Kiedyś wiele razy przyglądałam się w zachwycie zdjęciom, na których widniały jajka w koszulce oblane muślinowym sosem w kolorze słońca. Takie wykwintne, wielowarstwowe, wieloteksturowe…no i ten sos! Delikatny, aksamitny, puszysty z wyraźnym maślanym akcentem i cytrynową nutą. I chociaż sos jest bardzo popularny w kuchni francuskiej, to jednak nazwa mówi zdaje się kierować nas w inne rejony Europy. W historii sosu można odnaleźć kilka wątków co do jego pochodzenia i nazwy. Prawdopodobnie bardzo podobny sos był n... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)