Prosta i smaczna sałatka na bazie zielonego miksu sałat. Prosta i szybka w przygotowaniu, idealna na kolację lub na drugie śniadanie do pracy. 2 garście zielonych sałat ze szpinakiem 1 jajko 1 awokado 1 pomidor 100 g twarogu wędzonego DRESSING: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki suszonej bazylii sól pieprz czarny Jajko ugotować
https:KKuchniaMniamtarg i wybierz różnorodne ładne warzywa. To co lubisz, to co jest w sezonie. U mnie były to: 1 ogórek garść rzodkiewek garść pomidorków koktajlowych 2 garście szpinaku baby po 1 garści młodych listków rzodkiewki oraz buraka dodatkowo: 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej (zamień na inną kaszę, np. kuskus lub na puszkę fasoli lub cieciorki) na sos: 2 łyżki białego
Chilli Czosnek i Oliwapierwszy ogień poszła nowość Fit&Easy koktajle. Idealne, boskie i ogólnie mieszanki godne polecenia. Koktajl wzmacniający 1 opakowanie Super Koktajl green Fit&Easy 2 garście świeżego szpinaku 1/2 banana 1/2 gruszki 1/2 awokado 1/2 kiwi 1/2 łyżeczki mielonego młodego jęczmienia 200 ml wody mineralnej niegazowanej Wykonanie Wszystkie składniki umieszczamy w mikserze i dokładnie miksujemy. Koktajl
Malinowe Pocałunkirześką kolendrą :), znakomita samodzielna przekąska lub dodatek do innych potraw. Padaliśmy go z łososiem z patelni i blanszowaną zieleniną - cykorią włoską (to taka przerośnięta cykoria), którą możecie zastąpić szpinakiem, jarmużem lub burakiem liściastym. Porcje: 2 Czas przygotowania: 25 minut Składniki: Ryż pomidorowy 150 ml ryżu basmati 250 ml soku pomidorowego 6 pomidorów suszonych z oleju, posiekane 1/2 chilli
SzczyptaSmaQPrzyprawy: sól, pieprz, wegeta wykałaczki ok 12 sztuk woreczek do duszenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Filet z Indyka dokładnie rozbijam . Przyprawiam. Na mięso kładę:szpinak, mozzarelle oraz plaster ogórka. Dokładnie zawijam i zapinam wykałaczkami. Przekładam do woreczka. Dokładnie zamykam. Piekę w piekarniku ok 40 min w 180 stopniach góra-dół. SMACZNEGO
Gotowanie Patkiochotę zrobić roladki na niedzielny obiad, ale nie wiedziałam jakie, bo chciałam, żeby były jak najmniej pracochłonne. Stąd też zrobiłam je w całości w piekarniku. Myślałam o roladkami ze szpinakiem, ale uznałam, że mi się nie chce ich robić. W końcu zaczęłam improwizować z tym, co miałam w lodówce. Szczypiorek dodałam w ostatniej chwili. To był strzał w dziesiątkę
Anioszek w kuchnibazylii, 3 łyżki oliwy z oliwek, ok. 2 szkl. mąki, ¾ szkl. ciepłej wody Nadzienie: 100 g sera sera feta, kilka pomidorków koktajlowych (lub zamarynowanych w słoiku), 3 garście świeżego szpinaku, 1 pętko cienkiej kiełbasy, 100 g sera mozarella, Sos: 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki przecieru pomidorowego, suszona bazylia, 1 łyżka oliwy z oliwek WYKONANIE
słodki brateknagrzanego do 180 stopni na 50 minut. Po 40 minutach zdjąć słoninę – aby przepiórki ładnie się zrumieniły. Na tłuszczu z pieczenia usmażyć grzanki. Przepiórki podawać na grzankach. Podałam ze szpinakiem i liśćmi botwinki. *ja zrobiłam grzanki z chleba tostowego
królestwo garówzawsze czeka w pogotowiu, podobnie czosnek, a że była i ricotta, zobaczcie co z tego wyszło ☺ 30 min 2 składniki: makaron (ja użyłam makaronu z pszenicy durum z dodatkiem szpinaku) PYCHA! 150 g serka ricotta 2 plastry sera koziego pesto z bazylii: PRZEPIS TUTAJ wykonanie: Pesto robimy, jak w przepisie powyżej. Dodać do niego łyżką rocotte i dokładnie połączyć składniki
Ania i Marcin gotująobejmuje kilkadziesiąt pozycji. Wśród nich są między innymi: komosa ryżowa, zielony jęczmień, chlorella i spirulina (będące składnikami alg), jarmuż, kiełki. Ale też produkty bardziej pospolite, takie jak jabłka, czosnek, szpinak, brokuły, kasza jaglana, natka pietruszki czy siemię lniane. Gdy pojawią się w waszej diecie, zrozumiecie sens powiedzenia, że nie wystarczy jeść, należy się odżywiać. Przesilenie wiosenne wpędziło mnie w infekcję
Smakowity Blog Kulinarnyczęścią Meksyku. Czyli wszystko się zgadza!;) Składniki: 4 tortille 200 g czarnej fasoli z puszki 150 g boczniaków 1 mała cebula 150 g przecieru pomidorowego garść roszponki lub młodego szpinaku 2 łyżki pasty paprykowej (np. węgierskiej piros arany ) 1 łyżka brązowego cukru 1/2 avocado 1/2 pęczka kolendry lub pietruszki 1 dymka sok z 1 limonki 1 łyżka cukru pudru
zadanie-gotowanieedycja napojów? Składniki: 200 ml soku brzozowego 1 jabłko - obrane ze skórki i gniazda nasiennego 1/3 długiego ogórka - bez skórki i nasion 10 listków mięty 1 garść listków młodego szpinaku 1 łyżka otrębów owsianych 1 łyżeczka oleju lnianego 1 łyżeczka octu jabłkowego 2 łyżeczki cukru lub miodu Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksować do gładkiej konsystencji. Podawać w wysokiej szklance ozdobione listkami
zadanie-gotowanietrudne do wykonania. Cóż więc trudnego, dodać do siebie mąkę, olej, wodę i sól, wymieszać i podsmażyć na suchej patelni? Możemy kombinować z różnymi mąkami, ziołami, szpinakiem, czosnkiem, sezamem z czymkolwiek chcemy, a zapewniam, zawsze wyjdą zdrowsze, smaczniejsze i lepsze od sztucznych, sklepowych odpowiedników. Robiąc domowe tortille, początkowo musimy zastanowić się czy będą służyć jako placki do zawijania, czy jako
Be Fit Be Strongmieszanie koloru czerwonego i niebieskiego; Niebieski - owoce tarniny, borówka amerykańska; Granatowy – pokrojone liście czerwonej kapusty i kilka kropli octu, wywar z hibiskusa i szczyty sody oczyszczonej; Jasno zielony – szpinak; Zielony – młoda trawa, pokrzywa, szczypiorek, liście barwnika, młode zboża (np. żyto), kora brzozowa, wywar z jemioły, suszone kwiaty fiołka, wywar z widłaka, ozimina; Brązowy - świeże łupiny orzecha włoskiego, igły jodłowe
Smiling ShrimpCiasto na wszelkiego rodzaju uroczystości, w których chcecie zaskoczyć gości. Kolorystycznie wpisuje się w okres wielkanocny, nadaje się też doskonale na imprezy dla dzieci - z powodzeniem możecie przemycić tu szpinak, gdyż jego smak pozostanie niewyczuwalny dzięki aromatycznym dodatkom, a w szczególności cytrynie. Tort powstał z połączenia przepisów, które znalazłam w sieci oraz z rodzinnego zeszytu z wypiekami
Milion Smaków