszystko prawie gotowe - ciasto, grzyby, kiełbaski . . . ja tylko złożyłam to w całość. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Delikatne kruche ciasteczka o smaku pierników, czyli pierniczki-kłamczuszki 140

szczypta soli.Masło utrzeć z cukrem pudrem i solą. Dodać przesianą mąkę i przyprawę do piernika. Całość szybko zagnieść do połączenia składników. Zawinąć w folię i schować do lodówki na przynajmniej godzinę.Odkrawać po kawałku ciasta, rozwałkowywać na podsypanej mąką stolnicy na ulubioną grubość - ja wolę cieńsze, więc rozwałkowuję do grubości około

Codzienna kuchnia niecodzienna
Rogaliki półfrancuskie śmietanowe 169

masła 2 żółtka 100 ml śmietany  szczypta soli dodatkowo marmolada Mąkę posiekać z masłem, dodać żółtka , śmietanę i sól.Szybko połączyć składniki i zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 10-12 godzin.Następnie ciasto p odzielić na dwie części, rozwałkować na kształt koła .Przełożyć na  rogalomanię  , wyciąć trójkąty, nałożyć marmoladę i zwijać rogaliki.Układać

Moje domowe kucharzenie
Kremówki 233

razem przyszła pora na  testowanie kremówki domowej Emix. W skład zestawu wchodzi mieszanka do wypieku ciasta i kremu. Jest to ciasto na biszkopcie z dużą ilością kremu budyniowego. Przygotowanie biszkoptu było bardzo łatwe i szybkie. Biszkopt po upieczeniu bardzo łatwo dało przekroić się na pół. Dla osób które boją się lub nie mają chęci na pieczenie domowego biszkoptu polecam(...)proste. Producent zaleca nasączenie biszkoptu, ja jednak pominęłam tę czynność ponieważ nie lubię mokrych biszkoptów. Jeśli będziemy stosować się do wskazówek  które producent umieścił na opakowaniu gwarantuję, że ciasto uda się nawet początkującym. Do wypieku oprócz mieszanki Emix dodatkowo potrzebujemy. 4 jajka 1 litr mleka 200 g masła lub margaryny Przygotowanie ciasta i kremu według wskazówek producenta zamieszczonych

Ala piecze i gotuje
Prosta tarta ze Snickersami 191

batoniki Snickers      Mąkę mieszamy z cukrem pudrem i solą, wbijamy jajko i dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki masło. Szybko zagniatamy ze sobą, formując kulę, którą chłodzimy w lodówce przez 40 minut. Po tym czasie ciasto wyjmujemy, wykładamy nim dno i brzegi blachy. Nakłuwamy sowicie widelcem i pieczemy 35 minut w 190 stopniach, studzimy

sama złodycz
Kruchy placek z mango i migdałową kruszonką 214

posypania ciasta    Kto nie ma ciasta gotowego i kruszonki, to przygotowuje z przepisów zamieszczonych na blogu. Kto ma - wyjmuje z zamrażarki. Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Zamrożone ciasto ścieramy bezpośrednio do blaszki, na tarce o dużych oczkach (wystarczy 3/4 porcji zrobionej z 500g mąki). Widelcem rozkładamy po całej powierzchni blaszki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego(...)pokrojone mango. Na owoce wysypujemy kruszonkę migdałową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy ok. 45 minut. Jeśli kruszonka za szybko się rumieni przykrywamy blaszkę papierem do pieczenia lub kawałkiem folii aluminiowej. Gotowe ciasto oprószamy cukrem pudrem. Kroimy po wystudzeniu.Kruchy placek z mango i migdałową kruszonką, dla jednych będzie pysznym ciastem ekspresowym, a dla drugich – smakiem

mojewypiekiinietylko
Truskawkowiec 195

rozpieszcza – a właśnie weszliśmy w sezon letni – nie zawsze mam ochotę na to, aby coś piec, a potem studzić na szybko, aby było co zjeść do kawy. W takich sytuacjach ratuję się najprostszym z ciast – sernikiem na zimno. Tym razem jednak chciałem zrobić coś innego. Wykorzystać zalegające w domu truskawki, zrobić z nich coś lekkiego

Jacob Tastes

Proponowane wyszukiwania