wody ciasto przekroić na połowę, skropić wodą z cytryną i przełożyć połową śmietany, nakryć blatem ciasta i na wierzch dać resztę śmietany i posypać posypką kolorową ciasto jest bardzo wilgotne, smaczne i szybko się zjada............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięJest to mój pierwszy mikser stojący i pięknie się prezentuje w mojej kuchni. Jest biały, smukły, wygląda nowocześnie i z klasą. Co najważniejsze wspaniale ułatwia pracę, szybko ubija pianę i dobrze wyrabia ciasto. Świetnie robi bitą śmietanę. Do ciasta drożdżowego ma specjalny hak, który jest odpowiednio wyprofilowany (ma kształt- spiralki). Ciasto jest świetnie wyrobione i ma idealną konsystencję. Mikser
Mała CukierenkaWszyscy kochamy truskawki!Lubimy truskawkowe ciasta i desery ... Dziś pomysł na szybką, smaczną i lekką truskawkową przekąskę, która wspaniale się sprawdza na spotkaniach towarzyskich. Zapewniam, że truskawkowe szaszłyki zawładną sercami wszystkich! A potrzebujemy do niej: ładne truskawki 100g gorzkiej czekolady 2 łyżki słodkiej śmietanki dodatkowo: patyczki do szaszłykówWykonanie:Truskawki myjemy, obieramy ogonki, delikatnie osuszamy papierowym ręczniczkiem
Walijskie Pichcenierobię tak za każdym razem. Ciasto się nie klei do stolnicy, jest cieplutkie, fajnie się układa w dłoniach, jest takie maślane , genialnie i szybko się wałkuje. Ja użyłam robota , który mi zarobil ciasto, ale zanim robot się pojawił, robiłam to ..ręcznie. A w zasadzie nie rękami ale łyżkami, aby uniknąć poparzenia. Farsz, jaki chcecie, u mnie kasza gryczana
Z Kuchni Do KuchniBardzo szybkie a takiego mi teraz potrzeba w codziennym zabieganiu...a i pyszne:) Składniki; 1i 1/2 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki oleju, 180
Anioły w kuchniprzygotowaniu niż pszenne, ale na pewno lepsze i zdrowsze. My z rodziną bardzo takie bułeczki lubimy po prostu z masełkiem lub z szynką jako szybki lunch do szkoły lub pracy. Ciasto z mąki pełnoziarnistej zazwyczaj jest trochę bardziej zbite niż z pszennej, ale te bułeczki udały się nawet bardzo pulchne. Czemu na prawdę się zdziwiłem! Nie ma już
Kuchnia Łukaszakoniec wsypujemy mąkę. Waflownicę smarujemy olejem i rozgrzewamy. Na środek nakładamy łyżkę ciasta i pieczemy wafle ok. 2 minut. Wielkość rurek zależy od tego, ile nałożymy ciasta na waflownicę. Jeszcze gorące wafle szybko owijamy wokół rączki od drewnianej łyżki i pozostawiamy do wystudzenia. Przed podaniem napełniamy bita śmietaną lub dowolnym kremem według upodobań. Smacznego
Salonik smakówJesień to pora śliwek, oczywiście najlepszych polskich węgierek. Dlatego proponuje wam dzisiaj czekoladowe ciasto z zatopionymi w środku śliwkami. Szybki, prosty i pyszny deser i jesień nam już nie straszna. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikZapraszam na kolejną przystawkę na karnawałowe przyjęcie. Wbrew pozorom ptysie robi się bardzo szybko i nie jest to trudne ciasto. Jeżeli lubicie jeszcze bardziej łososiowe nadzienia, to polecam pastę łososiową . Nadaje się świetnie na farsz do ptysiów. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach
Przepisy AleksandryZainspirowała mnie: Dusia . Cudowne połączenie, szybkie do wykonania. Polecam :) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego pół pęczka zielonych szparagów pół kubeczka śmietany 18% 150 g wędzonego boczku jajko 100 g żółtego sera pieprz, sól Wykonanie: 1. Ciasto francuskie rozłożyć na papierze do pieczenia i uformować w blaszce do pieczenia z wyciąganym dnem. 2. Szparagi ugotować na parze. Boczek pokroić w dużą kostkę
Pasja Smakuszczypta soli. Całość mieszam mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstawiam na kilkanaście minut. Olej na patelni mocno rozgrzewam i łyżką wazową nalewam i delikatnie rozciągam ciasto na patelni ruchami spiralnymi. Naleśniki szybko się smażą więc ostrożnie. Najlepsze są gdy mają złocisty kolor. Przygotowanie masy twarogowej: Twaróg przekładamy do misy, dodajemy łyżkę cukru, łyżeczkę cukru waniliowego, 2 -3 łyżeczki jogurtu
Mechanik w kuchniPrzepis na szybką przekąskę bądź ciepłą kolację. Najlepiej smakuje z ketchupem bądź sosem czosnkowym. Składniki : * 4 parówki z szynki * opakowanie ciasta francuskiego * tarty żółty ser * ulubione przyprawy * żółtko jajka * ketchup Przygotowanie : Ciasto francuskie kroimy na 4 części. Na każdy kawałek układamy parówkę, posypujemy serem i przyprawami. Rolujemy. Smarujemy żółtkiem i pieczemy na złoty kolor. Najlepiej smakują
Magiczne Życie Martysmaku sól oraz cukier, oregano, bazylię oraz 1/3 szklanki letniej wody. Sos musi mieć taką konsystencję, aby łatwo dało się go rozprowadzić po cieście. Sos czosnkowy Dla smakoszy pizzy oblanej sosem czosnkowym proponuję szybki i łatwy przepis. Do przygotowania aromatycznego sosu czosnkowego potrzebujemy 3 łyżki stołowe jogurtu naturalnego lub śmietany, 3 łyżki stołowe majonezu, dwa rozgniecione ząbki czosnku, oregano(...)oraz bazylię. I gotowe! Baza na pizzę już jest: puszyste ciasto, sos pomidorowy, sos czosnkowy. Teraz tylko wybór ulubionych dodatków i smakowita, domowa pizza będzie gotowa. Jak sami widzicie przygotowanie domowej pizzy to nic trudnego, także życzę smacznego! Post Małe co nieco dla amatorów pizzy pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ciasto francuskie często gości w mojej lodówce. Jest bardzo uniwersalne, bo pozwala na przygotowanie szybkiego obiadu, przekąski czy deseru. Tym razem wystąpiło jako podstawa tarty. Użyłam w niej mojego ostatniego odkrycia, czyli pomidorków daktylowych. Jeśli tylko znajdziecie je w sklepie, koniecznie spróbujcie, są pyszne! Malutkie, mięsiste, słodkie i idealne do zapiekania. W tarcie skomponowały się idealnie z lekko ziemistym(...)smakiem szpinaku i kremową, słoną fetą. Nam bardzo smakowało :). Polecam! Składniki na 4 duże porcje (lub 6 mniejszych): 1 płat ciasta francuskiego ok. 300g (może być gotowe, ale zrobione samodzielnie, na maśle, jest duuużo lepsze) pęczek młodego, świeżego szpinaku 1 duży ząbek czosnku lub 2 małe 250 g pomidorków daktylowych (lub innych małych) 1/2 kostki sera typu feta 3 jajka
Obiad za dychęZdradzę Wam pomysł na szybkie danie, które przygotowuje się w pół godziny. Pikantne roladki z ciasta francuskiego z salami, szpinakiem i mieszanką meksykańską. Ciasto to jeden z produktów, który zawsze jest u mnie w lodówce, doskonale sprawdza się do przygotowania dań słodkich jak i wytrawnych, gdy mamy niespodziewanych gości to w 30 minut można z niego wyczarować świetne przekąski, ciasteczka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię