szpinak - 15265 przepisów (strona:790/1018)

Dietetyczny krem z zielonych warzyw 104

litra bulionu warzywnego (przepis tutaj ) 3 duże liście młodej kapusty (zewnętrzne ciemnozielone liście kapusty) 1/2 kalarepy + liście 1 szklanka liści jarmużu (oddzielonych od grubych łodyżek) lub szpinaku 1/3 brokuła 1/3 pora ( jasnozielona część) 1 duży ziemniak 2 łodygi selera naciowego 1/2 szklanki mrożonego groszku 1 ząbek czosnku 1 płaska łyżka cukru sól do smaku kilka łyżek jogurtu naturalnego

Codziennik Kuchenny
Tofucznica, siostra jajecznicy 119

można ich kupić w osiedlowym sklepie, ale znajdziecie je w dobrych sklepach ekologicznych lub internetowych. Ten przepis jest wersją podstawową, tofucznicę robiłam również z cebulką, szpinakiem, pomidorami i pieczarkami. Składniki (porcja dla 1 osoby): 100 g tofu naturalnego 1 dymka ze szczypiorkiem 1/2 łyżeczki płatków drożdżowych 1/4 łyżeczki czarnej soli (Kala Namak) 1/8 łyżeczki kurkumy w proszku

Codziennik Kuchenny
Szakszuka. Jajka sadzone w pomidorach. 251

danie kuchni  marokańskiej, egipskiej,  tunezyjskiej i izraelskiej. Najprościej,  to jajka sadzone w ostrym sosie pomidorowym.  Szakszuka podawana jest z różnymi dodatkami: cukinią, bakłażanem, szpinakiem, papryką, kiełbaskami. Bardzo lubię szakszukę i często ją jadam na śniadanie. Dziś przedstawiam przepis podstawowy, który zmieniam na wiele sposobów.  Danie warto przygotować tak, aby białka było ścięte, a żółtka

Codziennik Kuchenny
Ramen z makaronem konjac i smażonym tofu 233

zupy: 100 g makaronu konjac 60 g tofu 1 łyżka mąki do panierowania tofu (użyłam ryżowej) 2 łyżki kukurydzy z puszki 1/2 kapusty pok choi (można zastąpić kapustą pekińską, szpinakiem) 1 łyżka wodorostów wakame 1/2 małej papryczki chili szczypiorek 1/2 łyżeczki czarnego lub białego sezamu Przygotowanie: Bulion zagotować i dodać kapustę pok choi. Blanszować przez 3 minuty, następnie przełożyć kapustę

Codziennik Kuchenny
"Danie inspirowane podróżą 2." - podsumowanie akcji 170

Melanzane alla parmigiana – ulubiona zapiekanka Ratatouille – prowansalski gulasz warzywny Insalata Caprese – sałatka z wyspy Capri Tajski rosół z makaronem, papryką i chili Łosoś w curry z czerwoną papryką i szpinakiem Zielone curry z cukinia i papryka Sałatka szopska 12 przepisów zebranych w akcji Danie inspirowane podróżą 2016 Szwedzkie bułeczki cynamonowe - Kanelbullar autorka: Dusia | blog: Kluskowopl Grecka Fasolakia #VEGAN autorka: Alicja

Weekendy w domu i ogrodzie
Spaghetti pomidorowe z kiełbasą i oliwkami 145

moim blogu;) Będę Was nimi zasypywać :) w różnych wersjach, bo uwielbiam i warto się tym dzielić;) Mogłabym je jeść codziennie, raz z pomidorami, raz z serem, sosem pieczarkowym, szpinakiem. Wersji może być niezliczona ilość. A każda pyszna i w zależności kto zrobi - inna;) Niekoniecznie z mięsem, choć moi rodzice uwielbiają zawsze makaron spaghetti zjadać z - jakimkolwiek - sosem, ale mięso musi

Zasmakuj Kuchni
Stamppot czyli tłuczone ziemniaki z suszonymi pomidorami w oliwie, podduszoną rzymską sałatą i jabłkami 219

porcje: 800 g ziemniaków ugotowanych z solą 200-250 gr suszonych pomidorów z oliwy/oleju 2 szalotki lub cebule dymki z białą częścią 2 duże sałaty rzymskie lub 1 kilo szpinaku 200 ml mleka 2 jajka 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 łyżki masła 1 czerwone twarde jabłko Wykonanie: Ziemniaki po ugotowaniu odcedzić i do gorących wlać mleko i dodać masło

Sztuka gotowania w/g Samiry
Krokiety z pieczarkami i serem 143

pomidorowego, czosnkowego lub jogurtu z koperkiem a Wasze danie zamieni się na coś wyjątkowego. Uwielbiam krokiety, szczególnie z kapustą i grzybami, ale widziałam też wiele przepisów z pieczarkami, jajkami, szpinakiem. Wszystkiego trzeba spróbować;) Zakwalifikowałam je do sekcji Kolacje, gdyż najczęściej je o tej porze jemy, ale równie dobrze można smakować je przez cały dzień;) Postanowiłam wypróbować z innym farszem niż

Zasmakuj Kuchni
Ciasto czekoladowe z burakami 411

można robić wypieki z warzywami ano można. Robiłam już ciasto z cukinią , szpinakiem a to jest z buraczkami. Wszystkie te ciasta są pyszne i ciężko zdecydować, które najlepsze. Ciasto z buraczkami jest mocno czekoladowe, wilgotne, aromatyczne i długo zachowuje świeżość. Z tym ciastem doskonale komponowało się wino o smaku truskawki Monte Santi. Składniki: Składniki suche: 1 szkl mąki orkiszowej jasnej

Ala piecze i gotuje
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 30.09.2016r. 150

Kurki i żurawina na kanapki     Joanna  Pizza z ziemniakami , su sz onymi pomidorami z bazylią i mozzarellą   Monika  Kotlety z k aszy jaglanej ze szpinakiem i pieczarkami   Marzena  Tort ellini szpinakowe zapieczone z pulpecikami mięsnymi     Aga Schab w ziołach, cebuli i czosnku   Ela Surówka z jesiennych owoców   Marta

Magiczne Życie Marty
Wegetariańskie przysmaki - 25 smacznych przepisów bez mięsa 149

świeżymi kurkami Placek jaglany z borówkami Pieczarki z dymką i szczypiorem z patelni Pieczona jaglanka z suszonymi morelami i orzechami laskowymi Pieczona owsianka z brzoskwiniami Pieczone topinambury Sałatka ze szpinaku i pieczarek Smażony bakłażan z fasolką szparagową Surówka marchewkowa z jabłkiem i orzechami włoskimi Zapiekana fasolka szparagowa Zielone wegeburgery bez bułki Zupa z dyni i soczewicy

My Chcemy Jeść
Sałatka z serem halloumi 165

Składniki: 250g świeżego szpinaku, 70ml oliwy, 3 mniejsze ząbki czosnku, garść rukoli, 6 fig, 225g sera halloumi, 100g prosciutto, 1/2 granatu, 100ml octu balsamicznego, 1 łyżeczka miodu, sól, pieprz. Przygotowanie: Smacznego

W kuchni u Moniki
Makaron z jarmużem i pieczonym bakłażanem 142

końca od wytrawnych po słodkie dania. Nasze dzisiejsze warzywne wydanie obfituje w dużą ilość błonnika i sezonowych warzyw. Odnoszę swoje małe sukcesy, bo kilka dni temu namówiłam dzieci na szpinak, a dzisiaj ze smakiem zjedli jarmuż z bakłażanem, jestem cała w skowronkach!. Składniki: - opakowanie makaronu Lubella , u mnie świderki - 1 bakłażan - 6 pieczarek - 10 dag jarmużu, ok 5 liści

Apetyczna babeczka
PLACKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ I SZPINAKU 348

placki. Eksperyment uważam za udany. Podawane z jogurtem, lub innym ulubionym sosem, są całkiem fajnym daniem obiadowym. SKŁADNIKI: 150 g drobno posiekanej kapusty pekińskiej 1 garść drobno pokrojonego świeżego szpinaku 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanej bazylii (użyłam greckiej) 1/2 cebuli drobno posiekanej 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 2 jajka 1 szkl mleka 1 1/2 szkl mąki sól

Kuchnia w opałach
Domowe bułki do burgerów 173

termoobiegu przez około 15 minut - 20 minut. Jeśli chcesz kolorowe bułki do burgerów dodaj do ciasta (na oko, tak by od razu widać było kolor): - aby uzyskać kolor zielony - szpinak; - aby uzyskać kolor różowo - bordowy - sok z buraka; - aby uzyskać kolor żółty - kurkumę; - aby uzyskać kolor pomarańczowy - tartą marchewkę. Eksperymentuj i baw się domowymi bułkami, możesz je posypać makiem

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania