Parówki w cieście francuskim (w pieluszkach)

Parówki w cieście francuskim (w pieluszkach)

Parówki w cieście francuskim (w pieluszkach)

Dzisiejszy przepis jest z tych banalnych. Jest to świetna propozycja na podanie zwykłej parówki nieco inaczej. Poza tym ta przekąska zawsze się sprawdza. Można ją wziąć jako drugie śniadanie do szkoły albo pracy. Idealna jest również na imprezę czy piknik. W końcu w prostocie tkwi siła, która wszystkich zadowoli. Przepraszam Was za brak finalnego zdjęcia, ale nie wiem, co się z nim stało. Wydaje mi się, że robiłam, ale karta pamięci w aparacie go nie posiada. Albo parówki zostały tak szybko skonsumowane, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fabryka pomysłów

Autor

FabrykaPomyslowFabrykaPomyslow

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

parówki, ciasto, francuskie, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ser żółty, śniadanie, ciasto francuskie, pizza , do pracy, impreza, pizza przepis, ciasto na pizze, przekąski, pieczenie, przekąska, śniadania, drugie śniadanie w pracy, szybkie ciasto, szybki ciasto, przekąski na impreze, przekąska na imprezę, szybkie śniadanie, szybkie przekąski, przekąski z ciasta na pizze

Inne przepisy z Fabryka pomysłów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Bożena, 1 października 2012 21:27:18

Banalne..a jakie fajne..

Agata Pachla, 1 października 2012 21:31:04

Niby szybka i popularna przekąska, ale sama jeszcze nigdy nie robiłam parówek w cieście francuskim.

Anulla, 1 października 2012 21:31:52

to polecam, są naprawdę świetne:)

Helka, 1 października 2012 22:35:31

Mi również się podoba pomysł ;-)

Mała kuchareczka, 1 października 2012 23:16:26

Szkoda,że Aniu nie pstryknełaś fotki po upieczeniu:) Ale są fajne przyznam bo my takie w pracy na śniadania robiliśmy:)Najlepiej jeszcze posmarować roztrzepanym jajcem i są pikne:))))

Karmel, 1 października 2012 23:42:07

moje dzieciaki przepadają za takimi parówkami:) ciasto francuskie zawsze się przydaje w awaryjnych sytuacjach, no i zawsze fajnie wygląda:)

Anulla, 1 października 2012 23:46:48

sama nie wiem jak to się stało, że nie ma tej fotki:P czasem smaruje jajkiem:)

Anulla, 1 października 2012 23:48:58

dokładnie tak:) nie dość, że szybkie, to zawsze wyjdzie z niego coś fajnego:)

Schokolade Inspirationen, 2 października 2012 09:06:45

Proste ,łatwe i szybkie.. ale efekt?!Powalający!

kasiekw, 2 października 2012 23:21:01

świetny przepis, też go czasem wykorzystuje

e∞a, 3 października 2012 00:07:00

wow :D pomysł świetny :D

na gazie, 3 października 2012 00:39:07

a jak wygladaly po upieczniu ?

Anulla, 3 października 2012 09:35:06

ciasto trochę urośnie, i były złote, a parówka zapieczona oraz smaczne!:)

olesia, 3 października 2012 15:24:11

szkoda ze bez fotki ;/ ale jakos sobie to wyobraze :)

Natalia, 3 października 2012 18:36:11

Prosto, szybko i smacznie :) Ja na studiach jadłam tez parówki w cieście pizzowym :)

Anulla, 3 października 2012 18:40:07

jak zrobię je ponownie któregoś razu, to dorzucę fotkę do nich:)

Ania, 4 października 2012 21:28:44

Pycha, parówki wyglądają jak w kołderkach, w lidlu mają ciasto w wersji light, trzeba zacząć liczyć kalorie:)

Anulla, 4 października 2012 21:31:05

Carrefour też ma ciasto francuskie light:)

Mati, 7 listopada 2012 00:28:13

Bardzo fajny pomysł i bardzo podobny do mojego :) Pozdrawiam i powodzenia w kuchni ;)

Małgorzata Margaretka, 29 listopada 2012 14:11:17

Hahaha, jak małe Chińczyki :)

Marzena, 28 grudnia 2012 21:18:58

Uwielbiam wszystko co z ciastem francuskim. Robię podobne tylko w kopertach :) mmm pychota...porywam jedną :)

Anonymous, 11 lutego 2013 18:46:08

Ku mojemu zdziwieniu dzis parowki zaczely eksplodowac i rozkladac sie jak kwiaty. Pani w sklepie polecila najlepsze, z najwieksza iloscia miesa w skladzie, podobna sama je jada. Musi miec skrzywiony gust kulinarny... :/

Anulla, 11 lutego 2013 19:04:32

to współczuje, mnie nigdy coś takiego się nie trafiło, parówka powinna się podpiec, a nie eksplodować. Niestety to ich wina:(

Magdalena P., 16 kwietnia 2013 21:23:29

Uwielbiam kombinacje z ciastem francuskim:)

La Lolla, 1 maja 2013 17:53:31

lubię ten myk, często wykorzystuję go na imprezach czy do pracy....dziewczyny się zajadały ;D

Anulla, 1 maja 2013 17:59:10

u mnie też są wielkim hitem, proste a zawsze zadowolą:)

Magdalena P., 4 maja 2013 22:39:46

Pyszne, ja robię podobnie białe kiełbaski:)

Monica, 24 kwietnia 2014 18:59:08

Zawsze robiłam takie najprostsze, czyli samo ciasto plus zioła. Twój pomysł bardziej mi się podoba :D