syrop - 6989 przepisów (strona:153/466)

Lemoniada malinowa 131

kroimy na pół i dokładnie wyciskamy, do ostatniej kropelki. Sok cytrynowy wlewamy do naszykowanej butelki ze szczelnym zamknięciem.   W małym garnuszku zagotowujemy wodę z cukrem – do gotującego się syropu dodajemy maliny i gotujemy razem przez 4-5 minut na małym ogniu, do czasu aż owoce oddadzą swój sok i kolor, porozpadają się. Malinowy syrop studzimy, a po ostudzeniu przecedzamy

Karo in the Kitchen
Brzoskwinie w syropie 148

Kilka dni temu kupiłam w dobrej cenie ponad 4 kg polskich, niewielkich brzoskwiń. Chwilę zastanawiałam się co z nich przygotować, ale wygrała pierwsza myśl, czyli brzoskwinie w syropie. Będą idealne do deserów i ciast, a zimą dodadzą trochę słońca do porannej owsianki. Oczywiście nie są tak idealne (jeśli chodzi o kształt) jak te ze sklepu, ale domowe i pyszne(...)Składniki /8 słoików 0,5l/: 4-5 kg brzoskwiń 1,5 l Czytaj dalej... Artykuł Brzoskwinie w syropie pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Domowa nutella śliwkowa (wersja fit) – przepis krok po kroku 189

przygotowania nutelli śliwkowej będziecie potrzebować: 1 kg dojrzałych śliwek węgierek bez pestek (czyli ok. 1,2 kg niewypestkowanych) 120 g ksylitolu * 70 g karobu w proszku ** 1 łyżki syropu daktylowego (opcjonalnie) * oczywiście, zamiast ksylitolu, możecie dodać 150 g cukru lub cukru trzcinowego ** zamiast karobu, możecie dodać kakao Wykonanie krok po kroku: 1. Umyte śliwki pozbawiamy pestek i wrzucamy do garnka(...)czasu mieszając, aby śliwki nie przywarły do dna garnka. W tym czasie śliwki puszczą sok, który następnie odparuje. 3. Po tym czasie dodajemy karob oraz – opcjonalnie – syrop daktylowy i dusimy przez kolejne 15-20 minut na małym ogniu, często mieszając. Gotowa nutella powinna mieć konsystencję powidła. 4. Jeszcze ciepłe powidło, przekładamy do wyparzonych słoików, mocno zakręcamy i stawiamy

Okiem Blondynki by McBlondi
Malinowy koktajl proteinowy z komosy ryżowej 91

ugotowanej komosy ryżowej 1/2 szklanki (120 ml) mleka roślinnego 2 szklanki (480 ml) malin 1/2 szklanki (120 ml) jogurtu roślinnego o smaku naturalnym np. sojowego 2 łyżki syropu z agawy (lub według uznania) Wykonanie: Do blendera wrzucamy ugotowaną komosę ryżową, maliny, dodajemy jogurt, mleko roślinne i syrop z agawy. Całość miksujemy aż uzyskamy gładką konsystencję. Proste, prawda? Smacznego! *Przepis zainspirowany

Lamarida.pl
Sorbet brzoskwiniowy 92

Wyciskamy sok. Cukier wraz z wodą i sokiem z cytryny (jeśli używamy) umieszczamy w niewielkim garnku lub na patelni. Podgrzewamy przez kilka minut, aż w naczyniu utworzy nam się syrop. Gorący bardzo dokładnie mieszamy z sokiem brzoskwiniowym. Gotowy sorbet zamrażamy, mieszając go co 30 minut. Po około 3-4 godzinach sorbet powinien być gotowy. Sorbet brzoskwiniowy to coś, co pokochacie(...)Wyciskamy sok. Cukier wraz z wodą i sokiem z cytryny (jeśli używamy) umieszczamy w niewielkim garnku lub na patelni. Podgrzewamy przez kilka minut, aż w naczyniu utworzy nam się syrop. Gorący bardzo dokładnie mieszamy z sokiem brzoskwiniowym. Gotowy sorbet zamrażamy, mieszając go co 30 minut. Po około 3-4 godzinach sorbet powinien być gotowy. [/hide]   Artykuł Sorbet brzoskwiniowy pochodzi

Pogotujmy.pl
Panna cotta z mango (Panna cotta al mango) 159

przykrywamy foli ą  spożywczą. Deser schładzamy  przynajmniej 4-5 godziny. **** Mettete la panna cotta in frigorifero a rassodare per almeno 4-5 ore. Przed podaniem deseru przygotowujemy syrop; mieszamy miód  z sokiem z cytryny Desery wyjmujemy z filiżanek, przekładamy na talerzyki. Polewamy otrzymanym syropem, dekorujemy plasterkami mango i listkami mięty. * Włożenie filiżanek z deserem

La grande e la piccola cuoca
Dżem z wiśni bez żelatyny 116

szklanka soku wyciśniętego z wiśni 1200 g cukru Wykonanie: Wiśnie umyć, osuszyć i wydrylować. Do rondla / garnka o grubym dnie wsypać cukier i wlać sok wyciśnięty z wiśni - przygotować syrop, często szumować.  Po ściągnięciu wszystkich szumowin, wrzucamy wiśnie i gotujemy je razem z syropem na małym ogniu kilka minut. Odstawiamy na 2-3 godzin. Na sam koniec ponownie zagotowujemy

W Moim Magicznym Domu
Kokosowa lemoniada 161

wieczorem urządziłam sobie posiedzenie na balkonie i powiem, że ten stan dał mi tyle pozytywnej energii.  Składniki:  50 g mrożonych porzeczek 50 g mrożonych jeżyn 2 łyżki syropu z agawy garść mięty sok z limonki 1 l wody kokosowej Healthy People  Przygotowanie: sok z limonki, syrop z agawy oraz miętę rozgnieść. Dodać wodę kokosową i mrożone

Niezły Młynek
Likier z czarnych porzeczek (cassis) oraz "Julia i jej córki" 175

porzeczkami i cukrem ustawić w ciepłym miejscu (ja wynoszę przed ganek) i mieszać codziennie, by cukier się rozpuścił. Gdy cukru nie będzie już widać w słoju, odcedzić porzeczki z syropu. Porzeczki przelać jeszcze wodą. Porzeczki można włożyć do słoików i używać potem do ciast albo do przepysznego chleba z porzeczkami . Pierwszy nalew, syrop i wodę z płukania porzeczek połączyć

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka z zielonego ogórka z kukurydzą 165

ogórki 3/4 puszki kukurydzy 1/2 papryki 1/2 średniej cebuli czerwonej 1 brzoskwinia (idealana-to słodka i twarda) Świeży koperek Biały ocet balsamiczny lub cytryna Sól Pieprz Oliwa z oliwek Syrop klonowy-opcjonalnie PRZYGOTOWANIE: Kukurydzę odsączany, ogórki obieramy ze skórki-następnie wszystko drobno kroimy. Doprawiamy solą, pieprzem, octem, oliwą, syropem, dodajemy posiekany koperek-gotowe

Kopystką po garach
Pierś z indyka z czosnkiem i miodem 110

ząbki czosnku 1 łyżeczka czosnku granulowanego szczypta cynamonu przyprawy (wszystkie po 1/2 łyżeczki): curry, słodka papryka, oregano, wybrana przyprawa do mięs, sól 1 łyżka miodu (można użyć syropu z agawy lub syropu klonowego) 4 łyżki oleju 200 ml wody 1 cebula 2 łyżki śmietany 18% Sposób przygotowania: Czosnek drobno posiekaj lub przepuść przez praskę. Wymieszaj go z wszystkimi przyprawami, miodem

Via Gusto
Syrop z kwiatów lipy 198

Syrop z kwiatów lipy  działa napotnie. Jest wskazany w łagodzeniu gorączki towarzyszącej infekcjom.  Działa moczopędnie, przeciwskurczowo, lekko uspokajająco oraz łagodzi bóle głowy. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority(...)słoja. W garnku zagotować wodę z cukrem. Ciepłą zalewą zalać kwiaty lipy, dodać sok z cytryny, zamieszać. Przykryć ściereczką i odstawić na 2 doby w ciepłe miejsce.  Gotowy syrop zlać przez gazę do garnka, zagotować. Gorący przelać do butelek, zakręcić. Pasteryzować 15 minut, od momentu zagotowania wody. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Lemoniada porzeczkowa 197

mięta cytryna kostki lodu W rondelku zagotować wodę z ekstraktem waniliowym i cukrem, gotowa 3 minuty. Odstawić do ostygnięcia. Porzeczki zbenderowac. Przecisnąć prze sitko, resztki z sitka wyrzucić. Połączyć syrop cukrowy z musem porzeczkowym oraz sokiem pomarańczowym. Odłożyć do lodówki. Do szklanek nalewać syrop do polowy szklanki, wrzucić plasterek cytryny, lód, listki mięty. Dopełnić wodą

Moja Galeria Smaku
Malinowy pudding chia 167

Składniki na 1 porcję: 1 szklanka mleczka kokosowego 3 łyżki nasion chia garść malin wiórki kokosowe syrop z agawy (do smaku) Do szklanki wlać mleczko kokosowe, dodać chia oraz kilka malin.  Dosłodzić syropem z agawy. Wymieszać i odłożyć do lodówki na kila godzin lub całą noc. Następnie przybrać malinami oraz wiórkami kokosowymi

Moja Galeria Smaku
Przepis #153 Truskawkowy Czekokrem 84

Składniki - 80 g daktyli - 200 g truskawek (najlepiej świeżych) - 2 łyżki kakao - 1 łyżka syropu daktylowego lub klonowego/miodu Wykonanie Truskawki oczyszczamy i myjemy. Dzielimy na mniejsze cząstki i wkładamy do miseczki. Daktyle moczymy przez około 20 minut w gorącej wodzie. Następnie odsączmy z wody i dodajemy do truskawek. Całość dokładnie blendujemy. Na koniec dodajemy kakao oraz syrop daktylowy. Ponownie blendujemy

Health-Fit-Life