okresie letnim, gdy warzywa są bardzo soczyste i nie są przechowywane w chłodni. Sałatka jest bardzo łatwa do zrobienie i bardzo sycąca. Świetnie sprawdza się, jako przekąska lub lekka kolacja. Sałatka będzie bardzo smaczna, jeśli zrobimy ją z dobrej jakości składników. Uwielbiam sałatkę grecką i w okresie letnim często gości na moim stole. Ilość porcji: 2 - 3 Czas przygotowania(...)wymieszać z oliwą i oregano i odstawić na około 5 minut. Pomidory pokroić na sześć lub osiem części i dodać do sałatki tuż przed podaniem, gdyż pod wpływem oliwy szybko miękną i tracą na wyglądzie. Dodać również przekrojone na pół oliwki i pokrojony w kostkę ser feta. Ser feta można podać również w plastrach, kładąc je na wierzch każdej
Kuchcik gotujeserii szybkich pomysłów na obiad, który nie zajmie Wam wiele czasu. Pierś z kurczaka owinięta w szynkę parmeńską w sosie pomidorowym z dodatkiem mozzarelli. To pyszne danie, które polubi każdy. Do mięsa możecie podać ryż tak jak ja, kaszę (polecam kuskus lub bulgur), ziemniaki lub podpieczoną bagietkę. Jeżeli planujecie przygotować kolację
Marta GotujeBułeczki z patelni nadziewane camembertem (5 małych bułeczek) Sery pleśniowe to moją nowa miłość, od kiedy rozkochałam się w nich staram się je ładować dosłownie wszędzie
Moja MichaPancakes to amerykańskie placuszki, pulchne, kształtne, szybkie w przygotowaniu i mega smaczne. O takim śniadaniu dawno marzyłam, to i powstało! Za oknem słońce, złote liście a u nas kakao i placki. No no! Pancakes na śniadanie, na kolację, w ciągu dnia się raczymy, odgrzewane w piecu, gorące, niczego sobie:) Placki podaję z owocami, syropem klonowym, z agawy lub miodem. Wszelakie
Zasmakuj KuchniSteak z tuńczyka – proste,szybkie Jak zawsze ciekawa świata i nowych smaków , nie była bym sobą , gdybym nie spróbowała nowości . Steaki z tuńczyka to nowość
Ogrodnik w podróżyDelikatne, mięciutkie, z dodatkiem aromatycznej gruszki racuchy to świetna propozycja na śniadanie lub kolację. Racuchy wspaniale smakują zaraz po usmażeniu, oprószone cukrem pudrem, ale i po wystudzeniu, taka przekąska jest bardzo pyszna. Racuchy drożdżowe to smak mego dzieciństwa były one zazwyczaj przygotowywane na mleku i bez dodatków. Obecnie bardzo mi smakują racuchy z dodatkiem np. jabłka, brzoskwiń(...)wymieszać tak, aby rozpuściły się drożdże i cukier, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Najlepiej kubek z rozmieszanymi drożdżami wstawić do miski, zapobiegnie to zabrudzeniu kuchni, jeśli rozczyn zbyt szybko wyrośnie. Do dużej miski wsypać 3 szklanki mąki, wlać wyrośnięty rozczyn, dodać cukier, sól i roztrzepane jajka oraz 2/3 maślanki, wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto powinno być dość gęste
Kuchcik gotujeTo moje popisowe jesienno - zimowe danie. Taki makaron bardzo często robię na obiad. Czasem w wersji "zapiekanka" - wtedy przygotowuję całość dzień wcześniej i przed podaniem odgrzewam
babka w formieZdrowe placki z banana i mąki kokosowej na śniadanie sprawią, że dzień rozpoczniecie w dobrym humorze. Placki bananowe mogą jeść nawet osoby na diecie bezglutenowej, gdyż
Kuchcik gotujeCzerstwe słodkie pieczywo. Chałka drożdżowa z poprzedniego dnia. Dzięki dodatkowi owoców, mleka i jajek – smakuje po upieczeniu jak delikatnie ciasto z budyniowym kremem i owocami. To
Karo in the KitchenUwielbiam dania z jajkami. Dziś zapraszam Was na jedno z nich – lekki omlet z pieczarkami, jarmużem i szpinakiem. Szybko, pysznie i zdrowiej od tradycyjnego
Słodkie okruszkiPowtórzę się po raz kolejny ale bardzo lubię domowe wędliny... Bo wiem co jem. Lubię je również za to, że naprawdę łatwo je zrobić i można
Ze smakiem bez glutenuProste, przepyszne, szybkie a jednocześnie bardzo wykwintne danie! Surf & turf z hiszpańskim sznytem – polędwice z dorsza na mocno czerwonym, aromatycznym bulionie z pikantną kiełbasą chorizo
Karo in the KitchenChce mi się piec! A w pieczeniu muffinów uwielbiam fakt, że super rosną. Zawsze je podglądam, czy dobrze im idzie :)Po piernikowych, mega słodkich muffinach, przyszedł
Kitchens AlphabetOstatnio czas tak mi się skurczył, że obiady robiłam prawie z zegarkiem w ręku. Ten zajął mi dokładnie tyle czasu ile gotowanie makaronu, czyli 12 minut
Karo in the KitchenOstatnio czas tak mi się skurczył, że obiady robiłam prawie z zegarkiem w ręku. Ten zajął mi dokładnie tyle czasu ile gotowanie makaronu, czyli 12 minut
Karo in the Kitchen