suszone warzywa - 1500 przepisów (strona:34/100)

Cannelloni z pora z ziemniakami 85

1 duży por z długą częścią białą, 800 g obranych ziemniaków, 60 g suszonych pomidorów w oliwie, oliwa, 2 łyżki masła, 2 łyżki śmietany, chilli

królestwo garów
Pasztet domowy pieczony 154

drobiowej-4 jajka-2 czerstwe bułki-2 cebule-1 marchew-kilka ząbków czosnku-bułka tarta-kilka suszonych grzybów-seler-por-ziele angielskie-pieprz ziarnisty-listek laurowy-przyprawa Barbecue-sól, pieprz   Część łopatki ( 1 kg ) gotujemy w wodzie z dodatkiem soli, warzyw, grzybków, pieprzu ziarnistego, ziela angielskiego i listka laurowego.   Gotujemy do miękkości mięsa

Maminek kulinarny
Ziołowe spaghetti z zieloną fasolką szparagową 145

Składniki: ( na 1 osobę)  spaghetti Barilla  garść zielonej fasolki szparagowej  garść posiekanego szczypiorku  suszone pomidory z bazylią i czosnkiem  suszone

Moja smaczna kuchnia
Egzotyczna zupa dyniowa 167

dusimy dość powoli przez 45 minut co pewien czas mieszając. Z ugotowanych warzyw odławiamy liście kafiru, po czym blendujemy na gładką masę. W czasie blendowania dodajemy również partiami sok pomarańczowy, mleczko kokosowe oraz 3-4 łyżeczki brązowego cukru do smaku. Zupę podajemy na ciepło z dodatkiem suszonych nasion dyni. Uwagi Jeżeli zachodzi potrzeba podgrzania zupy przed podaniem, zróbmy(...)gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-157 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-157 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pokrojone warzywa Najpierw posmażamy czosnek, chili i imbir... ...następnie dodajemy dynię i pataty Warzywa dusimy/gotujemy ok. 45 minut Na koniec zupę dokładnie blendujemy Egzotyczna zupa dyniowa Post Egzotyczna zupa dyniowa pojawił się

Kulinarna Pokusa
Zupa słoneczna - krem z warzyw z tymiankiem (bez glutenu, mleka i jajek) 151

Kremowa zupa z bukietu warzyw, z nutką tymianku i szczyptą kurkumy. Składniki: ziemniaki 4 duże szt marchew 2 szt kalafior kilka "różyczek" brokuł kilka "różyczek" groszek zielony 0,5 szklanki filet z kurczka lub indyka 200 g woda 1 l olej lub oliwa z oliwek 1 łyżka sól, pieprz, kurkuma tymianek świeży (ew suszony) kleik ryżowy (lub mąka ryżowa(...)Mięso wypłukać, ugotować  osolonej wodzie (najszybciej w garnku ciśnieniowym). Wywar wylać, mięso pokroić w kostkę około 1 cm.Ziemniaki i marchew obrać i pokroić w kostkę, dodać resztę warzyw i mięso. Zalać wodą tak, aby przykryć składniki.  Ugotować warzywa do miękkości. Dodać olej, sól, mielony pieprz i kurkumę  oraz tymianek. Zmiksować w blenderze do gładkiej konsystencji.Przela

głodny alergik
Ciecierzówka. Zupa z ciecierzycy 115

jest smaczna, rozgrzewająca i sycąca jak przystało na zupę z warzyw strączkowych. Ciecierzówka. Zupa z ciecierzycy Składniki: 250g suchych ziaren ciecierzycy 2 łyżki ziaren soczewicy 250 g żeberek wieprzowych 250 g wędzonego boczku 2 cienkie kiełbasy wędzone 2 marchewki 1 pietruszka kawałeczek selera 3 ziemniaki 1 łyżka otartego suszonego majeranku 2 listki laurowe 1 cebula sól i pieprz młotkowany(...)tylko żeberka, w trakcie z powierzchni zupy zbieramy szumowiny, doprawiamy solą, wrzucamy ziarna ziela i listki laurowe, gotujemy aż mięso będzie miękkie, po ugotowaniu wyjmujemy je, obieramy z kości. Warzywa, czyli marchew, pietruszkę, seler obieramy i myjemy, marchewkę kroimy w kostkę, a seler i pietruszkę w całości dodajemy do garnka z gotującą się ciecierzycą i soczewicą. Ziemniaki również obieramy, myjemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Penne ze szparagami i ciecierzycą w sosie pomidorowym 169

pesto z suszonych pomidorów (1 słoiczek) puszka 400 g ciecierzycy łyżeczka kuminu łyżeczka suszonej bazylii Przygotowanie: Szparagi obierz i pokrój w 1 cm kawałki. Pomidorki poprzekrawaj na pół. W dużej głębokiej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i wrzuć warzywa. Duś je około 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodaj odsączoną i wypłukaną pod pod bieżącą woda soczewicę

greenscarf
Makaron z bakłażanem 143

Bakłażan to jedno z moich ulubionych warzyw i jadam go często. Tym razem wylądował z makaronem z sepią na jednym talerzu i było to idealne połączenie, polecam wypróbujcie. Pasta tahini i suszone pomidory dopełniły całości. Lubicie takie połączenia? Makaron z bakłażanem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Placek włoski - pierwsza propozycja na świąteczny stół 145

Zawsze staram się używać  różnych orzechów i rodzynek, reszta, wg aktualnych zasobów spiżarki, figi, daktyle, suszone gruszki, morele itd. Obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka trzeba pokroić w kostkę, nie musi być regularna, używam do ich rozdrobnienia  krateczki do krojenia warzyw do sałatki warzywnej. Następnie wszystkie przygotowane składniki umieszczam w sporym naczyniu, trzeba je wymieszać do połączenia

I tu będę miała takie te
SOS SALSA 105

ząbki czosnku 1 i 1/2 kg pomidorów lima 6 łyżek octu z czerwonego wina 1 łyżka suszonego oregano 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki pieprzu 1 i 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżka cukru 2 płaskie łyżeczki soli Przygotować warzywa. Cebule drobno pokroić. Papryki oczyścić i pokroić w kosteczkę. Papryczki chili oczyścić z pestek (w zależności

w mojej kuchni
GRZYBOWA Z ŁAZANKAMI 84

świątecznych. Dziś na tapecie zupa- zupa grzybowaSkładniki:2 litry bulionu warzywnego2 marchwie1 por biała część1 cebula1 pietruszka2 garście suszonych grzybów4 łyżki śmietany 18% 3/4 szklanki makaronu łazankiWykonanie:Grzyby moczymy na noc, rano zlewamy wodę , przemywamy grzyby .Do garnkawlewamy bulion, dorzucamy warzywa, grzyby i wodę w której się moczyły.Gotujemy ok godziny. Przecedzamy wywar. Połowę ugotowanych grzybówodkładamy( przydadzą

Z Majeczką w kuchni
Spaghetti z klopsikami 187

mięsa z drobiu oraz soku ze świeżych marchewek i połączyłam z zieloną nutką ziół i warzyw. Tak przygotowany makaron dzieci zjadają z wielkim apetytem:) Składniki:500g mięsa mielonego z drobiu, puszka pomidorów, 3 marchewki,cebula, sól, pieprz, jajko, 1/2 łyżeczki suszonej bazylii, 3 łyżki bułki tartej, 2 łyżki oleju, łyżka koncentratu pomidorowego, seler naciowy do posypania i bazylia

Z miłości do słodkości
KRUPNIK 124

Dziś domowa, sycąca i prosta zupka. Krupnik jest dobrym rozwiązaniem gdy nie mamy pomysłu na obiad. Najbardziej znana polska zupa. Zdrowa kasza i warzywa w zupełności wystarczą. Oczywiście jak najbardziej można dodać skrzydełka kurczaka, żołądki czy żeberka. Zupa staje się wtedy bardziej treściwa. Ja postanowiłam tym razem przygotować ją bez mięsa, wykorzystałam natomiast galaretkę z pieczeni. Powiem,że smakowała wyśmienicie(...)garnka wlałam wodę, wrzuciłam ziele angielskie, liście laurowe i suszone grzybki. Jeśli gotujecie zupę na mięsie należy go dodać i gotować przez około 20 minut Pora pokroiłam w cienkie plasterki a cebulę w kostkę. Marchew, seler i pietruszkę starłam na tarce o grubych oczkach. Możecie jeśli wolicie pokroić warzywa w drobną kostkę. Podsmażyłam warzywa na maśle. Dodałam również

potrawyregionalne
KASZA JĘCZMIENNA Z WARZYWAMI A'LA TABBOULEH 159

łyżeczka majeranku suszonego (płaska) sok z cytryny do smaku olej do smażenia Sposób przygotowania:  Bulion zagotowuję, wkładam woreczek z kaszą jęczmienną i gotuję wg instrukcji na opakowaniu (ja mam na to swój sposób: gotuję 5 minut, następnie wyłączam palnik i pozostawiam kaszę w gorącej wodzie, aż dostatecznie zmięknie). Następnie odcedzam na sicie. Warzywa płuczę pod bieżącą wodą

W kuchni Karmel-itki
Bruschetta z cukinią i hokkaido 162

czerstwy chleb 2 łyżeczki suszonego oregano 2 szczypty słodkiej papryki w proszku plaster ulubionego sera, np. gouda sól Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. Obraną i oczyszczoną dynię razem z cukinią kroimy w dużą kostkę. Przekładamy do naczynia żaroodpornego razem z czosnkiem pokrojonym w plasterki. Dodajemy oregano, paprykę słodką w proszku oraz sól. Mieszamy. Warzywa wkładamy do rozgrzanego piekarnika

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania