szpinak - 15265 przepisów (strona:792/1018)

Pesto z awokado 168

całym dniu w pracy jest to naprawdę idealne danie na obiad. Nie byłabym jednak sobą, gdybym ciągle robiła je tak samo :) Eksperymentowałam już z pesto z bazylii , ze szpinaku , pieczonej papryki i jarmużu . Dzisiaj nadszedł czas na pesto z awokado. Jego smak jest nieco delikatniejszy niż tradycyjnego pesto z bazylii, a konsystencja bardziej kremowa. Zdecydowanie polecam wypróbować ten przepis! Czas

Kolizje Smaków
Kurczak faszerowany w cieście francuskim. 163

Dobrze, że w końcu się udało. Danie jest bardzo smaczne i eleganckie. Mięso pozostaje soczyste, a ciasto chrupiące. Nadzienie można dowolnie modyfikować. W następnej kolejności  mięsną kieszonkę wypełnię szpinakiem i serem pleśniowym. Składniki: ok. 500 g piersi z kurczaka (2 szt.) ciasto francuskie (gotowe lub z tego przepisu) 8 szt. suszonych pomidorów 150 g mozzarelli sól pieprz jajko (roztrzepane

zadanie-gotowanie
Lunchbox #1 153

zachęciła mnie mocno strona Filozofia smaku ze swoją akcją "Make Bento Not War", gdzie znaleźć można mnóstwo pomysłów i inspiracji.  To jak? Zaczynamy! :) Przepis na kuleczki ryżowe ze szpinakiem gości już od jakiegoś czasu na moim blogu. Robiłam z połowy porcji, a i tak wyszło ich całkiem sporo! :) W silikonowej kokilce na muffinki- domowy ketchup. Obok roladki z grillowanej

Czerwona Porzeczka
MAKARON ZE SZPINAKIEM , SEREM CHEDDAR I SERKIEM TOPIONYM 190

fuzja smaku.Polecam. 1op.szpinaku 1/2szkl.śmietany kremówki 1 mały serek śmietankowy topiony 3 ząbki czosnku masło ser cheddar pieprz gałka muszkatołowa 1op.makaronu  spaghetti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Masło rozgrzać na patelni dodać rozmrożony szpinak i przeciśnięty czosnek.Smażyć,mieszając,na małym ogniu,aż płyn odparuje,dodać śmietanę,doprawić solą,pieprzem i gałkę muszkatołową oraz serek topiony,wymieszać.Ugotować makaron al dente w osolonej wodzie.Wy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Burgery z indyka 123

rozgrzany ruszt grilla. W wersji ze zdjęcia są z roszponką, serem, pomidorem, suszonymi pomidorami, majonezem i ketchupem. Oczywiście można eksperymentować z dodatkami. Idealnie nadaje się boczek, ogórek konserwowy, liście szpinaku, sałata lodowa, mozzarella. Zależy co kto lubi.  Polecam Emska

Emskie Smaki
Mini ogródek na balkonie - planujemy przyszły sezon 141

Porażką okazał się za to groszek. Taki jakiś cherlawy był. To samo tyczy się marchewki - to nie był trafiony pomysł. Na drugim końcu balonu, gdzie jest mniej słońca posiałam szpinak, który toleruje lekki cień, a przy drzwiach balkonowych stoi już od kilku lat donica z ziołami. Wszystko ładnie rośnie, wymaga tylko podlewania, nawożenia, a nawet pielenia! Tak więc zapraszam

Posadzone i zjedzone
Labraks z zieloną herbatą i granatem 251

Green Spiral która ma ładny kwiatowo-owocowy bukiet z solidną cierpkością. Dobrej jakości herbaty przenoszą subtelne aromaty, wraz z rybą i granatem świetnie się komponują. Przygotujcie również dodatki: świeży szpinak, świeżą bazylię, cebulkę szalotkę i szpiczastą paprykę którą spokojnie można piec w całości. Zapraszam! Czas przygotowania: 25 minut Dla 1 osoby Składniki: 1 mały labraks patroszony z głową mała łyżeczka

Kuchnia PROzdrowotna
Spaghetti z kurczakiem w ziołowym mascarpone i pomidorach 148

serka mascarpone. Proste, szybkie i smaczne danie. A do tego inne, bo zazwyczaj spaghetti kojarzy nam się albo z pomidorami, w wersji bolognese z mięsem mielonym, szpinakiem albo carbonara z jajkiem i boczkiem. Cały sos - kurczak w ziołach, mascarpone i pomidorach może być z powodzeniem podawany zamiast z makaronem (i to nie tylko spaghetti) to ryżem. Jest

Zasmakuj Kuchni
Słów parę o koktajlach w ogóle oraz przepis na koktajl owocowy z jarmużem 237

polecam eksperymentowanie z innymi przyprawami, np. cynamonem, goździkami czy nawet chili lub pieprzem. Warto również wzbogacać koktajle o chociaż jeden dodatek warzywny. Może to być tytułowy jarmuż, ale również szpinak, marchewka, burak, seler naciowy, ogórek, pomidor, kapusta, brokuły czy dowolne kiełki. Tak naprawdę wszystko, co nadaje się do spożywania na surowo. 2. Płynna baza Oczywistym dodatkiem rozrzedzającym koktajle jest woda

Ratunku obiad
Sałatka z pieczonej papryki i sera halloumi 174

stanowić samodzielną potrawę. Polecam wypróbować, szczególnie teraz, gdy papryki jest pod dostatkiem. Składniki : 3-4 papryki (czerwona, żółta) opakowanie sera halloumi opakowanie ulubionej mieszanki sałat (np. rukola, rukiew wodna, szpinak) oliwa sok z cytryny sos balsamico (opcjonalnie) Przygotowanie : Papryki umyć, przekroić na pół i oczyścić z gniazd nasiennych. Ułożyć w piekarniku skórka do góry i piec przez około

Codzienne Gotowanie
Królik pieczony 144

zrumienienia mięsa. Upieczonego królika podzielić na porcje. Mięso królika najlepiej spożywać bardzo gorące, letnie już tak dobrze nie smakuje. Do mięsa podałam  pure ziemniaczane, mizerię i sałatkę ze szpinaku oraz pomidorków

Kulinarne przemyslenia
Co Lila jadła w środę? 20 (pomysły na dania dla dzieci i nie tylko) 174

garnku na maśle klarowanym zeszkliłam cebulkę, dodałam ząbek czosnku, później pokrojoną marchewkę, pietruszkę i ziemniaki. Następnie warzywa zalałam wodą, a gdy się trochę podgotowały wrzuciłam kilka kulek mrożonego szpinaku. Całość przyprawiłam. Gotowe! Akurat tę zupę gotowałam we wtorek, więc w środę wystarczyło tylko podgrzać.  II Danie 13:00 Pierogi z zieloną soczewicą. To jest odkrycie roku. Kiedy to przestały

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Zbiory na polu u Państwa Majlertów 102

brukselka. Jedni lubią ją ugotować ja polecam surówkę z brukselki :) Młoda kalarepka to tylko na surowo. Szczypiorek czosnkowy, nie tylko pięknie wygląda w wazonie, ale też wspaniale smakuje. Młodziutki szpinak do wszystkiego. Sprawdzamy z Panem Ludwikiem czy młodziutkie listki jarmużu będą dobre na sałatkę. Będą. To oczywiście tylko część warzyw, które rosną jeszcze na polu

królestwo garów
Smoothie bowl z mrożonym bananem i awokado. 194

bananami, ale też ze spiruliną, głównie ze względu na jej ciekawy kolor. Jeśli akurat nie macie jej w zapasach lub nieszczególnie za nią przepadacie, możecie zabarwić koktajl odrobiną szpinaku lub zwyczajnie zostawić go w naturalnym kolorze. To raczej kwestia walorów wizualnych, więc wybór należy do Was!:) Składniki (1 porcja): 1/4 łyżeczki spiruliny 70 g dojrzałego, miękkiego awokado (1/2 sztuk

Powiedz dietom nie

Proponowane wyszukiwania