szybki ciasto - 4902 przepisów (strona:132/327)

Szybkie kokosanki 243

Przepis na proste i szybkie ciasteczka, kiedy najdzie nas nagła ochota na coś słodkiego, albo zaskoczą nas wizytą niespodziewani goście. Kokosanki są bardzo pyszne, nawet dla

e-PrzepisyKulinarne
Ciasteczka z białą czekoladą i migdałami 180

Zamarzyły mi się ciasteczka, łatwe, szybkie w wykonaniu no i smaczne. Wybór padł na ciasteczka z białą czekoladą i migdałami znalezione na Domowych Wypiekach. Szybko zrobione, szybko zjedzone szkoda , że nie polałam polewą a'la biała czekolada :)Na około 40 sztuk:Składniki:175 g masła50 g cukru pudru2 łyżeczki cukru waniliowegoszczypta soli1 łyżka mleka250 g mąkiłyżeczka ciemnego(...)cukier waniliowy, sól i mleko utrzeć w misie na białą puszystą masę. Dodać pokrojoną na drobne kawałki czekoladę i płatki migdałów. Dosypać mąkę, kakao i dobrze wszystko wymieszać.Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię i umieścić w zamrażalniku na ok. 20-30 minut lub w lodówce na 2 godziny. Następnie podsypując mąką, rozwałkować na grubość

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Kruche babeczki z kremem orzechowym 196

Jeśli chcemy zrobić szybki, dość efektowny i smaczny deser to wykorzystajmy gotowe kruche babeczki. Można już teraz je kupić i przygotować np. na nadchodzące święta

Proste Potrawy
Domowe ptasie mleczko 1566

Coś do kawy? Domowe ptasie mleczko szybkie w wykonaniu i bez pieczenia :) Składniki: ok 150 g herbatników - to zależy jaką macie blachę :) moja to 23x33  

Niezły Młynek
Cytrynowe Ptysie z Kremem i Malinami 167

lekko kwaśnymi malinami… To to czego potrzebowałam. Wyszły wspaniałe. Z wyraźną cytrynową nutą, słodkim kremem i orzeźwiającym smakiem malin. Są szybkie w przygotowaniu. Idealne na upalne wakacyjne spotkania przy kawie. Bardzo Wam polecam. Składniki na ciasto: 180 g mąki 100 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka 250 ml wody szczypta soli Wodę należy zagotować z tłuszczem

Made By Mom And Son
Przepisy na Sylwestra i Karnawał 360

Przepisy na Sylwestra i KarnawałDzisiaj na blogu zbiór wszystkich przepisów, które mogą się pojawić na sylwestrowym stole. Znajdziecie tutaj dania na ciepło i na

Kulinarne przygody Gatity
Tort ptysiowy 186

pozostawiamy nienaruszony. Podajemy schłodzony*, lecz nie dłużej niż 60 minut.**.*Proponuję przed włożeniem do go lodówki owinąć tort folią spożywczą, gdyż może szybko nabrać zapachów z lodówki, a przecież tego nie chcemy. ** Im dłużej trzymacie ciasto ptysiowe w lodówce, tym szybciej traci ono swoje chrupiące walory.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Letnia tarta z owocami i bezą 187

pudru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej kilka kropel soku z cytryny Mąkę posiekać z zimnym masłem , dodać pozostałe składniki i znów przesiekać nożem , Szybko zlepić w kulę i schłodzić ok godziny w lodówce. Po tym czasie ciasto rozwałkować i wylepić nim formę. Ponakłuwać widelcem Podpiec w 180'C ok 10 min (do bardzo delikatnego zrumienienia ) Przestudzić. Owoce wymieszać

Malinowa Kawiarenka
100. Ciasto krówkowo budyniowe 422

masy. Wszystkie placki pieczemy w 170 stopniach przez ok 25 minut. Placki z masą krówkową przykrywamy pergaminem, gdyż orzechy bardzo szybko się przypalają. Gotujemy budynie w 3 i 1/2 szklance mleka. Połowę budyniu wylewamy na upieczone ciasto krówkowe i przykrywamy drugim ciastem krówkowym, na to pozostały budyń i ostatnie ciasto bez masy krówkowej. Całość polewamy pozostałą masą krówkową

Jadło i czytadło
Ciasto bakaliowe z masą budyniową 647

miksujemy z 10 łyżkami mleka i mąką . Pozostałe mleko należy zagotować z cukrem. Gdy mleko zaczyna wrzeć wlewamy masę jajeczną szybko mieszając , aby nie porobiły się grudy i gotujemy budyń. Budyń studzimy i łączymy z miękkim masłem. Ciasto bakaliowe z masą budyniową: Ostudzony biszkopt przekrajamy wzdłuż na 2 blaty. Na 1 płat biszkopta wykładamy połowę masy pamiętając aby zostawić

Słodkości i nie tylko
ŚNIEGOWE KULE 334

smak i obłędny zapach skusi nawet największych przeciwników słodyczy! Robi się je błyskawicznie … i tak samo szybko znikają!    SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 300 g* miękkie masło – ok. 230 g* płatki migdałowe – 100 g* olejek waniliowy do ciast – 1 łyżka* cukier puder – 30 g  SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:  Masło ubijamy z cukrem na gładką masę, dodajemy

Ostra na Słodko
muffiny z jabłkami i krówkami 205

pieczenia, cukier waniliowy, sodę, cukier, krówki i jabłko. Wymieszać widelcem. W drugiej wymieszać mleko, olej i jajko. Mokre składniki przelać do suchych i szybko wymieszać widelcem. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wlać do nich ciasto, górę każdej babeczki posypać startą kruszonką. Piec około 20 minut w temperaturze 180°C. PORCJE: 15 sztuk

zabawa smakiem
Lubicie ciasta piaskowe...? 171

pełna wspaniałych zdjęć, uwielbiam do niej zaglądać tylko po to, żeby popatrzeć na te cuda), kiedy natrafiłam na cytrynowe ciasto z tymiankiem. Ponieważ był dopiero piątek, stwierdziłam, że przyda się coś słodkiego na teraz. Ciacho bowiem jest wyjątkowo nieskomplikowane, dość szybkie w wykonaniu, a jednak ciekawe ze względu na takie a nie inne połączenie smaków, oraz syrop, który jest tutaj

Pożeraczka, czyli raz adobrze
JABŁKA W CIEŚCIE 259

Jabłka w cieście nie są jakąś wyrafinowana przekąską (deserem?). Ale czasem szukamy czegoś prostego, szybkiego i smacznego.Czegoś co udałoby nam się zrobić nie stojąc pół dnia w kuchni. Smażone jabłuszka są wg mnie właśnie takim... powrotem do dzieciństwa :-)Składniki:1,5 szkl.  mąkiszczypta soli1 łyżka stołowa cukru pudru1 opakowanie cukru waniliowego1 łyżka masła (stopinionego i schłodzonego(...)misce, dodajemy roztopione masło i rodzynki. Dokładnie mieszamy, tak aby nie było grudek. Następnie wlewamy pół szklanki letniej wody i całość dokładnie wyrabiamy.  Podobnie jak przy naleśnikach, odstawiamy ciasto na pół godziny. W tym czasie  obieramy jabłka, usuwamy gniazda nasienne (ja zrobiłam to nożem), kroimy na plastry ok 1cm.Białko ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy

Walijskie Pichcenie
Piernik przekładany masą jogurtową 1230

cukrem pudrem, powolutku dodajemy po jednej łyżce jogurtu, cały czas ucierając na jednolita masę ( jeżeli dodamy za szybko jogurt, masa nam się rozwarstwi). Masę dzielimy na dwie części i przekładamy nią piernik. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na 2h.Smacznego

Niezły Młynek