Po wielu próbach i błędach powstał przepis doskonały! Prosty i mega szybki przepis na chleb bezglutenowy. Składniki: 0,5kg mąki, ja używam mieszanki mąk posiadanych
IzaGotujeMacie w weekend gości i brak pomysłu na przystawkę? Polecam ptysie z ciasta francuskiego są naprawdę szybkie, smaczne i efektowne:) Ptysie francuskie z pastą rybną Drukuj
CoolinarniePLKto nie lubi wędlin ze sklepu, to polecam mój przepyszny pasztet. Bez konserwantów, sztuczności, chudy i bardzo szybki w przygotowaniu. kto powiedział, że trzeba go
pieprzny smaczekTo kolejna propozycja z Kuchni Lidla. Szybka bardzo dobra sałatka. Składniki: 1 szklanka rukoli 1 szklanka sałaty lodowej lub masłowej 1 gruszka 1 ogórek ze
Brzuszki ŁakomczuszkiDziś mam dla Was propozycję na szybką przekąskę – pizzę na cieście francuskim. Jest idealna, gdy macie niezapowiedzianych gości lub szykujecie imprezę dla znajomych. Przekąska nie wymaga wiele wysiłku, a mimo to jest smaczna. Często mam w zapasie gotowe ciasto francuskie i jak nie mam już pomysłu na kolację, wtedy szykuję właśnie to. Chłopaki uwielbiają. Z czym podaję ? Najczęściej(...)salami, oliwki i pomidora. Wkładam do piekarnika na około 30 minut lub do czasu aż ciasto będzie przyrumienione. Kroję na nieduże kawałki i podaję z ketchupem lub innym sosem. Szybko i smacznie
Niebieski kubek z kawaposty np. zielone koktajle - to również doskonała propozycja na szybkie śniadanie, pod warunkiem, że posiadamy blender. Nie zjedzenie śniadania skutkuje tym, że spowalniasz znacznie swój metabolizm - zapomnij wówczas o tym, że podczas diety redukcyjnej będziesz tracił kilogramy. Kolejnym minusem niezjedzenia śniadania jest to, że wieczorem możesz zjeść za dwóch obszerną kolację lub obiad i dostarczysz do swojego organizmu niepotrzebnie więcej(...)domowych lubią wytwarzać różnorodne trunki. Mam nadzieję, że przekonałam Cię do tego, aby zjadać codziennie pełnowartościowe śniadanie. Podzielcie się w komentarzach ze mną tym, jakie Wy macie propozycje na szybkie śniadania i co lubicie jeść na samym początku dnia
MintTasteuprawa jest bardzo trudna. Poprzez fakt, że rosną nad ziemią dosyć szybko zmieniają swoją barwę na zieloną. Trudność w uprawie tej odmiany ma wpływ na cenę. To najdroższa ze wszystkich odmian. W moje ręce trafiły szparagi białe. Od razu wymyśliłem w jaki sposób je podam. Powstała wspaniała kolacja, do zrobienia której zapraszam również Was. Składniki: 10 białych szparagów
Jacob TastesUdka w cebulowej , chrupiącej panierce Pyszne udka kurczaka w cebulowej panierce , to połączenie kilku przepisów . Czyli jak zwykle w moim wypadku , wycedzenie tego co lubi rodzinka
Ogrodnik w podróżyPo prostu pyszne, pieczone skrzydełka Pieczone skrzydełka są po żeberkach chyba jedną z większych słabości mojej rodzinki . Gorące z piekarnika , intensywnie doprawione , sprawiają ,że domownicy dostają
Ogrodnik w podróżyteorii oni mają je dostawać w piątek do swoich śniadaniówek. Przygotowuje się je szybko, przy odrobinie wprawy w max 15 minut. Same zdrowe składniki zero cukru (nie licząc gorzkiej czekolady). Kolejny problem jest taki, że waflowy piątek nam dziś nie wyszedł ponieważ zjedliśmy wszystko na kolację, ale plus taki, że przepis się sprawdził Składniki: 1 ½ szklanki mąki ryżowej
PaleoLifeSajgonki znamy wszyscy – niech pierwszy rzuci kamieniem ten, kto nigdy nie jadł ich w „chińskiej budce”! Spring Rolls to wietnamski wynalazek – chińskie sajgonki są smażone, wietnamskie
Karo in the Kitchen„Rozjechany” kurczak na warzywach Kurczak, czyli strzał w dziesiątkę , pyszny obiad . Mój młodszy, syn jak go zobaczył , stwierdził że , cytuję : ” obiad wygląda dzisiaj
Ogrodnik w podróżyLetnie ,koperkowe placki z młodych ziemniaków i cukinii Oczywiście młode ziemniaki W końcu to wiosna , prawie lato więc najlepszy czas na wykorzystanie nowalijek , a czy jest
Ogrodnik w podróżySzparagi to wciąż niedoceniane warzywo w naszym kraju, a szkoda, bo potrzebują tak niewiele by stworzyć z nich coś pysznego. Zielonych nie trzeba obierać, a ich
Fabryka pomysłówBardzo lubię takie smaki, tajska kuchnia to jedna z moich ulubionych. Ta zupa jest delikatna z nutką pikanterii. Jeśli chcecie bardziej pikantną to trzeba dodać więcej
Kuchnia Pokoleń