szpinak - 15265 przepisów (strona:120/1018)

Rolada szpinakowa z cytrynowym serem 99

Rolada szpinakowa na słodko... z masą sernikową o smaku cytrynowym. Ciasto biszkoptowe o pięknym, zielonym kolorze z dodatkiem rozmrożonego i rozdrobnionego szpinaku, nadziane masą serową z półtłustego sera twarogowego z dodatkiem soku oraz skórki z cytryny. Pyszne ciacho o orzeźwiającym smaku, które je się z przyjemnością. Szpinak nie jest w ogóle wyczuwalny, a całość smakuje jak cytrynowy sernik na zimno(...)Taka rolada świetnie się prezentuje się na stole i przyciąga uwagę gości... Składniki: Ciasto: 450 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego 5 jajek 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Nadzienie: 500 g sera białego półtłustego (w kostce) 70 g masła 1/2 - 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka cukru z wanilią sok z 1 cytryny

Kuchnia MagdaLeny
Rolada szpinakowa z cytrynowym serem 99

Rolada szpinakowa na słodko... z masą sernikową o smaku cytrynowym. Ciasto biszkoptowe o pięknym, zielonym kolorze z dodatkiem rozmrożonego i rozdrobnionego szpinaku, nadziane masą serową z półtłustego sera twarogowego z dodatkiem soku oraz skórki z cytryny. Pyszne ciacho o orzeźwiającym smaku, które je się z przyjemnością. Szpinak nie jest w ogóle wyczuwalny, a całość smakuje jak cytrynowy sernik na zimno(...)Taka rolada świetnie się prezentuje się na stole i przyciąga uwagę gości... Składniki: Ciasto: 450 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego 5 jajek 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Nadzienie: 500 g sera białego półtłustego (w kostce) 70 g masła 1/2 - 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka cukru z wanilią sok z 1 cytryny

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto ze szpinakiem i musem truskawkowym 126

wiosenny deserek. To ciasto znane jest także pod nazwą "Truskawkowe pole". Ciasto na spodzie wykonane jest tak samo jak to które przygotowuje się do "Leśnego mchu", z dodatkiem szpinaku który nadaje wspaniałego zielonego koloru. Użyłam nieco lżejszych i zdrowszych składników, dzięki czemu kawałek takiego ciasta nie jest bardo kaloryczny. Mus truskawkowy jest delikatny, o lekko piankowej konsystencji, pięknie komponuje się(...)zielonym ciastem i oczywiście smakuje przepysznie :) Składniki (forma 21 x 21 cm): Ciasto szpinakowe: 450 g opakowanie mrożonego szpinaku (liście) lub 400 g świeżego 2/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego 3/4 szklanka ksylitolu/erytrytolu 3 jajka 2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mus truskawkowy: 650 g truskawek, świeżych lub mrożonych 2 łyżki ksylitolu (lub więcej jeśli używamy galaretki

Healthy food explorer
Babka szpinakowa z lukrem 114

jest w filmiku . Zapraszam do oglądania.  Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe przepisy.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); BABKA SZPINAKOWA Z LUKREM SKŁADNIKI:  Ciasto: listki szpinaku świeżego (130 g) olej roślinny (110 ml) jajka (2 szt.) mąka pszenna (170 g) cukier (200 g) proszek do pieczenia (2 łyżeczki) ekstrakt waniliowy (1 łyżeczka) sok z cytryny(...)mleko (1- 2 łyżki) motylki cukrowe ( garść) posypka cukrowa (wg. uznania) Potrzebne gadżety:   mikser papier do pieczenia   keksówka 11 x 30 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.) Ciasto. Szpinak blendujemy z oliwą na gładką papkę.  Jajka wraz z cukrem miksujemy na jasną masę, dodajemy ekstrakt waniliowy,  sok z cytryny oraz zblendowany szpinak. Dodajemy przesianą mąkę,  proszek

RITA food channel
Szpinakowa rolada 102

kilka różnych smaków, które zaskakująco dobrze się ze sobą komponują. Przygotowanie jej jest szybkie i proste, więc może to propozycja dla Was już na dzisiejszą kolację? Składniki 180 g szpinaku mrożonego 3 jajka 150 g żółtego sera 150 g szynki w plastrach 200 g serka wiejskiego sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Szpinak rozmrozić, odlać wodę, lekko odcisnąć. Serek wiejski(...)przełożyć na gęste sitko do odkapania. Do miseczki wbić jajka, dodać szpinak, posolić i popieprzyć, dobrze wymieszać. Wylać na prostokątną formę (ok. 25×35 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Na całą powierzchnię masy wyłożyć plasterki sera lub równomiernie posypać startym serem. Wstawić do nagrzanego do 180 o C piekarnika (z termoobiegiem), piec 15 minut. Wyjąć i pozostawić do całkowitego

niecodziennikpary
Lasagne ze szpinakiem i fetą 71

jedne z moich ulubionych dań, które przygotowuję w weekendy. Kiedyś nie przepadałam za szpinakową lasagne, uważałam, że tylko mięsna wersja jest dobra. Jednak od jakiegoś już czasu lasagne ze szpinakiem dość często pojawia się na naszym stole, gdyż jej przygotowanie nie jest czasochłonne i zawiera małą ilość składników. Co więcej, do tego typu dania nie potrzeba przygotowywać już żadnych dodatków(...)postaci kaszy, ryżu, ziemniaków, ani żadnych surówek. Same korzyści Składniki: – 15 płatów makaronu lasagne – 1350g mrożonego szpinaku – 125g śmietany 18% – 125ml wody – 50g sera feta – 50g żółtego sera – 5-6 ząbków czosnku – 1 łyżka domowego koncentratu bulionu warzywnego – 1 łyżka oliwy – pieprz W garnku rozgrzewamy oliwę i wrzucamy mrożony szpinak

Be Fit Be Strong
Zielone leniwe pierogi - ze szpinakiem 153

Pomysł na przemycenie dodatkowej porcji warzyw - zielone leniwe pierogi. Danie proste, błyskawiczne do przygotowania i bardzo smacznie. Świetnie smakuje polane rozpuszczonym masłem.  Do ciasta dodałam świeży szpinak i ząbek czosnku. Uwierzcie mi na słowo, że ani szpinak, ani czosnek nie dominują w leniwych pierogach.  Składniki na porcję dla 2 osób: 1 kostka twarogu półtłustego (300 g) 1 duża(...)garść świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku 1 jajko 3 łyżki mąki + trochę do podsypania Czosnek obrać. Do rozdrabniacza blendera przełożyć liście szpinaku i czosnek. Składniki zmiksować. Do miski przełożyć twaróg, wbić jajko, wsypać mąkę i dodać szpinak wraz z czosnkiem. Za pomocą łyżki Uwaga: mąkę dodać stopniowo, ponieważ wszystko zależy od wilgotności użytego twarogu i wielkości jajka! Stolnicę delikatnie oprószyć

Ugotować
Łosoś w kremowym sosie ze szpinakiem. Pyszny i szybki obiad z rybą w roli głównej. PRZEPIS 317

Mamy dla was niezawodny przepis na pysznego łososia w kremowym sosie ze szpinakiem i czosnkiem. W ten sposób możesz przyrządzić też filety z innych ryb. W kuchni nie spędzisz dużo czasu, a efekt jest rewelacyjny. Przepis na łososia w kremowym sosie ze szpinakiem i czosnkiem Składniki: trzy porcje fileta z łososia lub innej ryby, mąka do panierowania, 1 cebula(...)ząbki czosnku, około 150 gramów szpinaku mrożonego w liściach, 200 ml śmietanki kremówki, sól, pieprz, olej, Zrób tak: kawałki ryby obtocz w mące i usmaż z obu stron na oleju, zdejmij z patelni i odłóż, na tym samym tłuszczu przesmaż posiekaną cebulę razem z czosnkiem, dodaj rozmrożony szpinak, mieszając trzymaj na ogniu kilka minut, wlej śmietankę, dopraw solą i pieprzem

Kulinarna Polska
Keto empanady z kurczakiem (Paleo, LowCarb) 104

Keto empanady z kurczakiem Inspiracje rodem z kulinarnych warsztatów A dokładniej rzecz ujmując – keto empanady z kurczakiem , szpinakiem , serem feta i suszonymi pomidorami . Kojarzycie ten zestaw składników? Pojawił się on już przy okazji wpisu na temat warsztatów kulinarnych z Beatą Śniechowską i stanowił nadzienie przygotowywanych tam pierogów. W związku z tym, że bardzo mi ono zasmakowało, a obiecałam też(...)book’a i smażone sprawdziło się wyśmienicie. No ale zawsze można je odsmażyć na maśle lub smalcu … Tak też zrobiłam. I smakowały bardzo dobrze. 🙂 Nadzienie z kurczaka, szpinaku, sera feta i suszonych pomidorów Drugie wcielenie pierogowego nadzienia Dużym plusem tego przepisu jest także fakt, że zostaje spora ilość nadzienia. Na 24 sztuki zużyłam mniej więcej połowę. Druga połowa posłużyła

Modern Cave Girl
NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM, SUSZONYMI POMIDORAMI I GORGONZOLĄ 138

Naleśniki w wersji wytrawnej. Z suszonymi pomidorami, szpinakiem i  kremowym serem gorgonzola. Opcjonalnie także z orzeszkami pinii lub pestkami słonecznika. Łatwe i szybkie w przygotowaniu. Można zrobić z wyprzedzeniem (wypełnić farszem i zrolować) a przed samym podaniem podsmażyć na rumiano i serwować z ciepłym sosem pomidorowym. SKŁADNIKI / 6 sztuk 6 naleśników, np. z tego przepisu 250 g szpinaku(...)duży ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 2 łyżeczki suszonego oregano sól, świeżo zmielony czarny pieprz szczypta chili w proszku lub płatkach DO PODANIA: tarty parmezan WYKONANIE Smażymy naleśniki. Szpinak płuczemy i dokładnie osuszamy. Suszone pomidory odsączamy z oleju i kroimy na mniejsze kawałki. Ser gorgonzola kroimy w małą kostkę. Orzeszki pinii prażymy na suchej patelni, aż lekko się zezłocą

cool and minty
Ziemniaczane kotlety z groszkiem, szpinakiem i mozzarellą 79

ramach styczniowego odciążania menu przygotowałam ziemniaczane kotlety z groszkiem i szpinakiem a w środku każdego z nich krył się kawałek ciągnącej się mozzarelli. Do tego sałatka z marynowanego na szybko ogórka z czerwoną cebulą i koperkiem. Pyszne, chociaż przyznać się muszę, że oblepianie mozzarelli masą ziemniaczaną, panierowanie i smażenie było trochę wymagające. Dlatego polecam robić małe kotleciki, żeby łatwiej było(...)nimi operować. Warto się trochę pobawić bo danie dobrze smakuje i warte jest zachodu. Tu przepisy na inne kotlety ziemniaczane – ze szpinakiem, podane z tzatziki lub z tuńczykiem i kukurydzą Praktycznie nie jem mięsa w tym miesiącu (pomijając jedną upieczoną kaczkę), nie jest to jakaś zaplanowana akcja, ale potrzeba organizmu. W przeciwieństwie do Emilki, która nadal najchętniej zajada klopsiki

Cooking for Emily
rollsy z tortilli ze szpinakiem i łososiem 115

Średnia:5/5] składniki: 2 placki tortilli ok. 300 g serka śmietankowego, ja użyłam fety do której dodałam śmietanę ok. 150 g łososia wędzonego ok. 300 g szpinaku mrożonego 2-3 ząbki czosnku 1/2 cebuli sól, pieprz, gałka muszkatołowa tłuszcz do smażenia wykonanie: Szpinak rozmrażamy. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na tłuszczu do zeszklenia. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, szpinak(...)smażymy, aż wyparuje woda. Doprawiamy do smaku. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Na placki tortilli rozsmarowujemy serek, na serku rozsmarowujemy szpinak a na szpinaku układamy plasterki plasterki łososia. Każdy placek ściśle zwijamy w ruloniki. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 30 min. Następnie kroimy na porcje i podajemy. Możemy spiąć wykałaczkami

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania