Korzystajmy więc jak najwięcej i jedzmy je... bo tak szybko się kończą. Polecam je dziś w towarzystwie szynki parmeńskiej i sera cheddar. Smacznym dodatkiem będą grzanki z czosnkowej bagietki z ziołami, skropionej oliwą z oliwek. Fajna, prosta i co najważniejsze smaczna przekąska na lunch lub kolację. Składniki: (na 3-4 osoby) około
potrawyregionalnetrzeba więc było spróbować. Robi się to cudo bardzo prosto i szybko, nie licząc oczywiście całonocnego oczekiwania. Ale wtedy się śpi, a nie czeka na deser, więc tak jakby się nie liczy. Potem wystarczy już wyżyć się na bananie, i deser gotowy. Albo śniadanie, podwieczorek, a nawet kolacja. Jak się komu podoba, bo pudding ten niezwykle jest uniwersalny
Pożeraczka, czyli raz adobrzePoprzedni rok obfitował w mojej kuchni w cukinię. Jedliśmy ją pod każdą możliwą postacią. A to zapiekana, a to faszerowana, a na kolację bułeczka z dżemem
Codzienna kuchnia niecodziennaSzybki obiad, pyszny obiad, mój ulubiony obiad. Niekoniecznie dla mnie. Dla dzieciaków przygotowałam coś co zjedza nawet przy chorym na anginę gardle. Jedyna rzecz, którą przełkną,jedyna , którą przyswajają. I co ja im będę makaronu na kolację żałowała. Składniki -nitka walcowana u mnie Czaniecki -salsa pomidorowa, której przygotowanie znajdziecie w tym MIEJSCU -bazylia -parmezan -oliwa z oliwek
Z Kuchni Do KuchniWoWoW ! :O Dwa posty w jeden dzień!?!? No nie może być! ;) Wczoraj rozpoczęłam produkcję tego pysznego chlebka. Gdy wpadłam na przepis przeglądając blog Szybkie gotowanie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćkaszą. Tym razem z jaglaną i warzywami. Danie jest lekkostrawne i szybkie do przygotowania. Moją propozycję warzyw możemy rozszerzyć o swoje ulubione lub te, które akurat zostały nam w lodówce. Dzięki temu potrawka może być za każdym razem inna i staje się uniwersalnym pomysłem na obiad lub kolację
Milion SmakówPosiadając karton maślanki w lodówce postanowiłam go jakoś sensownie spożytkować. Wzięłam „czarodziejski” notatnik kuchenny, który jest pamiątka po mojej Mamie i znalazła. Szybko
dom-agi.plDzisiaj na pewno szybko zostawię dla Was zdjęcia i wracam do kuchni. Wykorzystuję wolny dzień na gotowanie - relaksuję się! I tego już od dawna potrzebowałam. Będzie na pewno sałatka z przepisu od Pani Ewy oraz jakieś aromatyczne mięsko. Taka kolacja dla znajomych. Już niedługo znajdziecie przepisy na blogu. Zaglądajcie koniecznie. * Michałek * Walentynki mogą być codziennie przecież * pyszna
Magiczne Życie MartyDziś zachęcamy do przygotowania szybkiej przekąski z bagietki, serka śmietankowego i warzyw. Przepis jest bardzo prosty a efekt ciekawy. Do wypełnienia bagietek możemy użyć dowolnie skomponowanej pasty. Takie bagietki możemy podać jako imprezową przekąskę lub po prostu zamiast kanapek na kolację. Przekąska z bagietki z pastą serową SKŁADNIKI: 2 małe bagietki pęczek rzodkiewek 3 ogórki kiszone 1 papryka czerwona koperek
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiNo i doczekaliśmy się wiosny :) A co za tym idzie doczekałam się większego ruchu w pracy, no bo w końcu zaczął się sezon. Zmęczona i głodna
Kuchnia w opałachKruche ciasto, przełożone kwaśną konfiturą i pianą z białek. Proste, szybkie i bardzo smaczne. Ja chciałam zaproponować świąteczną wersję ciasta, przełożoną powidłami śliwkowymi z dodatkiem korzennych przypraw i wędzonych śliwek. Smak jest bardzie zaskakujący i nietypowy dzięki wędzonemu aromatowi. Ciasto z pewnością znajdzie swoich amatorów przy kolacji wigilijnej.Pleśniak z powidłami i śliwkami wędzonymi z korzenną nutąSkładniki:Ciasto:3 szklanki
Mania GotowaniaPlacuszki to jest zawsze świetny pomysł. Jeżeli zostanie Wam z obadiu jakakolwiek kasz lub ryż nie wachajcie się je przygotować. Mozna je zjadać na ciepło
Szybko Tanio Smacznieszklankach - jak lubię najbardziej. Ale żeby wytłumaczyć dlaczego o tej kuchni zwyczajnej Wam piszę, zacytuję dwie ostatnie rozmowy z Hanią. Kiedy przeczytacie, wszystko stanie się jasne :) - Co chcecie na kolację? - Chleb z cebulą! - ????? ale jak? - No tak jak u babci! Ukroiłam chleb, smaruję masłem i przymierzam się do cebuli, ale nauczona doświadczeniem, że kostka zamiast plasterków może zamienić się(...)łyżeczki cynamonu 1 łyżka brązowego cukru ok. 1 kg śliwek węgierek Przygotowanie: Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia drobno posiekać z masłem, dodać resztę składników i możliwie szybko wymieszać (raczej nie da się zagnieść, bo jest dość klejące). Formę (26x21 cm) wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy ciasto i równo rozprowadzamy. Tartą bułkę mieszamy z cynamonem i cukrem
bistro mamaprzerwie między meczami czas na lekką kolację więc zapraszam na szparagi zapiekane z szynką, pod pyszną kołderką chlebowo-ziołową. Fajne, lekkie danie dla wszystkich wielbicieli szparagów. Nie rozpisuję się zbytnio, bo właśnie zaczął się ciekawie zapowiadający się mecz Hiszpania-Irlandia. Zmykam szybko przed telewizor Szparagi zapiekane z szynką 1 kg białych szparagów 4 kromki chleba tostowego 4 łyżki masła
Pieguskowa KuchniaPogoda nie dopisuje. Dlatego po powrocie do domu przygotowałam szybki zapiekany deser. Jabłuszka pod lekko cynamonową pierzynką ryżową umilą nawet tak pochmurny dzień. W kilka chwil możecie przygotować coś smacznego, a zarazem pożywnego. Takie jabłuszka z ryżem nadają się doskonale na deser, jak i śniadanie czy kolację. Spróbujcie. Taki zapiekany deser doskonale smakuje również w towarzystwie gałki domowych lodów
Słodkie okruszki