Zimową porą często nachodzi nas ochota na coś rozgrzewającego. Fasolkę po bretońsku zrobiłam tak, jak lubimy najbardziej - z niewielką ilością cebuli i drobniutko pokrojonego wędzonego boczku
babka w formieProsto, smacznie, zdrowo i do tego kolorowo - tak można opisywać chyba tylko koktajle. Przy koktajlach ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia, no i oczywiście ulubiony przez nas
Kuchcik gotujeBardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu sałatka z awokado, powstała pod wpływem chwili głodu "co by tu zjeść na kolację". Awokado dojrzewało już od paru dni
Kuchcik gotujeIdealna sałatka na lato, łatwa do wykonania, z dostępnych produktów, lekkostrawna, a zarazem sycąca i do tego bardzo smaczna. W sałatce dominuje smak koperku, ogórek nadaje
Kuchcik gotujeLetnia, banalnie prosta, a zarazem zdrowa i bardzo smaczna sałatka. Doskonała na śniadanie lub kolację, a nawet po dodaniu bitej śmietany i czekolady sprawdzi się jako
Kuchcik gotujePo zimie regeneracja organizmu jest konieczna, a najszybciej uzupełnić witaminy i minerały poprzez picie różnego rodzaju koktajli owocowych lub warzywnych. Oczywiście dobrze jest jeść świeże owoce
Kuchcik gotujePłatki owsiane to jeden z produktów, które powinny być w każdym domu. Są bogatym źródłem wielu witamin i minerałów, bogate w błonnik, pomagają w prawidłowej pracy
Kuchcik gotujeNasiona chia (szałwia hiszpańska) od pewnego czasu są bardzo popularne ze względu na swoje walory zdrowotne jak i smakowe. Te nasiona zawierają więcej wapnia niż mleko
Kuchcik gotujeOto pyszny chlebek chrupki z dużą zawartością zdrowych ziarenek, korzystnie wpływających na przemianę materii i na przewód pokarmowy. Idealny dla osób dbających o linię i preferujących
Kuchcik gotujePłatki owsiane to super produkt, który powinien być jedzony jak najczęściej. Zjedzone na śniadanie, dzięki sporej zawartości błonnika, są wolno trawione i tym samym pomagają nam
Kuchcik gotujeNaleśniki lubią wszyscy w moim domu, więc dość często goszczą na naszym stole. Ostatnio eksperymentuję z farszem ze szpinaku i kolorem naleśników. Zielony kolor uzyskałam dodając
Kuchcik gotujeNaleśniki, niby cóż może być prostszego, jednak dla początkujących przygotowanie odpowiedniego ciasta na naleśniki to nie lada wyzwanie. Pamiętam swoje początki, ciasto wychodziło to za rzadkie
Kuchcik gotujeImbir bardzo lubię i często wykorzystuję go jako przyprawę w mojej kuchni, zarówno ten sproszkowany jak i świeży. Marynowany imbir był do tej pory raczej tylko
Kuchcik gotujeBardzo lubię cieciorkę i wiele razy zamierzałam zrobić hummus, lecz zazwyczaj ugotowana cieciorka trafiała do sałatki lub od razu gotowałam z niej zupę. Tym razem pomógł
Kuchcik gotujePożywne i zdrowe śniadanie to podstawa każdego dobrze rozpoczętego dnia. Doskonałym produktem bazowym są płatki z ryżu brązowego, które świetnie się łączą z bakaliami, truskawkami lub
Kuchcik gotuje