obierzcie nektarynki ze skórki. Polecam na dobry początek dnia Składniki: 2 szklanki mleka owsianego 4 dojrzałe nektarynki 1/2 szklanki wody mineralnej 2 łyżki nasion chia 3 – 4 łyżki syropu klonowego 1 – 2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie: Z nektarynek usunąć pestki i wrzucić do kielicha blendera. Wlać mleko owsiane, wodę i sok z cytryny. Dokładnie zmiksować do uzyskania(...)gładkiej konsystencji. Posłodzić syropem klonowym, wsypać nasiona chia. Wymieszać i wstawić do lodówki na około 30 minut, aby nasionka napęczniały. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Smoothie z bananów, jabłek i soku pomarańczowego → Mleko owsiane → Mango lassi → Smoothie z jarmużu, banana i jabłka
Oryginalny smakananasowe wykonanie: Ananasa kroimy w cienkie plasterki, przekładamy do rondla, zalewamy wodą i wsypujemy 80 g cukru. Zagotowujemy i gotujemy przez kolejne 15 minut. Wyciągamy ananasa i redukujemy syrop przez kolejne 20 minut. Ucieramy masło i cukier przez 8 - 10 minut aż będzie kremowe. Następnie dodajemy po jednym jajku cały czas miksując. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, mąkę(...)średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, na który układamy plastry ananasa, zaczynając od brzegów i kierując się do środka tak aby na siebie nachodziły. Na to wylewamy syrop (około 1/3 małej szklanki). Na to wylewamy ciasto. Pieczemy przez godzinę w 180 stopniach. Ciasto pozostawiamy do ostygnięcia a następnie wykładamy na talerz tak aby ananas znalazł się na górze
Delusional TrineSkusisz się? Wartości odżywcze na 100 g: 293 kcal w tym: B: 12 g; W: 8 g; T: 22,7 g. Składniki - 150 ml mleczka kokosowego - 1 łyżka syropu klonowego - 30 g odżywki białkowej - 1-2 łyżki kakao Dodatkowo - kilka kostek gorzkiej czekolady - 1 -2 łyżki oleju kokosowego Wykonanie W kąpieli wodnej rozpuszczamy mleczko kokosowe oraz syrop
Health-Fit-Lifezrobicie bardzo szybko i na jednej blaszce. Idealne na obiad, lunch czy kolację. Sezon na szparagi pomału się kończy, więc korzystajcie póki można! SKŁADNIKI: - pęczek szparagów - oliwa z oliwek - syrop z agawy - sól morska - kiść pomidorków koktajlowych - krewetki mrożone - otarta skórka z cytryny Szparagi obieramy, odcinamy końcówki, szparagi polewamy oliwą i syropem z agawy. Krewetki skrapiamy oliwą i sokiem
SMYKWKUCHNIścieramy na tarce. Jeśli używamy całej laski cynamonu, to kruszymy ją na mniejsze kawałki. Do mieszaniny przypraw dodajemy tartą gałkę muszkatołową. Powąchajcie mieszankę – już teraz pachnię colą! 2. SYROP (5 min) Do rondelka dodajemy cukier i podgrzewamy go na średnim ogniu do rozpuszczenia. Zmniejszamy ogień i kontrolujemy barwę cukru – gry karmel będzie miał mocno bursztynowy kolor, wlewamy do rondelka szklankę(...)Uważajcie przy tym kroku aby się nie oparzyć, gdyż pierwszy kontakt karmelu z wodą jest dość burzliwy. Mieszamy miksturę i przechodzimy do kolejnego kroku. 3. AROMATYZOWANIE (10 min) Do syropu karmelowego dodajemy skórkę i sok z cytrusów (oprócz pomarańczy) oraz przygotowane przyprawy. Gotujemy całość na małym ogniu przez ok. 10 min. Zestawiamy z palnika i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie przelewamy
Nerds Kitchenzimnego masła 50 g cukru pudru łyżka posiekanych suszonych płatków róży szczypta soli jajko 2 łyżki jogurtu lub śmietany nadzienie: 500 g mascarpone łyżka płatków róży w cukrze łyżka syropu z płatków róży dodatkowo: mus morelowy* posiekane płatki róży opcjonalnie owoce Mąkę mieszamy z cukrem, płatkami róży i solą. Siekamy z masłem, po czym rozcieramy palcami, tworząc drobną kruszonkę. Dodajemy(...)przez około 25-30 minut (zależy od piekarnika, ciasto ma być lekko rumiane). Upieczone ciasto studzimy na kratce. Mascarpone miksujemy na gładką masę z płatkami róży w cukrze, oraz syropem różanym. Wykładamy na wystudzone ciasto. Wierzch dekorujemy musem morelowym, posiekanymi płatkami róży i ewentualnie świeżymi owocami. Z resztki ciasta, która została mi po wyrównaniu brzegu tarty, upiekłam też mini ciasteczka
Mienta bloglistę składników na ok. 10 placuszków. Składniki 130g serka ricotta 3 łyżeczki cukru 1 łyżka miodu 1 jajko 50ml mleka 100g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia owoce syrop klonowy Placuszki z serkiem ricotta i borówkami – przepis Serek ricotta, mąkę, cukier, miód, mleko, jajko i proszek do pieczenia mieszamy w misce tak aby nie było grudek. Placuszki smażymy(...)rumiany kolor na patelni na odrobinie oleju. Placuszki z ricotty możemy podać polane syropem klonowym z sezonowymi owocami. Smacznego! Artykuł Placuszki z serkiem ricotta i borówkami pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wody Wykonanie Czereśnie myję pod bieżącą, zimną wodą, pozbawiam ogonków. Nakładam do uprzednio wymytych i wyprażonych słoików. Trzy litry wody mieszam z kilogramem cukru i gotuję 3 minuty. Powstały syrop studzę i zalewam czereśnie w słojach. Owoce w słojach nakładam do pełna, syropem zalewam słoje prawie po brzegi. Brzegi słojów przecieram dokładnie najpierw mokrą, potem sucha ściereczką i zakręcam wymytymi
Kuchnia z widokiem na ogródcudowna - mieszamy oddzielnie suche i mokre składniki, dodajemy pokrojone truskawy - i gotowe. Są zdrowe i pożywne, naturalnie bez dodatku cukru, osłodziłam je ksylitolem, możemy użyć również miodu, lub syropu z agawy. Moje babeczki wychodzą trochę zakalcowate, ponieważ faszeruje je dużą ilością truskawek ( oczywiście jest to efekt zamierzony), aby były bardziej puszyste wystarczy połowa owoców. Smacznego! SKŁADNIKI: 1,5 szklanki(...)mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 szklanki ksylitolu, miodu lub syropu z agawy 3 duże jajka 0,5 szklanki jogurtu 0,5 szklanki oleju rzepakowego lub oleju kokosowego (rozpuszczonego) 1 łyżeczka aromatu waniliowego 2 szklanki pokrojonych truskawek WYKONANIE: przesiewam mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną dodaję do mąki truskawki w drugiej
Upiecz sobie babeczkęsyrop z kwiatów czarnego bzu ma mnóstwo zdrowotnych właściwości, szczególnie w leczeniu górnych dróg oddechowych, wiedziałam od lat. Wokół mnie sporo osób go przygotowuje, a u mnie było zawsze coś i nie robiłam. W tym roku z braku… Artykuł Syrop z kwiatów czarnego bzu pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik
Kolorowy PrzepisownikTUTAJ naleśniki crepes - idealnie cienkie francuskie - TUTAJ około 10 -12 sztuk naleśnikow - 500 g truskawek - 3-4 łyżki brązowego cukru - 200 g sera białego (możesz też użyć serka homogenizowanego) - syrop z agawy lub miód - tłuszcz do wysmarowania formy np. masło lub olej kokosowy Formę do pieczenia wysmaruj olejem kokosowym. Każdy naleśnik obsyp pokruszonym serem, odrobiną cukru i plasterkami truskawek, złóż(...)cztery - tworząc trójkąt ( 1/4 koła) i układaj w naczyniu jeden obok drugiego (jak na foto). Dookoła obsyp truskawkami, posyp cukrem i polej syropem z agawy. Całość zapiekamy w temp. 180 stopniach C na zloty kolor, u mnie 35 minut. Podajemy na ciepło ;-) Naleśniki oczywiście możesz podać z gałką lodów, polać śmietanką lub jogurtem, ale ja je uwielbiam tylko takie
SMYKWKUCHNIlepszego niż domowa słodycz. Składniki: ciasto: 1 kg sera - trzykrotnie mielony lub twaróg sernikowy z wiaderka 250 g sera mascarpone 3 jajka 110 g cukru puszka brzoskwiń w syropie 1/2 szkl syropu z brzoskwiń 2 opakowania budyniu śmietankowego łyżka mąki ziemniaczanej Wierzch: czekoladowe rureczki dodatkowo: herbatniki do wyłożenia tortownicy Wykonanie: *Żółtka ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy
Z Majeczką w kuchniproste więc każdy przygotuje je bez żadnego problemu. CHLEBKI 500 g mąki pszennej 2 łyżeczki suszonych drożdży 200 ml mleka 100 ml wody szczypta soli 1 łyżka oliwy łyżeczka syropu klonowego FARSZ 10 łyżek musu jabłkowego Jamar szczypta cynamonu garść truskawek DEKORACJA ulubione owoce Mąkę mieszamy z drożdżami i solą. Do mąki dolewamy letnie mleko z wodą i oliwą(...)Dodajemy syrop klonowy. Wyrabiamy aż ciasto będzie elastyczne i giętkie. Ciasto formujemy w kulę. Zostawiamy pod przykryciem na jakąś godzinę. Truskawki blendujemy. Dodajemy je do musu jabłkowego firmy Jamar . Przyprawiamy szczyptą cynamonu. Mieszamy. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 8-10 części. W zależności od tego czy wolimy przygotować mniejsze czy większe chlebki. Każdą część wałkujemy. Na środek dodajemy farsz owocowy. sklejamy
Kuchnia w oparachszczelnie garnek i gotuj zgodnie ze wskazówkami w ramce powyżej ugotowane warzywa wraz z wywarem zblenduj krem można wzbogacić słodką śmietaną Pieczona brukselka Składniki 500 g fioletowej brukselki olej syrop imbirowy Przygotowanie rozgrzej piekarnik do temperatury 180 °C oczyść brukselkę z uszkodzonych listków każdą przetnij wzdłuż na pół na dużej blaszce rozłóż papier do pieczenia wysyp na papier przygotowaną(...)brukselkę całość polej odrobiną oleju i syropu imbirowego brukselkę wymieszaj, następnie rozsyp po papierze wstaw do nagrzanego piekarnika piecz do momentu, aż brukselka delikatnie zarumieni się, skruszeje i straci smak surowizny (uważaj, aby się nie spiekła, w razie potrzeby obniż temperaturę) Serwuj krem posypany pieczoną brukselką ze świeżo startym imbirem
Szybko Szybkowarroszponka lub inne podobne – 50 g sera gorgonzola – pół gruszki – garść orzechów włoskich lub orzechów pekan – 1,5 łyżki oliwy z oliwek – 1 łyżka syropu klonowego Przygotowanie : Sałaty włóż do miski lub na talerz, dodaj ser gorgonzola pokrojony na mniejsze kawałki, gruszkę pokrojoną w plastry i orzechy. Sałatkę polej oliwą oraz syropem klonowym. SMACZNEGO
nietylkopasta.pl