Wiem, trochę kalorycznie, ale bardzo smacznie i szybko. To nie pomyłka - do ciasta nie dodajemy mąki, a mimo to biszkopt wyrasta pięknie. Oczywiście można zmieniać nadzienia. Robiłam też ze szpinakowo-czosnkowym – pycha! P.S. Tylko nie przesadzajcie z ilością nadzienia, bo będzie problem z zawinięciem rolady. Składniki na ciasto: 5 jajek 30 dag startego sera żółtego 5 łyżek majonezu (użyłam
Qlinarnie i Qlinarniekawałki. Do jednej miski wsypać mąkę, cukier, sól, sodę i granolę. W innej umieścić jajko, olej i jogurt, zmiksować. Składniki mokre przelać do suchych i wymieszać szybko jedynie do połączenia składników. Ciasto przelać do silikonowych foremek lub papilotek umieszczonych w formie do pieczenia muffinek. Piec 20-30 minut w 200*C. Smacznego
Chocolate Muffin Blogszklanki gorącej wody, wymieszać z zimnym jogurtem i lekko tężejącą wylać na ciasto, schować do lodówki na kilka godzin, przed podaniem posypać startą czekoladą gorzką - ciasto jest smacznie jabłkowe i szybko się zjada................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwieczór wcześniej szykowałam sernik i finansjerki, nie było więc już czasu na drożdżowe. Rano więc wstałam nieco wcześniej, i zabrałam się za bułeczki. Przygotowuje się je szybko i prosto, podobnie do ciasta kruchego. Wszystkie składniki wyciągamy z lodówki i od razu zagniatamy, a później tylko pieczemy. Całość zajmie nie więcej niż godzinę, a efekt, moi drodzy... No przecież
Pożeraczka, czyli raz adobrzeprzed telewizorem w czasie nudy, czy też imprezowa przekąska. Dziś mam dla Was przepis na profiterolki z obłędnym bananowym kremem i czekoladą. Łatwe do zrobienia … Szybkie do zjedzenia … Spróbujcie! SKŁADNIKI: CIASTO PTYSIOWE: * woda – 150 ml * masło – 60 g * mąka pszenna – 85 g * jajko – 2 szt KREM BANANOWY : * śmietana 36% – 300 ml * banan
Ostra na SłodkoCoś na szybko, kiedy goście są już prawie w drzwiach?Idealnym rozwiązaniem są rogaliki z gotowego już ciasta francuskiego ;)30 minut i gotowe;)Dobre na pocieszenie dla tych, co dzisiaj do szkoły... ;) Rogaliki francuskie z czekoladąSkładniki:opakowanie ciasta francuskiegokilka kostek gorzkiej czekoladyżółtkomakPrzygotowanie:Ciasto wyjąć z folii i radełkiem wycinać trójkąty /nie muszą być równe;/.U podstawy trójkąta umieścić pół
Lawendowe NieboKorzennej i Murzynka mojej mamy najlepsiejsze ciasto czekoladowe jakie jadłam. Zrobiłam sobie pysznościowy prezent urodzinowy :) ciacho ma bardzo nasycony smak, jest gliniaste w konsystencji co w ciastach czeko uwielbiam i bardzo szybko się je robi!300 g mięciutkiego masła2 szkl. drobnego
Dzieje kuchennej Wiewióryszybko znika ze stołu ☺SKŁADNIKICIASTO400 g mąki100 g mąki ziemniaczanej1 jajko2 płaskie łyżeczki soli3 łyżki oliwy z oliwek250g mleka25 g drożdży1 łyżeczka cukruNADZIENIE150 g wędzonego boczku150 g żółtego sera150 g salami, szynkiSPOSÓB PRZYGOTOWANIAWsypać do miski całą mąkę, zrobić dołek na środku. Dodać rozpuszczone drożdże w letnim mleku z cukrem, oliwę, jajko, sól i wyrobić ciasto
zielonacukinkaProste, szybkie i ciekawe w smaku ciasto jogurtowe z wiórkami kokosowymi. Składniki na ciasto:-3 szklanki mąki-0,5 szklanki cukru-20 dkg masła lub margaryny-4 żółtka-2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia-szczypta soli Składniki na wypełnienie:-1 litr jogurtu brzoskwiniowego-0,5 szklanki cukru-1 budyń śmietankowy-20 dkg wiórków kokosowych-4 białka
Maminek kulinarnyQuiche z cukinią...Kruchy, złocisty spód.Rozpływające się w ustach plasterki cukinii.Całość zalana masą śmietanowo-jajeczną.Proste i szybkie w wykonaniu.Polecam!Składniki:Ciasto:250 g mąki pszennej;125 g margaryny;1 jajo;Szczypta soli;Odrobina wody w razie potrzeby (ja nie dawałam).Nadzienie:2 nieduże cukinie;1 średnia cebula;200 ml śmietany o zawartości tłuszczu
Gospodyni MiejskaPaseczki drożdżowe z owocami to wypiek szybki i smaczny. Wystarczy przygotować ciasto, dodać owoce, pokroić i odstawić do wyrośnięcia. Kilka min. pieczenia i gotowe. Ciasto jest delikatne, lekko słodkie, a owoce mieszają się smakami, od słodkich papai do kwaśnej żurawiny, od miękkich rodzynek do fajnie chrupiących fig. To takie mini drożdżówki, które smakować będą zarówno dorosły do kawy
Moniki Smakołykismak mojego dzieciństwa W moim domu często robione były przez moją mamę. Są mięciutkie, delikatne i puszyste. Robi się je bardzo szybko, wystarczy zagnieść i rozwałkować ciasto, wykroić krążki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Najlepsze są zaraz po usmażeniu. Z pozostałego ciasta wychodzą równie smaczne kuleczki serowe i nic się
Marta Gotujeciasto na cieście rozsypać rabarbar z podanych składników zagnieść kruszonkę kokosową i rozsypać ją na rabarbarze piec w 200C około 40 minut - do suchego patyczkazimne ciasto posypać cukrem pudremciasto jest lekkie, puszyste i szybko się zjada.......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmiękkie masło, cukier, mąka krupczatka, kakao 2 łyżki - zrobić kruszonkę mikserem i wysypać na pianę piec w 200C około 40 minut, ciasto wyjąć z blaszki zimne ciasto jest pysznie śliwkowe i szybko się zjada.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępszenna, 2 łyżki wiórek kokosowych mikserem zrobić kruszonkę i posypać nią śliwki ciasto piec w 200C około 40 45 minut, ciasto z blaszki wyjąć całkiem wystudzone ciasto jest tak smaczne, że szybko zniknęło z talerza.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię