naprawdę pyszne. Stopień trudności proste- w kilka chwil mamy fajne przekąski. Dip szpinakowy 200 g sera feta 200 g sera śmietankowego- ja użyłam twarogu delikatnego śmietankowego President 2 garście szpinaku baby cebula dymka lub mała papryczka chili sól i pieprz przygotowanie: 1. Wszystko zmiksować na gładki krem. 2. Doprawić solą i pieprzem Dip z suszonych pomidorów
Kubki smakuJest mało kaloryczne, 100 gram pomelo zawiera 37 kalorii oraz ma niski indeks glikemiczny: 30 - mogą go spożywać nawet osoby z cukrzycą. Żródło "lekkowkuchni" Składniki: 1/2 pomelo 2 garście szpinaku 1 kiwi 1/2 cytryny 3/4 szkl. wody Kiwi, cytrynę i pomelo obierz. Owoce umieść w blenderze i zmiksuj. Uzupełnij wodą i pij natychmiast
Kubki smakumleku kokosowym Tartaletki z pieczarkami i jajkiem przepiórczym Tartletki z pomidorami i mozzarellą Tarta z pieczarkami Jajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane suszonymi pomidorami Pikantny dip marchewkowy Pieczone pierożki ze szpinakiem i mozzarellą Zapiekane tortille z mozzarellą, pomidorami i pesto Zapiekany camembert Mozzarella z kiwi Skandynawska sałatka z buraczków i jabłka Pasta z buraczków Pieczone buraczki Sałatka z selera konserwowanego Mięsne
Codzienne Gotowanieśledziowa z burakiem Kapusta z Grzybami Łosoś w Miodzie i Sezamie Karp w sosie cytrusowo-maślanym Skandynawska zupa rybna Uszka wigilijne z kapustą i grzybami Frittata z łososiem i szpinakiem Sos z suszonych grzybów Kapuśniaki Świąteczny pasztet z soczewicy Pierogi z kapustą i pieczarkami! Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i pieczarkami Pierogi nadziane szczupakiem Kryzysowa wigilia Śledzie w oleju
Weekendy w domu i ogrodziepółnocy i otwarty bar po północy, wliczony w cenę Menu Amuse-bouche Custard, kawior, szczypior Hors d’oeuvre Foie gras, figowy chutney, brioche Le poisson Ogon homara, ravioli, szpinak La viande Organiczna cielęcina, trufla, ziemniaki Anny Le dessert Mandarynkowa deklinacja Cena: 690 PLN | osoba Cena zawiera pakiet napojów. Rezerwacje: Sofitel Warsaw Victoria - Concierge Tel.: 22 657 82 89 E-mail
królestwo garówoliwą. Naczynie przykryć folią spożywczą a następnie pokrywką (przykrycie musi być szczelne). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni na 3,5 godziny. Podałam z ziemniakami fioletowymi, szpinakiem i chipsami z wężymordu. zastawa
królestwo garówsię gorączka przed Sylwestrem. Dziś podrzucam pomysł na przekąskę na ciepło, którą możecie przygotować dwa, trzy dni wcześniej i podgrzać przed podaniem. Pierożki można wypełnić dowolnym nadzieniem takim jak szpinak, pieczarki czy też mięso lub skorzystać z podanego pomysłu :) Nadzienie: 300 g kiszonej kapusty, dobrze odsączonej 60 g suszonych grzybów 2 cebule sól, pieprz, kminek szczypta cukru olej do smażenia
Chocolate Muffin BlogKoktajl dodatkowo odżywi ...mózg! Składniki 2 łyżki nasion chia Naturalnie Zdrowe 2 banany 3 duże plastry ananasa mango 2 szklanki naparu z czystka Naturalnie Zdrowe 3 garście szpinaku mięta do dekoracji sok z połowy cytryny Z podanych składników zrobiłam koktajl dla 4 osób, w tym dwójki dzieci. Główny nośnik dobrodziejstw wszelakich to nasiona chia . Nasiona te to prawdziwe
Z Kuchni Do Kuchniprzekąska w ciągu dnia- po prostu są. Raczę nimi córeczki, którym wpajam zdrowe nawyki , a one, bez mrugnięcia okiem piją wszystkie moje zielone wynalazki . Na zdrowie! Składniki 2 garście szpinaku mango porządny kawałek ananasa łyżka syropu żurawinowego Ogródek Dziadunia łyżka syropu daktylowego Skworcu Wszystkie składniki zblenduj na gładziutko. Mówię Wam, takie połączenie doda Wam energii , tak potrzebnej każdemu
Z Kuchni Do Kuchnipotrafią bądź nie mają czasu, mogą dostać świeże ravioli w sklepach i również sałatka wyjdzie :) Składniki: ok 500 g ugotowanych i ostudzonych ravioli ricotta i szpinak 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa 300 g szynki konserwowej majonez lub jogurt grecki sól i pieprz do smaku Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: ananasa i szynkę konserwową kroimy
Niezły Młynekzagrzało. Gdy warzywa są już miękkie dodaję mięso i rozdrabiam go widelcem. Dodaję przyprawy jakie mam ochotę nie zapominając przede wszystkim o soli i pieprzu. Ja tutaj jeszcze dorzuciłam szpinak bo miałam troszkę jeszcze zamrożonego ale to już myślę według smaku. Gdy mięso się usmaży wraz z warzywami przekładam to do garnka i dalej na małym ogniu wolno podgrzewam
Tanio smacznie i prostowyjątkowo zrobiłam za pomocą barwników) dodając w niewielkich ilościach różnych produktów spożywczych: Żółty - kurkuma Pomarańczowy - kurkuma i sok z buraka; ewentualnie sok z marchewki Ciemnozielony - odrobina soku ze szpinaku i młody jęczmień w proszku. Fioletowy - sok z jagód i sok z buraka Może się zdarzyć, że za bardzo rozrzedzicie lukier np. sokiem z buraka. Dodajcie wtedy więcej pudru
Powiedz dietom niesól z dodatkiem nitrytu – azotynu sodu (oznaczenie na opakowaniach wędlin i produktów mięsopochodnych E250). Azot jest pierwiastkiem występującym w przyrodzie naturalnie – szczególnie dużo go w zielonych warzywach, np. szpinaku, jarmużu czy burakach liściastych. Azotyn sodu zapewnia surowemu mięsu stabilność mikrobiologiczną – ciężko doszukać się w tak zakonserwowanej wędlinie botulin, czyli jadu kiełbasianego. Przygotowujemy roztwór wodny soli peklującej . Ja użyłam klasycznej soli
Karo in the Kitchen