Szarlotka królewska z bezą

Szarlotka królewska z bezą

Szarlotka królewska z bezą

Długo szukałam przepisu na idealną szarlotkę, wypróbowałam wiele, aż w końcu moje serce skradła szarlotka królewska. Myślę, że użyta w niej mąka krupczatka jest gwarantem nie przemakania ciasta z masy jabłkowej a wierzchnia kruszonka jest chrupiąca nawet po kilku dniach. Podane składniki są na bardzo dużą blachę ok. 30x40 cm   ciasto 4 szklanki mąki krupczatki 1 szklanka cukru 1 kostka margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki gęstej śmietany 5 żółtek Masa bezowa 4 białka 1 szklanka cukru 2 bud... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Jadło i czytadło

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, tarta, jabłka, bułki, szarlotka, tarta z jabłkami, budyń, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasta z jabłkami, ciasto z białek , ciasto budyniowe, pieczone jabłka, jabłka pieczone, ciasto z masą budyniową, bez pieczenia, szarlotka z budyniem, szarlotka z jabłkami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Jadło i czytadło

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.