szybki ciasto - 4902 przepisów (strona:124/327)

Ucieraniec z truskawkami na deser 182

mąkę, i wymieszać mikserem, następnie wlać roztopiona margarynę. Wymieszać mikserem. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.wypłukane i osuszone truskawki nalepiej cale szybko ułzoyć na wierchu,nie żałować sobie, im więcej tym lepiej i ..ciasto będzie wyższe. Po wierzchu posypac kruszonka i piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni około 35/45 minut, to zależy od piekarnika. Najlepiej sprawdzać

Z Kuchni Do Kuchni
Jesienna rapsodia 675

cienkim strumykiem wlać do dobrze ubitej kremówki. Żelatynę można zahartować dodając łyżkę kremówki, a następnie połączyć z ubitą śmietanką. Tak przygotowany krem szybko rozsmarować na masie jabłkowej. Zanim stężeje, nałożyć na wierzch okruchy ciasta dyniowego, lekko je dociskając. Udekorować ziarenkami granatu. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Ciasta

https:KKuchniaMniam
Królewicz 158

Margarynę, cukier i miód roztopić w rondelku. Jak masa ostygnie dodać do mąki, sody i jajka. Zagnieść ciasto, podzielić na dwie części i upiec dwa placki w dużej blaszce. Ciasto rozgniatamy palcami w blaszce, bardzo źle się wałkuje. Piec 15-20 minut (max 30 min) w temperaturze ok.180 stopni. BISZKOPT Z 4 JAJEK: 4 jaja szczypta soli 1/2 łyżeczki octu(...)czasie roztopić pół kostki margaryny. Jajka utrzeć do białości, wsypać kakao, na koniec wlać roztopioną margarynę. UWAGI: Zarówno krem jak i polewa szybko gęstnieją, więc przygotowujemy jak mamy upieczone i wystudzone placki. Zauważyłam, że jeśli do ciasta miodowego dodaję miód gryczany to ciasto bardzo dobrze się wygniata na blaszce; a jeśli dodaje miód kwiatowy to ciasto bardzo się klei

Blondynka Gotuje
Brownie & orzechy 206

jego zapach i połączenie z orzechami przywołuje na myśl chwile spędzone przy kawie i zapalonej choince <3 Co nie oznacza, że pieczemy to ciasto tylko w grudniu :D.  Brownie robi się bardzo szybko i jest naprawdę pyszne :) Jeśli nie jedliście, koniecznie spróbujcie, a rozsmakujecie się w nim :)  Składniki:150 g masła 120 g mąki (tortowa(...)natomiast jaja ucieramy z cukrem. Wszystkie powstałe składniki łączymy i dokładnie miksujemy. Przekładamy na blachę (u nas tortownica) i pieczemy ok 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 C.Gotowe ciasto możemy posypać kakao czy cynamonem, niektórzy preferują polewę.Smacznego :)Przypominamy o trwającym konkursie TUTAJ! P.S.WeAreCrazy

WeAreCrazy
KARPATKA 332

Wstyd się przyznać ale nie robiłam tego ciasta już dobrych parę lat. Ostatnio naszła mnie na nie ochota no i jest . Zapraszam na deserek do sobotniej kawki.Wszystkim znana i lubiana karpatka. Składniki: 1 szklanka wody pól kostki margaryny 1 szklanka mąki pszennej 5 jajek odrobina  soli odrobina proszku do pieczenia masa: 2 i 3/4 szklanki mleka(...)łyżek maki pszennej 4 łyżki maki ziemniaczanej 2 żółtka Wykonanie: W garnku zagotować wodę z margaryną. Kiedy zacznie się gotować odstawić dosypywać mąkę i szybko mieszać. Wstawić na gazówkę,gotować mieszając ok 3 minut. Ciasto zacznie ładnie odchodzić od garnka. Przestudzić. Dodawać po 1 jajku, miksować.Na koniec dać proszek do pieczenia i sól, wymiksować.Ciasto podzielić na dwie

Z Majeczką w kuchni
Truskawkowa rozkosz 421

oderwać z nich szypułki. Biszkopt posmarować cienką warstwą serka homogenizowanego, na serku ułożyć całe truskawki. Galaretki rozpuścić w 4,5 szklanki gorącej wody, przestudzić. Lekko tężejącą galaretką zalać truskawki. Ciasto odstawić do lodówki, by galaretka dobrze stężała. Krem śmietanowy: 0,5 l śmietanki 30%; 3 czubate łyżki cukru kryształu; 1 cukier waniliowy; 500 g serka mascarpone; 1 czubata łyżka żelatyny(...)połączyły (nie za długo). Napęczniałą żelatynę podgrzać w kuchence mikrofalowej (lub nad ogniem), by się rozpuściła. Letnią żelatynę dodać do przygotowanego kremu śmietanowego i szybko wymieszać. Krem wyłożyć na galaretkę z truskawkami i ponownie ciasto odstawić do lodówki. Mus truskawkowy: 800 g truskawek umytych; 3 galaretki truskawkowe; 2 łyżki cukru kryształu; 1 łyżka soku z cytryny; Umyte truskawki oczyścić

In my kitchen
Rogaliki budyniowe 59436

Rogaliki z budyniem obtoczone w mieszance cukru i cukru waniliowego domowej roboty klik . Są bardzo kruche, mocno waniliowe i pyszne. Z ciastem bardzo dobrze się "pracowało". Mają tylko jeden mały minus :) za szybko znikają. :). Te czarne kropeczki to ziarenka wanilii. :)Składniki: Ciasto220 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa110 g miękkiego masła95 g cukru5 g cukru waniliowego domowej(...)roboty klik40 g budyniu waniliowego bez cukru2 żółtka2 łyżki mlekaDo obtoczenia2 łyżki cukru 2 łyżki cukru waniliowego domowej roboty klikPrzygotowanie: Wszystkie składniki ciasta umieścić w misie miksera i zmiksować na jednolitą i zwartą masę. Uformować kulkę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Wyjąć ciasto, odrywać po kawałku i formować małe rogaliki. Ułożyć na blasze wyłożonej

Ala piecze i gotuje
125. Kruche ciasto z lekką pianką, która nigdy nie opada 398

Wykonanie ciasta kruchego: Mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder przesiać na stolnicę. Dodać masło pokrojone w kostkę, żółtka i szybko zagnieść. Podzielić na 2 części w proporcji 1/3 i 2/3, owinąć w folię spożywczą i zamrozić. Ciasto przygotowałam wieczorem, dzień wcześniej. Następnego dnia: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190 stopni. Dno formy do pieczenia smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem

Jadło i czytadło
Ciasto ucierane z truskawkami i kruszonką 251

które można upiec z dowolnymi owocami sezonowymi. Świetnie smakuje z rabarbarem, agrestem czy innymi kwaśnymi owocami, które kontrastują z puszystym, słodkim ciastem.  Idealne ciacho na piknik czy kawę na ogrodzie. Przygotowuje się bardzo łatwo i szybko. Nie wymaga wymyślnych składników czy godzin spędzonych w kuchni a smakuje wyśmienicie. Przepis Marthy Steward.  Przepis wydrukowany w bieżącym numerze "Kuchnia(...)kropka"  ;)   Składniki: ciasto: 1 i 1/2 szklanki maki pszennej typ 500 (osobno 1 i 1/4 szklanki oraz 1/4 szklanki) 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki soli 170 g masła 1 szklanka drobnego cukru 3 jajka aromat waniliowy 300 g truskawek kruszonka: 60g roztopionego masła 30g cukru szczypta soli kilka kropli aromatu waniliowego około 100g mąki pszennej

Pyry na Gaz
Kremowe jaglane ciasto z owocami. Bez pieczenia 221

Waszym baaardzo gorącym przyjęciem. Mniemam, że to gorące przyjęcie może mieć coś wspólnego z ostatnimi upałami. :) A konkretnie z faktem, że pyszne i szybkie ciacho nie wymagało pieczenia. Zapraszam więc na jego kolejną odsłonę. Dzisiejsze kremowe ciasto z owocami też nie wymaga pieczenia i poleca się jako idealny deser w upalne dni. Moja teściowa powiedziała, że jest aż ZA dobre

Smakuje zdrowo
Świderki z masą makową / makowe 277

trudno uwierzyć, że tak szybki w przygotowaniu wypiek jest tak smaczny:). Wystarczy arkusz ciasta francuskiego, masa makowa i trochę lukru. Uwaga - wciągają, na jednym się nie kończy:).  1 arkusz ciasta francuskiego 300g masy makowej około 100g cukru pudru odrobina ciepłej wody 1. Ciasto francuskie przekrawamy wzdłuż na pół. Jedną część ciasta smarujemy masą makową, przykrywamy drugim arkuszem ciasta

Szefowa kuchni
Piernik bez miodu 144

Chcę Wam pokazać ciasto, które najczęściej robię. Wilgotne, aromatyczne i co najważniejsze szybkie i zawsze się udaje. Mój sposób na zalegający dżem czy powidła w lodówce. Pychotka Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru kryształu cukier waniliowy 1 łyżka cynamonu 1 łyżka kakao 1 łyżka sody 1 łyżka przyprawy do piernika 1/2 słoiczka dżemu 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju

Cukiernia Pychotki
krucho-drożdżowy zawijaniec z makiem 175

tych dodatków, których ja użyłam można dodać także swoje inne ulubione bakalie. Ten zawijaniec dobrze przechowywany długo  jest  świeży, ale gwarantuję, że szybko zniknie. Nasz został zjedzony jeszcze ciepły .  Składniki: na ciasto: 500 g mąki tortowej 1 jajko 125 g masła  1 łyżka cukru pudru 2 łyżki gęstej śmietany 18% 50 g smalcu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kiermasz Wielkanocny w Skansenie 166

utworzyła się spora kolejka. Okazało się, że to najsmaczniejsze miejsce na kiermaszu! Uśmiechnięte małżeństwo rozmawiało z klientami, przybliżało smaki i tradycje, więc czas oczekiwania szybko mijał. Sprzedawali m.in.: zupę cebulową z suchej miotły, ciasto z marchwi i lnu, konfiturę z jarzębiny, flaczki z boczniakiem i kaszą jaglaną oraz podawane prosto z patelni racuchy z warzywami. Nawet nalewki mieli

Pasja Smaku
Domowy ajerkoniak + film 128

Domowy likier jajeczny to doskonały trunek tylko dla dorosłych,  który szczególnie polecam na babskie spotkania, może być również ciekawym dodatkiem do ciast i deserów. Sposób przygotowania jest bardzo prosty i szybki a smak likieru nieziemski . składniki na ok 1,5 litra likieru 6 żółtek 1/2 szklanki cukru pudru opakowanie cukru waniliowego szklanka mleka zagęszczonego niesłodzonego szklanka czystej wódki

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania