szpinak - 15265 przepisów (strona:118/1018)

Tortellini z ricottą i szpinakiem w sosie z cukinią i łososiem – danie w 5-10 minut 97

dodatek są naprawdę dobre w smaku. Szybko się gotują – ok. 1 minuty. Dzięki nim, możemy przygotować szybki i smaczny obiad w 5-10 minut ! Tortellini z ricottą i szpinakiem idealnie się komponują w sosie aromatyzowanym limonką, z łososiem i cukinią. Spróbujcie koniecznie! Składniki: (4 porcje) 350 g filetu z łososia 2 łyżki oleju rzepakowego 1 średnia czerwona cebula 1 mała(...)cukinia 300 g 1 limonka, sparzona i wyszorowana 200 ml śmietanki 30% 250 g świeżego Tortellini ze szpinakiem i ricottą sól morska, świeżo mielony czarny pieprz mała garść świeżego koperku do dekoracji Przygotowanie: Łososia umyć, osuszyć, pokroić w kawałki wielkości kęsa (jeśli łosoś ma skórę, usunąć) . Posypać sporą szczyptą soli i pieprzu. 350 g filetu z łososia sól morska, świeżo

Moja Delicja
Placuszki ze szpinakiem 81

Sezon na przeziębienia uważam za otwarty. Po pierwszym jesiennym przeziębieniu powoli staję na nogi i zapraszam Was na placuszki ze szpinakiem. Dodatek czosnku i cebuli ma za zadanie nas wzmocnić. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Placuszki ze szpinakiem Składniki 150 g szpinaku 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 duże jajko 3 łyżki tartego sera (parmezan lub ulubiony) 1 łyżka oliwy(...)pieczenia 2 szczypty gałki muszkatołowej sól Instrukcje Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy i smażymy na odrobinie oleju do czasu aż cebula zmięknie i lekko się zrumieni. Szpinak myjemy, jeśli ma duże liście kroimy i dorzucamy do cebuli i czosnku. Dusimy do czasu, aż zmniejszy swoją objętość, a woda odparuje. Studzimy. Masę szpinakową przekładamy do miski, dodajemy płatki, łyżkę

To co lubię - gotuję i polecam
Cannelloni ze szpinakiem i ricottą. 96

Zapraszam Was dzisiaj na smaczny bezmięsny obiad z makaronem. To kolejna propozycja wegetariańska na blogu. Makaron ze szpinakiem i serkiem ricotta to smaczny duet. Doskonale smakuje zarówno w dniu przygotowania jak i następnego dnia. Smacznie, zdrowo i sycąco. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Cannelloni ze szpinakiem i ricottą Składniki Składniki na farsz: 450 g szpinaku mrożonego (liście lub mielony(...)koncentratu pomidorowego 1 ząbek czosnku 1 łyżka miodu 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano sól do smaku Dodatkowo: makaron cannelloni 16-18 szt. rękaw cukierniczy Instrukcje Farsz: Szpinak rozmrażamy i osączamy na sitku, przekładamy do miski. Jeśli używaliście liści to go blendujemy. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, serek ricotta, parmezan, sól, pieprz oraz szczyptę gałki. Całość dokładnie mieszamy

To co lubię - gotuję i polecam
Zielony makaron – makaron szpinakowy 102

Zielony makaron czyli makaron z dodatkiem szpinaku. Do jego zrobienia możecie użyć zarówno świeżego jak i mrożonego szpinaku. Przygotowując go ze szpinaku mrożonego, wcześniej należy go dobrze osączyć z wody i dokładnie wycisnąć. Taki makaron możecie podać z dowolnym, ulubionym sosem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zielony makaron – makaron szpinakowy Składniki 200 g mąki pszennej 2 jajka 1 łyżka oliwy(...)oliwek lub oleju Instrukcje Garść świeżego szpinaku blendujemy jeśli używacie szpinaku mrożonego wcześniej należy go rozmrozić i dobrze osączyć z wody. Składniki zagniatamy na stolnicy lub umieszczamy w misie miksera. Wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto, które formujemy w kulę, zawijamy w folię i odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie wałkujemy i kroimy na dowolnej wielkości paski. Ja używam maszynki

To co lubię - gotuję i polecam
Pierś kurczaka z kurkami i szpinakiem 303

Pierś kurczaka z kurkami i szpinakiem to smak wakacji, a jednocześnie sycący obiad z sezonowymi grzybami. Jeszcze bez problemu kupicie je na targu lub w sklepie. A przy odrobinie chęci sami zbierzecie w lesie. Przepis na inne dania z kurkami znajdziecie TUTAJ . Składniki /4 porcje/: 1 pojedyncza pierś kurczaka 2 łyżki oleju 2 łyżki masła 1/4 szkl. mąki 1/2 dużej(...)cebuli lub 1 mała 2 garście szpinaku 100 g kurek 400 ml śmietanki 30% 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz   Wykonanie: Pierś kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki, delikatnie rozbić tłuczkiem, doprawić solą i pieprzem z każdej strony, a na koniec obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać masło i olej, a następnie podsmażyć na niej kurczaka

Pasja Smaku
TARTA FILO Z RICOTTĄ, SZPINAKIEM I „BURRATĄ” NADZIEWANĄ ŁOSOSIEM 112

mogło ich zabraknąć! Nie tylko świetnie komponują się z serami, ale i przepięknie wyglądają w takiej tarcie – zwłaszcza takie przypieczone, z delikatnie opaloną skórką. Mamy również świeże liście szpinaku ( część dodałam do farszu z ricotty razem z ukochanym czosnkiem ), a część użyłam do dekoracji razem z ziołami z własnego ogródka. Ziół nigdy za wiele! Król jest jednak tutaj tylko(...)BURRATA” z przepisu powyżej – 3 szt * MOWI PURE łosoś wędzony na zimno – 4 plastry * mozzarella mini – 100 g * pomidory koktajlowe – 250 g * świeży szpinak – 200 g * czosnek – 3 ząbki * awokado – 1 szt * ricotta di buffala – 250 g * oliwa z oliwek + mleko – po 125 ml * gałka, sól, pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: FARSZ

Ostra na Słodko
Sałatka ze szpinakiem i truskawkami 100

ksylitolem, ale nadal jest to tak samo pyszny deser z truskawek 😋 Czasem jednak warto wyjść trochę poza klasykę i przygotować coś innego - ja na zakończenie sezonu przygotowałam sałatkę ze szpinaku i truskawek z dodatkiem orzechów i sezamu. Sałatka ze szpinakiem i truskawkami - przepis na 1 porcję Do przygotowania sałatki będziesz potrzebować: 60g liści szpinaku, 8 truskawek, 4 orzechy włoskie, pół(...)łyżeczki sezamu, 2 łyżki oliwy, 2 łyżeczki octu balsamicznego, szczypta soli. 1. Szpinak umyj i wyłóż na talerz. 2. Truskawki umyj, usuń szypułki, po czym przekrój na pół i rozłóż na liściach szpinaku. 3. Orzechy pokrusz i razem z sezamem rozrzuć na sałatkę. 4. Wszystko posyp szczyptą soli. 5. Oliwę i ocet wymieszaj - tak przygotowanym sosem skrop sałatkę. Ja sałatkę

Z notatnika dietetyka
Zawijasy z ciasta francuskiego ze szpinakiem i mozzarellą 94

Zawijasy z ciasta francuskiego ze szpinakiem i mozzarellą to pyszna i szybka kolacja lub ciepła przystawka na imprezę. Prosta w przygotowaniu. Wyśmienicie smakuje podana z domowym sosem czosnkowym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku pół opakowania mrożonego, rozdrobnionego szpinaku ok 225 gram pół opakowania serka sałatkowego typu feta półtłustego ok 140 gram(...)smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, na patelni na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę wraz z czosnkiem. Gdy cebula się zeszkli dodajemy mrożony szpinak i smażymy do momentu aż się rozmrozi. następnie dodajemy pokrojony na mniejsze kawałki ser sałatkowy. Mieszamy i smażymy do momentu aż się ładnie rozpuści i połączy ze szpinakiem. Smażymy kilka

Blog kulinarny S9.PL
Gyoza – pierożki z nadzieniem wege 89

sojowymi a’la schabowy należy wtedy drobno pokruszyć „kotlety” przed ugotowaniem tworząc w ten sposób potrzebny nam susz. Do aromatycznego farszu potrzebować będziemy jeszcze, świeży szpinak, dużej ilości siekanych aromatycznych ziół, czosnek, imbir i papryczkę chilli. Bardzo ważne jest super cienkie i elastyczne ciasto! Ciasto w tego typu pierożkach jest niezwykle cienkie i wymaga sporej pracy fizycznej(...)hour 30 minutes Servings 75 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej 370 ml gorącej wody 1 łyżeczka soli Składniki na farsz: 350 g świeżego szpinaku 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 6 łyżek sosu sojowego lub do smaku 4 łyżki siekanej zielonej kolendry 2 łyżki siekanej bazylii tajskiej lub zwykłej 4 łyżki siekanego zielonego szczypiorku

SprawdzonaKuchnia.pl
Pierogi z kurkami 100

Czas czytania: 3 min Pierogi można przygotować chyba ze wszystkim, bo na słodko i na słono. Dziś spróbowałam zrobić pierogi z kurkami, szpinakiem i orzechami nerkowca, które można zastąpić kaszą gryczaną. Ser ricotta sprawdzi się dla wszystkich, którzy nie są na diecie wegańskiej. Jakie wyszyły, powiem szczerze, że pierogi wyszły wspaniałe! Wszyscy, którzy lubią kurki, będą nimi zachwyceni. Połączenie kurek(...)świeżym szpinakiem jest bardzo smaczne a zioła, które zaproponowałam do przyprawienia farszu, wspaniale podkreślają smak grzybów. Oczywiście do przyprawienia pierogów można użyć innego zestawu ziół może to być rozmaryn, który również świetnie pasuje do grzybów. Pierogi z kurkami chyba najlepiej smakują odgrzewane na patelni. Dzięki lekko przypieczonej skórce ciasta są delikatnie chrupiące i do tego wspaniały farsz. Rewelacyjna uczta, polecam

SprawdzonaKuchnia.pl
Makaronowe muszle nadziane farszem szpinakowym 124

Pomysł na wegetariański obiad - kolorowe muszle makaronowe nadziane farszem ze szpinaku oraz sera ricotta. Całość zapieczona w sosie pomidorowym. Prosto i smacznie. Danie idealne do podgrzewania (najlepiej pod przykryciem, aby nie wysuszyć makaronu).  Składniki na porcję dla 3-4 osób: 200 g makaronu typu duże muszle (wykorzystałam makaron kolorowe conchiglioni) farsz szpinakowy 1 opakowanie mrożonego szpinaku(...)kulka mozzarelli Muszle ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przelać zimną wodą i ostudzić. W międzyczasie przygotować farsz. Rozpuścić masło i dodać posiekany czosnek. Chwilę smażyć. Następnie dodać mrożony szpinak. Podlać go odrobiną wody i dusić pod przykryciem. Gdy szpinak rozmrozi się to doprawić go solą i pieprzem. Masę ostudzić. Do miski wbić jajko, przełożyć ricottę (bez zalewy!) i dodać

Ugotować
Spaghetti ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 112

Jeżeli lubicie makaron i szpinak, to ten przepis jest własnie dla Was.  Do tego dorzucamy tylko pomidory suszone, trochę sera i obiad gotowy.  Taki obiad to ja lubię!  A Wy? Składniki: 300 g makaronu spaghetti 400 g świeżego szpinaku 280 g suszonych pomidorów  Ponti tarta mozzarella (opcjonalnie) 1 cebula 3 ząbki czosnku gałka muszkatołowa sól, pieprz(...)Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić.  Na dużej patelni rozgrzać olej z pomidorów, podsmażyć na nim cebulę, dorzucić czosnek, a po 2-3 minutach wrzucić szpinak.  Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.  Całość dusimy aż szpinak zrobi się miękki.   Do szpinaku dodajemy gorący, odcedzony makaron oraz pokrojone pomidory. Całość dokładnie

magiczna kuchnia Kasi
Sałatka ze szpinakiem, boczkiem i serem pleśniowym 127

witajcie ponownie po krótkiej przerwie. Ostatnio krucho u mnie z czasem – oj dużo się dzieje Jednak udało mi się znaleźć chwilkę i przygotowałam dla Was sałatkę. Sałatka ze szpinakiem, boczkiem i serem pleśniowym jest bardzo szybka do przygotowania, a fani pleśniowego sera będą zachwyceni. Składniki świetnie się dopełniają. Jest idealna do podania na śniadanie np. do jajecznicy, ale również(...)genialnie sprawdza się jako surówka do obiadu. Ja podałam ją do zapiekanki ziemniaczanej. Sałatka ze szpinakiem, boczkiem i serem pleśniowym Składniki: około 200 g świeżego szpinaku baby 250 g boczku surowego wędzonego w kostce 100 g sera z niebieską pleśnią 1 pół bagietka lub dwie pszenne bułki Dressing musztardowo-miodowy: 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki

PatiGotuje
Naleśniki ze szpinakiem i twarogiem 197

Naleśniki z twarogiem czosnkowym i świeżym szpinakiem, pomysł  na obiad lub kolację. Dla wielbicieli czosnku - można go dodać odrobinę również do szpinaku. Składniki: na ciasto naleśnikowe: ok 1 szklanki mąki, pół łyżeczki proszku do pieczenia, łyżeczka soli, łyżeczka słodkiej papryki w proszku, 1 duże jajko, ok 1,5 szklanki mleka, 2 łyżki oleju. na farsz: 250 g twarogu białego(...)półtłustego, 4 duże ząbki czosnku, sól, pieprz, 2 łyżki jogurtu naturalnego, pęczek świeżego szpinaku, łyżka masła Przygotowanie: Mieszamy składniki na ciasto naleśnikowe, najpierw mokre, a następnie dodajemy stopniowo suche. Możemy użyć miksera, albo trzepaczki. Odstawiamy na 10 minut. Smażymy naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron na rumiany kolor. Do sera dodajemy jogurt, szczyptę soli, pieprzu oraz przeciśnięty przez

Lena Gotuje
Zapiekane naleśniki z kaszą bulgur w pomidorach 177

Sakiewki z zielonych naleśników zapiekane w pomidorach to smaczne, zdrowe i kolorowe danie. Naleśniki są zielone, ponieważ w cieście znalazł się szpinak, ale jest on praktycznie nie wyczuwalny. Środek wypełniony kaszą bulgur z serem, dobrze doprawiony Vegetą z naturalnych składników. Całość zapieczona w pomidorach, co idealnie smakuje z takimi naleśnikami, które z wierzchu dodatkowo są chrupiące. 4 pomidory malinowe(...)łyżki koncentratu pomidorowego przyprawa Vegeta Natur do greckiej sałatki NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM: 50 g świeżego szpinaku 1/2 szklanki wody 1 szklanki mleka 2 łyżki oleju rzepakowego 1 1/4 szklanki mąki pszennej szczypta soli NADZIENIE: 100 g kaszy bulgur 250 g twarogu półtłustego 1 cebula przyprawa Vegeta Natur Przyprawa warzywna do potraw Przygotować naleśniki. Szpinak zalać wodą i dokładnie zmiksować blenderem

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania