Uwielbiam grillowaną cukinię. Często zdarza mi się zjeść jej na plenerowej imprezie zdecydowanie więcej niż mięsa. Odpowiednio zamarynowana, mocno przypieczona, zostaje słodkawa i chrupiąca. A co
Karo in the KitchenKurczaka można przyrządzić na naprawdę wiele sposobów. Uwielbiam ten rodzaj mięsa. Przede wszystkim za to, że jego oprawa termiczna nie zajmuje wiele czasu i obiady z
Pobite gary Barbaryamerykańskie. W ramach wzbogacenia smaku dodałam skórkę pomarańczową i odrobinę domowego ekstraktu waniliowego. Talerz zdobi dodatek łuskanego słonecznika i moje ukochane maliny. Proste, szybkie, zdrowe i smaczne. Dobre zarówno na śniadanie, na deser lub na kolację. Danie jest bezglutenowe i zapewnia sporą dawkę witamin. Smacznego. Składniki : Na 4 porcje : 250 ml wody 4-5 łyżek płatków ryżowych
vaniliowoczekoladowaNie muszę nikogo chyba przekonywać, że domowa granola jest najlepsza, najzdrowsza i najsmaczniejsza. Przygotowując granolę w domu, sami dobieramy pasujące nam składniki, jej słodycz i chrupkość
Kuchcik gotujeDzisiaj podaję przepis na kotlety z kaszy gryczanej. Robiłam je po raz pierwszy w życiu i przyznam, że byłam pozytywnie zaskoczona smakiem. Doceniam walory żywieniowe
Ze smakiem bez glutenuNiejednokrotnie pisałam, że pomidory w puszce to żelazny punkt naszej spiżarni – zupa, sos, gulasz, włoska pasta – wszystko jedno – pomidory po prostu muszą być na półce! Ten
Karo in the Kitchenniekoniecznie szybkie, ale pyszne! Może być serwowane solo albo jako dodatek do mięsa. Kolejne wydanie potrawy z ogromnej kopalni pomysłów jaką jest kuchnia włoska – zapraszam do gotowania! W przypadku tego przepisu bardzo ważny jest dobór jogurtu – nie może mieć dużo wody, bo sos nam nie zgęstnieje w odpowiednim czasie i zamiast risotto będzie kleik na kolację Vegetarian, simple
Martyna Cooksniekoniecznie szybkie, ale pyszne! Może być serwowane solo albo jako dodatek do mięsa. Kolejne wydanie potrawy z ogromnej kopalni pomysłów jaką jest kuchnia włoska – zapraszam do gotowania! W przypadku tego przepisu bardzo ważny jest dobór jogurtu – nie może mieć dużo wody, bo sos nam nie zgęstnieje w odpowiednim czasie i zamiast risotto będzie kleik na kolację Vegetarian, simple
Martyna Cooksniekoniecznie szybkie, ale pyszne! Może być serwowane solo albo jako dodatek do mięsa. Kolejne wydanie potrawy z ogromnej kopalni pomysłów jaką jest kuchnia włoska – zapraszam do gotowania! W przypadku tego przepisy bardzo ważny jest dobór jogurtu – nie może mieć dużo wody, bo sos nam nie zgęstnieje w odpowiednim czasie i zamiast risotto będzie kleik na kolację Vegetarian, simple
Martyna CooksProste, przepyszne, szybkie a jednocześnie bardzo wykwintne danie! Surf & turf z hiszpańskim sznytem – polędwice z dorsza na mocno czerwonym, aromatycznym bulionie z pikantną kiełbasą chorizo
Karo in the KitchenŚwięta... najpierw na nie długo czekamy, a potem tak szybko mijają. Dziś zapraszam Was na poświąteczną zapiekankę jajeczną z papryką i kabanosem. Jeśli tak jak
Słodkie okruszkiRyżowa miseczka z suszonymi morelami. Idealna na pierwsze lub drugie śniadanie. Szybka w przygotowaniu i po prostu pyszna. Dodatek suszonych moreli i płatków migdałowych sprawia
Słodkie okruszkiKalafiora najbardziej lubię surowego – w postaci ryżu lub sałatki. A ta wersja to mój ulubiony, bardzo treściwy, elegancki i smaczny sposób podania go na gorąco. Do
Karo in the KitchenPaczkę gotowych pierożków tortellini mam zawsze w spiżarni. Gdy trzeba coś na szybko zjeść, te pierożki są niezastąpione. Wystarczy szybki sos serowy w stylu beszamelu i mamy gotowe danie. Ale my zwykle takie pierożki jemy na kolację. Wymyślam różne wersje z ich udziałem, gdy znudzą nam się nieśmiertelne kanapki i sałatki. Tortellini z sosem pomidorowym i fasolką
Posadzone i zjedzoneKurczak w nieco innej wersji – w kremowym sosie, z grzybami. Aromatyczny od lekkich, duszonych porów, gładki i kremowy od śmietanki. Szybki i syty obiad – w
Karo in the Kitchen