Dynia zapiekana pod beszamelową pierzynką z dodatkiem żółtego sera to pyszna propozycja na niecodzienną kolację lub dodatek do głównego dania. Składniki 1 kg dyni 1/3 szkl
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatySerek wiejski z pomidorami i natką pietruszki jest idealny na smaczne i zdrowe śniadanie lub kolację. Natka pietruszki zawiera dużo witaminy C, oczyszcza i wzmacnia nasz
Kuchcik gotujeSyta, kremowa, zawiesista i aromatyczna. Gęsta zupa – konsystencją plasuje się gdzieś na pograniczu zupy i treściwego gulaszu. Ze składników dostępnych bez problemu i przez cały rok
Karo in the KitchenTa kanapka spokojnie zaspokoi duży, obiadowy głód. To inny, nowy sposób na wykorzystanie pysznego, wołowego steka. Wysmażony w najlepszy możliwy dla wołowiny sposób – czyli medium rare
Karo in the KitchenSoczysta i aromatyczna przekąska. Cukinia najlepiej smakuje mi w sezonie wakacyjnym. Oto jeden z wielu sposobów na jej podanie. Składniki 1 cukinia 1,5 szkl mleka
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyAmerykańskie pancakes to puszyste, mięciutkie w środku naleśniki, smażone bez dodatku tłuszczu. Na smażenie ich w taki sposób pozwala masło, które jest dodawane do masy naleśnikowej
Kuchcik gotujeKasza gryczana z groszkiem i suszonymi pomidorami to pomysł na błyskawiczne danie na obiad lub ciepłą kolację. Przepis przyda się też np. na wakacjach, gdy chcemy szybko przygotować coś samemu, zamiast stołować się w restauracji. Rzadko korzystam z puszek konserwowych, ale nie przesadzajmy - w niektórych sytuacjach zwyczajnie się przydają. Składniki (na 2 porcje): - 100 kaszy gryczanej niepalonej - 1 cebula
Smakuje zdrowoDziś mam dla was propozycję dla pyszne roladki z szynki wypełnione kremowym warzywno serowym nadzieniem. Takie roladki można śmiało zjeść na śniadanie, kolację a także podać na rodzinne imprezy. Z pewnością będą szybko znikać ze stołu. Roladki zrobione ze szynki chłopa Hańderek . Składniki: 6 plastrów szynki chłopa Hańderek 200 g twarogu półtłustego 4-5 rzodkiewek 1 mniejszy ogórek
Ala piecze i gotujeBób jest wspaniałą rośliną strączkową, bogatą w błonnik i wiele witamin (A, B6, żelazo, magnez, potas), a jego niska kaloryczność (100 g - 66 kcal) zachęca do
Kuchcik gotujeskórką otartą z limonki i listkami bazylii. Podana z jajkiem sadzonym i czosnkowym twarożkiem. Na koniec skropiona sokiem z limonki lub cytryny. Pyszne, szybkie i bardzo zdrowe danie, idealne na lunch lub wczesną kolację. Sprawdzi się także jako przekąska dla niespodziewanych gości. Kaszę jaglaną możecie zastąpić każdą inną ugotowaną na sypko kaszą: gryczaną, pęczak lub jęczmienną. Danie będzie
cool and mintyWłoska przekąska na upalne dni, to oczywiście cudowne caprese. Klasyczne połączenie sera mozzarella z pomidorami i świeżą bazylią, wspaniale orzeźwia i syci. Dodatek oliwy z oliwek
Kuchcik gotujeBardzo smaczne i szybkie danie jednogarnkowe. Z powodzeniem może stanowić obiad lub ciepłą kolację (bo na śniadanie dla mnie za syte). Brązowe pieczarki nadają daniu lekko orzechowy posmak, ale jeśli zastąpimy je zwykłymi, też wyjdzie smacznie. Składniki: (porcja na 2-3 osoby) 1/2 op. makaronu ryżowego 100g brązowych pieczarek 1 cebula 3-4 jajka sól pieprz słodka papryka
Walijskie PichcenieSezon szparagowy w pełni –a że nie trwa nie wiadomo jak długo – trzeba go wykorzystać! Szparagi zgrillowane na patelni z kilkoma dodatkami, które podbijają i podkręcają
Karo in the KitchenDziś pora na kolejne szybkie danie. Może być ono częścią drugiego dania lub samodzielną kolacją. Oczywiście w jednej i drugiej wersji warto dodać sałatkę bądź surówkę, która Wam smakuje :-) A dlaczego ryba? Bo bardzo je lubię, chociaż stanowczo za rzadko przygotowuję :-( Do tego są zdrowe :-) No i oczywiście najlepiej zrobicie jeśli wybierzecie rybę bez tego całego lodu pod nazwą "glazura
Czary - gary w kuchniDzisiaj kupiłam pierwsze szparagi i od razu wiedziałam, że na kolację będzie sałatka ze szparagami. Uwielbiam szparagi i pewnie będę je jadła przez cały sezon. Sałatka
codojedzenia