szpinak - 15265 przepisów (strona:791/1018)

Jak zrobić domowy makaron - ciasto baza i porady 155

dodatkiem słodkiej śmietany. Poniżej przedstawię Wam ciasto bazę, to znaczy że na jej podstawie możecie przyrządzić wiele innych kształtnych makaronów. Możecie do ciasta dodawać suszone pomidory w przyprawie lub szpinak, by zmienić kolor makaronu. I choć jest trochę przy tym pracy, uwierzcie mi że naprawdę warto. Nie tylko cieszy fakt, że zrobiliśmy go sami, jego naturalny domowy smak także

Zasmakuj Kuchni
Fusilli ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i selerem – omnomnom… 131

tworząc okrągłe fałdki. Raz po raz słyszało się komendę: “podciągnij selery!” 😉   Odkąd zaczęłam samodzielnie gotować, traktuję selera jako dodatek do zupy albo do surówki […] Artykuł Fusilli ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i selerem – omnomnom… pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Pizza na kalafiorowym spodzie 228

spód wstawić do nagrzanego na 190 stopni C. piekarnika (grzanie góra/dół) i piec przez ok. 15 minut. Wyjąć, ułożyć na wierzchu dodatki, u mnie: sos pomidorowy, liście szpinaku, czarne i zielone oliwki, kawałki sera feta, drobno starty ser cheddar wymieszany z parmezanem. Całość ponownie wstawić do piekarnika (190 stopni C.) i zapiekać ok. 10-15 minut w zależności

gutfut
Markizy z płatkami owsianymi i marchewką 203

zamiar pokazać Wam i mojej rodzince też , że warzywa nadają się też do słodkich wypieków..Prawdę mówiąc na blogu jest kilka takich  wpisów  np.ze szpinakiem, kukurydzą, cukinią, ziemniakami, rabarbarem...ale jest jeszcze kilka warzyw , których do tej pory nie wykorzystałam do słodkich wypieków..Zaplanowałam taki jakby maraton słodkich wypieków z dodatkiem warzyw i postaram się przez tydzień [ chociaż

Moje domowe kucharzenie
Pancakes 207

chochlą, wtedy placuszki będą równej wielkości. Pancakes obracać na drugą stronę wtedy, gdy jego powierzchnia będzie pokryta małymi kraterami. Kontrolować stan wysmażenia, aby nie przypalić. Zobacz również: Naleśniki ze szpinakiem Zielone naleśniki

Kuchcik gotuje
Zielone puree 143

Takie puree to zdrowe i sprytne rozwiązanie dla dzieci. Oprócz ziemniaków jedzą także inne witaminy zawarte w warzywach. Bo nie tylko zielony groszek można dodać, może to być także szpinak, fasola, bób i inne kolorowe warzywa bądź w kolorze ziemniaków, np. kalafior. Można tworzyć ziemniaczane tęcze na talerzu - pomarańczowe po dodaniu marchewki, koloru czerwonego wina - po dodaniu buraków, koloru różowego

Zasmakuj Kuchni
Cynamon, goździki, kolendra, imbir, gałka muszkatołowa i kardamon 174

serów oraz jest dodatkiem do sufletów i sosów serowych. Doskonale pasuje w zestawieniu z pomidorami, kurczakiem i czarną fasolką. Dopełnia smak potraw z jajek i warzyw takich jak kapusta, szpinak, brokuł, fasola, cebula i oberżyna. Nadaje smak włoskiej mortadeli, szkockiej haggis (potrawa z baraniny podobna do kaszanki), oraz potrawom bliskiego wschodu z jagnięciny. Często wchodzi w skład marokańskiej mieszanki przypraw

Zasmakuj Kuchni
Drobiowy gulasz z bobem, fasolką i marchewką 122

drobiowy. Można podac go z makaronem lub ryżem. Do tego gulaszu dodałam bardzo ciekawy skladnik a mianowiecie rungię. Rungal to grzybowe ziolo. Jest to roslina, ktorą można stsować jak szpinak, mozna je jeść na surowo lub w daniach na gorąco. Jeśli uzyjemy na gorąco to dodajemy je pod koniec gotowania. Rungia ma swiecące liście i wyczuwalny zapach grzybów, jest wieloletnia

Ewa w kuchni
Zimne napoje na lato 180

naszego gustu. Do zrobienia smoothie nie używamy zwykle nabiału, a owoce miksowane są z lodem. Osoby, które chcą nieco poeksperymentować mogą pokusić się o zrobienie smoothie z warzyw – np. szpinaku . Wielbiciele lodów mogą natomiast przygotować shake . Do napoju – koktajlu lub smoothie, dodaje się po prostu kilka gałek wybranych lodów. Lody dodaje się również do jednego z najpopularniejszych napojów letnich – kawy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierogi z kapustą i grzybami 185

rybne, mięsne, serowe, z warzywami, z kapustą i grzybami, ... po prostu co chcecie i na co macie ochotę:) Można dodać do ciasta trochę soku z buraka - będą bordowe, dodać szpinak - będą zielone, dodać kurkumy - będą żółte. Takie kolorowanie ciasta pierogowego to z pewnością fajna zabawa dla małych kuchennych pomocników;) A efekt - nie tylko smakują, ale także dodatkowo cieszą

Zasmakuj Kuchni
Calzone, The Marble Rye (Seinfeld) 210

przez ok. 25 minut. Nadzienie, jakie kto woli. Ja użyłam: 1 mała cukinia ½ kg pieczarek 2 czerwone papryki 4 pomidory 3 ząbki czosnku kilka łyżek oliwy 300 g świeżego szpinaku 3-4 łyżki przecieru pomidorowego 100 g startego sera żółtego 2-3 kulki mozzarelli, drobno pokrojonej zioła prowansalskie sól, pieprz Warzywa i pieczarki drobno pokrój. Podsmaż na oliwie (odlej wodę

Qlinarnie i Qlinarnie
Sałatka z bobem i truskawkami 144

truskawki. Samą sałatkę robi się szybko i prosto – nic skomplikowanego. Podaję składniki na dwie duże porcje. Sałatka z bobem i truskawkami: ok. 100 g mieszanki sałat / roszponki / rukoli / szpinaku 1 – 1,5 szklanki ugotowanego i obranego bobu 1 – 1,5 szklanki małych, słodkich truskawek 2 cebule szalotki 1/2 dojrzałego awokado 3 łyżki oliwy extra virgin 2 łyżki

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania