Przepis na : kolacja
Pyszna jajecznica, delikatna i puszysta. Zachęcam do wypróbowania. Jajka wbić do miseczki, dodać śmietanę sól I trochę czarnego pieprzu, Za pomocą widelca roztrzepać jajka, tak żeby połączyły się ze śmietaną. Na patelni roztopić masło i wlać masę jajeczną. Smażyć na średnim ogniu, co jakiś czas zamieszać. Jak już jajka w 3/4 objętości są przesmażone dodać pokrojony drobno ser. Zamieszać i smażyć jeszcze chwilkę. Nie smażyć zbyt długo bo będzie jajecznica sucha. Dobra jajecznica powinna być puszysta i nie wy... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl