porcję) 1/2 bakłażana 1/2 cebuli 50 g (garść) spaghetti z czarnej soji sól pieprz cytrynowy parę kropli oliwy z oliwek 1/2 cyntryny Salsa: 1/2 pęczka pietruszki 2 garści szpinaku baby 3-4 anchois 5-6 kaparów 1/2 soku z cytryny 4-5 szt Jalapeño ze słoika Rybę umyć i oczyścić z łusek. Pociąć
Lajtkraft food intoleranceryżu arborio 50 ml białego wina półwytrwnego 1 mała cebula 0,5l bulionu drobiowego masło oliwa z oliwek szafran sól himalajska ser parmezan 75-100g Dodatki: świeży szpinak, szczaw krwisty, imbir, trawa cytrynowa, przegrzebek, sos na bazie piwa aipa, sos na bazie hibiskusa, limonka Przygotowanie: 1/ Na szerokiej patelni rozgrzewamy masło z oliwą z oliwek, następnie wrzucamy drobno
Kuchnia PROzdrowotnachcę Wam dziś zaproponować: z wiosennymi nowalijkami i tortellini służącymi jako składnik sycący ;-) Robi się ją dosłownie chwilę, a jak smakuje... pycha! SKŁADNIKI 1 paczka tortellini z ricottą i szpinakiem 1 średni ogórek 1 pęczek rzodkiewek 1 pęczek szczypiorku 3 jajka ugotowane na twardo 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Tortellini gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu
Czary - gary w kuchniWyglądało to chyba jeszcze lepiej niż z białym serkiem. I jeszcze jedna rzecz. Można je podać tak jak na załączonym obrazku, ale można również rozłożyć rukolę (czy inne endywie, szpinaki i roszponki), a buraki pokroić w tak cienkie plastry jak ogórki na mizerię i rozłożyć je na warstwie zielonej. Na to pokruszyć ser feta (sam, bez dodatku innego sera
bistro mamaDziś moi Kochani dzień zaczęłam od tego koktajlu. Polecam, bo Was obudzi i doda sił! Składniki pół paczki szpinaku pół ananasa 1 jabłko łyżka nasion chia plaster cytryny 1 banan 3 daktyle 2 szklanki zielonej herbaty lub ulubionego naparu ziołowego, najlepiej zimny. Umyte i pokrojone składniki wrzuć do blendera. Zmiksuj na gładko. Pij na zdrowie
Z Kuchni Do Kuchnisię tam coś na kształt potrawki – z mięsem, rybą lub wegetariańską zawsze w przepysznym sosie. Sosy mogą być przeróżne, ja polecam te na bazie orzechów, pomidorów i szpinaku. Do tego podaje się jako tzw. zapychacz ryż lub naan. Chlebkiem lub ryżem zagarnia się potrawkę wraz z sosikiem. Polecam Wam spróbowanie jedzenia jak Hindusi, czyli rękami. Wtedy całe danie smakuje
Mieszam w Garnkucukru. Dla kogo: dla Popeye :) dla mających ochotę na zdrowy początek dnia dla szukających przepisu na bombę witaminową Składniki: banan 4 gruszki (obrane, bez gniazda nasiennego) 150g szpinaku (świeżego lub mrożonego) sok z polowy cytryny 400ml wody Wykonanie tradycyjne: Wszystkie składniki włożyć do blendera i zmiksować. Podawać od razu. Wykonanie z Thermomixem: Do naczynia miksującego włożyć wszystko poza
Mania WypiekaniaWyjątkowo świeża i orzeźwiająca propozycja: SMOOTHIE OGÓRKOWO-SZPINAKOWE z dodatkiem soku... Artykuł SMOOTHIE OGÓRKOWO-SZPINAKOWE pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEkoktajle owocowe i warzywne. Bardzo często dodaję do warzywnych koktajli siekaną natkę pietruszki lub koperek, oraz tartą rzodkiewkę- przepis . Również ogórek jest doskonałym składnikiem koktajli warzywnych. Bardzo lubię też szpinak w koktajlach . Tym razem kupiłam całą paczkę rukoli, która była już umyta i przebrana, oraz różne kiełki. Z tych składników przygotowałam pyszny, zdrowy, zielony koktajl. Aby cieszyć się jego smakiem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzyrządzoną metodą sous-vide . Lekka, przyjemna, z cudownie odchodzącymi blaszkami ryba przypominała mi poznanego niedawno dorsza skrei. Jej łagodny smak nie był w tym daniu niczym zakłócany. Purée ze szpinaku było równie łagodne, jak sama ryba, a dodatkowy element ekscytacji stanowiła czarna soczewica, na której molwa była podana. Danie proste, smaczne, nieprzegadane i pięknie podane. Drugim daniem głównym była kaczka
Food Squaredipem. Jak na włoską restaurację przystało menu jest typowo włoskie. Mamy do wyboru przede wszystkim kilka rodzajów pizzy, dania z makaronu ( Spaghetti Bolognese, Spaghetti Carbonara, Lasagne, Cannelloni ze szpinakiem, ricottą i pomidorami), włoskie desery ( Panna cotta, Tiramisu, Crema Catalana) oraz przystawki jak: Bruschetta z grillowanymi warzywami czy z świeżymi pomidorami. W karcie znajdą coś dla siebie również miłośnicy mięsa
Projekty ze smakiempierwszy i z pewnością na stałe zagości w moim menu. Przygotowanie jej nie trwa długo a smakuje rewelacyjnie. Składniki: 250 g tortellini z serem ricotta i szpinakiem Primo Gusto 200 g szynki konserwowej w plasterkach 200 g sera żółtego 1 łyżka masła klarowanego 3 ząbki czosnku Sos pomidorowy: 2 łyżki masła klarowanego 1 cebula 1 ząbek czosnku
Ala piecze i gotujeFeeria smaków i barw na talerzu: SAŁATKA MOCY Z DYNIĄ,... Artykuł SAŁATKA MOCY Z DYNIĄ, ORZECHAMI I GRANATEM pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEtuńczykiem fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl – Halaszle , czyli węgierską zupę rybną z warzywami fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl – Piersi kurczaka a ‘la Wellington , czyli w cieście francuskim z kieszonkami nadzianymi szpinakiem i pieczarkami fot. Jolanta Perz-Straga i deser Zabajone w kruchym cieście z malinami fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl Pozostałe dwa zespoły przygotowały: -Mini Quiche z szynką dojrzewającą , Kleftiko i suflet z białej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrozgotuj ich! Do kaszotta możesz dodać cienko posiekaną natkę pietruszki, wzbogaci to dodatkowo smak i aromat potrawy! Całość podałam z zielonym koktajlem, w skład którego wchodził: jarmuż, szpinak, pomarańcz, banan, odrobina mięty i woda mineralna. SMACZNEGO KOCHANI! Zapraszam Was na Facebooka Smykwkuchni i insta #smykwkuchni Tam jestem codziennie! ;-))) Buziaki
SMYKWKUCHNI