szarlotka z jabłkami - 3065 przepisów (strona:156/205)

Szarlotka z pianką kokosową i płatkami gryczanymi Cenos. 164

Ostatnio nadrabiam zaległości w pieczeniu :) Dzisiaj zapraszam na pyszną szarlotkę z pianką kokosowa i płatkami gryczanymi pełnoziarnistymi CENOS , wszystkich zainteresowanych pysznymi produktami tej firmy zapraszam na stronę internetową http://www.cenos.com.pl/ . Zapraszam do wypróbowania bo ciasto jest pyszne i proste w wykonaniu :) Składniki : 3 szklanki mąki typ 550 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)łyżki kwaśnej śmietany 4 żółtka 200 g masła 1,60 kg jabłek 1/2 szklanki cukru ( zależy również od słodyczy jabłek, na smak ) 1 cukier waniliowy 1 łyżka cynamonu      4 białka 110 g wiórek kokosowych   1/2 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki  płatków gryczanych Cenos   blaszka o wymiarach 25/35cm Wykonanie : Jabłka obieramy, myjemy

Sama słodycz i szczypta chili
Kremowa ryżowa szarlotka | bez glutenu, mleka i jajek 158

Kremowa ryżowa szarlotka to zdecydowanie najbardziej zaskakujące ciasto jakie przygotowywałam. Zaskakujące w swej prostocie, w szybkości przygotowania i w smaku. Odkąd pomysł na taki deser pojawił się w mojej głowie, piekliśmy je już cztery razy. Znikało tak szybko, że dopiero za czwartym razem zrobiłam zdjęcia. Spróbujcie koniecznie! :) Składniki: - 180g płatków ryżowych - 400 ml mleka kokosowego z puszki - 2 łyżki cukru(...)trzcinowego - 2 kg jabłek - garść żurawiny - garść rodzynek - 1 opakowanie cukru waniliowego Płatki mieszamy z mlekiem i cukrem i przekładamy do silikonowej formy (lub naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem kokosowym). Odstawiamy na 20 minut. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce. Mieszamy z rodzynkami, żurawiną i cukrem. Przekładamy na ryżowy spód. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach

Smakuje zdrowo
SZARLOTKA Z KISIELOWĄ PIANĄ I KRUSZONKĄ 442

babci. Tym babcinym co prawda nie udało mi się dorównać , ale z wielką przyjemnością zgłębiam tajniki wypiekania najlepszych szarlotek. Częstowałam Was już Szarlotką Mamy Szarlotką z czekoladą Królewską szarlotką z bitą śmietaną i taką Ucieraną na maślance. Dziś mam dla Was kolejną , przepyszną wersję – z kisielową „pianą” i mnóstwem chrupiącej kruszonki , którą wręcz uwielbiam! Łatwe … szybkie(...)CIASTO: * mąka – 3 szklanki * margaryna – 250 g * cukier – 4 łyżki * żółtko – 5 szt * proszek do pieczenia – 3 łyżeczki * cukier wanilinowy – 2 łyżki NADZIENIE: * jabłka – 1 kg PIANA KISIELOWA : * cukier – 3/4 szkl * kisiel brzoskwiniowy – 1 op * białko – 5 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : CIASTO : Mąkę , margarynę , 4 łyżki cukru , cukier wanilinowy , proszek

Ostra na Słodko
Ciasto z jabłkami 166

Dziś zaproponuję taką trochę zdrowszą wersję zwykłego jabłecznika. Piszę zdrowszą bo z dodatkiem mąki żytniej i cukru prostego jakim jest glukoza. Jabłecznik zaskoczył mnie swoją kruchością

Moje Małe Czarowanie
Tani i szybki jabłecznik 207

Mega szybki, mega prosty przepis na jabłecznik, który dostałam od znajomej :) jak to ona mówi... " jak mi wyszło i wszystkim smakowało to już na prawdę coś

W Moim Magicznym Domu
Szarlotka Koralowa 191

Taki fajny przepisik kiedyś widziałam na szarlotkę, że w końcu musiałam go wypróbować i co...? I było smacznie, bardzo smacznie :D Składniki na blaszkę o średnicy 24 cm: Ciasto: 500 g mąki pszennej 250 g masła 2 żółtka 150 g cukru 1 płaska łyżeczka cukru pudru 1 łyżka białka do posmarowania ciasta 2 łyżki kaszy manny 1-2 łyżki śmietany(...)kilka kropel esencji waniliowej Nadzienie: 6 - 7 jabłek  ( champion, antonówka, szara reneta) 1 łyżka cukru  kilka kropel esencji waniliowej cynamon 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy na 2/3 i jedną częścią wylepiamy blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i chowamy do lodówki, a drugą mniejszą część chowamy do zamrażalki. 2. Jabłka obieramy i 2/3 kroimy

Gotowanie...to proste !
szarlotka z lodami 119

karcie każdej chyba restauracji. Ile kucharek tyle na nią przepisów, ja po kilku próbach stworzyłam wreszcie dla nas idealny. Tradycyjny cynamonowy smak wzbogaciłam wyraźnie cytryną, dzięki czemu szarlotka smakuje świeżo i ciut inaczej niż zwykle. Najlepiej smakuje na ciepło z lodami i bitą śmietaną, kiedy nie możemy podać jej od razu po upieczeniu wystarczy podgrzać w mikrofali przez kilkadziesiąt sekund(...)foremka 23*28 cm Składniki: na ciasto kruche: 450 g mąki 300 g masła 150 g cukru pudru 6 żółtek skórka otarta z cytryny na nadzienie jabłkowe: 2 kg jabłek sok z cytryny 2 łyżki cukru 2 łyżeczki cynamonu 2 opakowania galaretki cytrynowej dodatkowo: lody śmietankowe lub waniliowe bita śmietana Masło posiekać z mąką, dodać cukier puder, żółtka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Szarlotka – czyli żubrówka z sokiem jabłkowym 143

moda na ten napój chyba już minęły. Szkoda, bo jego kluczowe składniki to nasze narodowe specjały. Trawa żubrowa  (Turówka leśna) rośnie podobno jedynie w Białowieskiej Puszczy, a jabłka to przecież nasz sztandarowy produkt eksportowy. Ciekawostką mojego drinka jest to, że powstał w całości z domowych produktów. Przepis na sok jabłkowy pasteryzowany znajdziecie na tym blogu. Wódka – to produkt(...)destylacji nieudanego wina jabłkowego. Na jej bazie powstała żubrówka – co jest sprawą niezwykle prostą, bo wymaga to jedynie włożenia kilku trawek do butelki. Jeśli więc ktoś z Was szarlotki do tej pory nie pił – niech koniecznie spróbuje, a jeśli miał już tą okazję – niech sobie o niej przypomni. Polecam! Składniki: Żubrówka – 50 ml Sok jabłkowy – do smaku

Smaki Ewy
Szarlotka 378

tego względu, że bardzo lubię szarlotki upiekłam kolejną. Pyszna jeszcze ciepła w jesienne popołudnie ze szklanką gorącej herbaty z cytryną po prostu rewelacja  Ciasto: 4,5 szkl mąki 3/4 szkl cukru 3 jajka   3- 4  łyżki śmietany 1 margaryna mały proszek do pieczenia cukier waniliowy Wszystko razem zagnieść i podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć(...)spód blaszki , druga będzie na wierzch Nadzienie:  1,5 kg jabłek 2-3 łyżki cukru 1-2 łyżeczki cynamonu  2- 3 łyżki bułki tartej  Jabłka obieramy, kroimy w cienkie półplasterki, dodajemy do smaku cukier, cynamon i trochę bułki tartej żeby ciasto nie nasiąkło sokiem, wszystko razem mieszamy, lekko rozgniatamy jabłka ręką. Wykładamy na spód

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Mus jabłkowy na zimę 203

Dzisiejszy przepis na mus jabłkowy powstał z jabłek papierówek. Papierówka to popularna odmiana jabłek, doskonale nadają się one nie tylko do bezpośredniego spożycia, ale i na przetwory, a dojrzałe są już w lipcu, wtedy można się nimi zajadać. Mus z papierówek od lat gości w mojej spiżarni, nie może go zabraknąć wśród przetworów na zimę. Może powiem brzydko(...)szarlotki, ale również do wszelakich deserów, jako nadzienie do naleśników czy gofrów. Mus jabłkowy jest niezastąpiony w okresie jesienno-zimowym. Mus jabłkowy na zimę Składniki: 3 kg papierówek 1 szklanka wody 1 szklanka cukru 1 laska cynamonu 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią i kardamonem Przygotowanie: Papierówki myjemy, obieramy, kroimy w ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Obrane jabłka przekładamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szarlotka z migdałami bez cukru 90

Szarlotka z migdałami bez cukru świetnie sprawdzi się jako pyszny deser zarówno dla osób ograniczających spożycie cukru jak i dla małych dzieci. Przepis ten dostałam od mojej koleżanki i na pewno jeszcze nie raz zagości na naszym stole :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto kruche: 1 szklanka mąki migdałowej 1 szklanka mąki owsianej 2 żółtka 125 gram masła Pozostałe składniki(...)słodkich jabłek ( najlepiej championy lub lobo, ja użyłam championów) 1 laska wanilii 150 gram płatków migdałowych 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: obrane jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do nich ziarenka z przepołowionej laski wanilii, cynamon oraz szczyptę soli ( odrobina soli podbije nam słodycz jabłek), jabłka przesmażamy i odstawiamy

Blog kulinarny S9.PL
SZARLOTKA DYNIOWA 162

energii od rana. W radio vox fm, disco polo przygrywa -  nie znoszę ale nie zmieniam stacji, nie mam czasu wpadłam w totalne wariactwo pieczenia. Niby nic specjalnego, zwykła szarlotka dyniowa.Zwykła ale przy tym taka nie zwykła, bo z musem z dyni, który wyszedł delikatny ale wyrazisty dzięki dokładce w postaci 2 kwaśnych jabłuszek. Rewelacja. Do dzieła :-)  Składniki(...)cukru  3 małe jajka  łyżeczka proszku do pieczenia  Składniki na nadzienie:  1 mała dynia  ok. 1,20 kg  2 kwaśne jabłka  sok z połówki cytryny  2 łyżki cukru pudru  woda oraz: 2 łyżki budyniu śmietankowego z cukrem  Sposób wykonania:  Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, cukrem solą, żółtkami

pieprzny smaczek
Szarlotka 212

podwójnym espresso, z delikatną pianką na wierzchu. Możecie dodać do niej lody waniliowe lub bitą śmietanę. I nagle ciemne chmury ulegają rozproszeniu, a zza nich wychodzi słońce :) Szarlotka www.kuchniasmakow.blogspot.com www.kuchniasmakow.blogspot.com Ciasto: ok. 400-500 gram mąki 200 gram cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 200 gram masła 3 jajka 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masło utrzeć mikserem na gładką masę(...)cukier, cukier waniliowy i jajka. Na koniec dodać po trochu mąkę z proszkiem. Zagnieść ciasto. Podzielić na 2/3 i 1/3. Mniejszą część ciasta włożyć do lodówki. Nadzienie: 1 kg jabłek cukier waniliowy 3 łyżeczki cynamonu trochę bułki tartej * dżem morelowy lub brzoskwiniowy (opcjonalnie) Jabłka umyć, obrać ze skórki, wydrążyć nasienie i zetrzeć na tarce o grubych oczkach

Kuchnia smaków
Szarlotka mojej babci 195

ciasto: 40 dkg mąki, czyli jakieś 2,5 szklanki 25 dkg margaryny- cała kostka 0,5-1 szklanki cukru 4 żółtka 1 łyżka śmietany 22% 1

Luźna Kuchnia
Migdałowy jabłecznik 203

Składniki: 2 szklanki mąki 8 łyżek cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki zimnej wody lub kostka lodu

Luźna Kuchnia
Szarlotka na kruchym cieście 176

przepis na szarlotkę na kruchym cieście, wykonaną z pamięci, w ekstremalnych dla mnie niemal warunkach, bez prawie miar i wag, bez sprzętu elektrycznego i robotów i bez piekarnika. Była pieczona w piecu, czyli „pod kuchnią” na wsi u mojej babci. Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki 4 żółtka 1 margaryna szczypta soli ½ szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)Masa jabłkowa: 1 do 1 ½ kg jabłek – najlepiej jakby to była szara reneta lub papierówka. U mnie? Nawet nie wiem jakie jabłko, babcia nawet nie pamięta jak się nazywa ten gatunek. ½ szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka cynamonu  Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odcisnąć sok. Dodać cukier i cynamon, wynieszać odstawić aż puści

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania