suszone grzyby - 2540 przepisów (strona:71/170)

Bigos z młodej kapusty / Young Cabbage Stew 90

dobrze smakuje z podsmażoną kiełbasą albo boczkiem. Jeśli wolicie, zamiast wędlin możecie dorzucić do niej trochę mięsa. Ja bardzo lubię dodawać do kapusty z koperkiem również odrobinę suszonych grzybów albo pieczarek. Czym doprawić młodą kapustę? Ja zazwyczaj dodaję odrobinę kminku, ziele angielskie i listek laurowy, młodej kapuście nie potrzeba wielu przypraw. Jeśli macie ochotę, do waszego bigosu możecie dodać

Lekcje w kuchni
Zestawienie moich najlepszych przepisów na Święta! 210

ananasem Karp zapiekany z pieczarkami Świąteczne brownie Ryba z pieczarkami w sosie śmietanowym Ciasto z jabłkami, żurawiną i korzennym karmelem Karp w całości zapiekany z pieczarkami Śledź z suszonymi grzybami i śliwkami Zupa krem z pieczonych buraków z gruszkami i imbirem Orientalny karp duszony w sosie pomidorowym Świąteczna kaczka pieczona z sosem wiśniowym z winem Porto Piernikowe ciastko

karmelowy
Bigos z kiszonej kapusty – łatwy i pyszny! 5010

Bigos z kiszonej kapusty – z mięsem wieprzowym, kiełbasą i suszonymi grzybami. Polecam na Święta Bożego Narodzenia, Sylwestra, Urodziny i inne okoliczności :) Może zainteresują Was również przepisy na Wigilię: Potrawy wigilijne – przepisy Bigos z kiszonej kapusty – Składniki: 500 g mięsa wieprzowego (u mnie łopatka wieprzowa) 330 g kiełbasy wiejskiej lub podwawelskiej olej […] The post Bigos z kiszonej

Kulinarne Przeboje
Barszcz czerwony na wywarze grzybowym 176

pieprzem. Czy można chcieć czegoś więcej? No, może jakieś pierożki, albo uszka  i mamy kompletne danie na wigilijny stół. Barszcz czerwony na wywarze grzybowym. Składniki 30 g suszonych grzybów, ja użyłam borowiki 1/2 selera, obierz  1 pietruszka, obierz 2 średniej wielkości marchewki, obierz 6 średniej wielkości buraków 3 ziarnka ziela angielskiego 1 łyżka soku z cytryny sól(...)Wysokie Czas Gotowania 15 min Otwieranie Garnka Szybkie ETAP II Wybór Ciśnienia Niskie Czas Gotowania 15 min Otwieranie Garnka Szybkie Jeśli powyższe wskazówki nic Ci nie mówią, zapraszam tutaj . grzyby umieść w rondelku i zalej zimną w takiej ilości, aby przykryła grzyby zagotuj wodę z grzybami jak tylko woda zacznie wrzeć, przelej grzyby przez sitko, następnie opłucz

Szybko Szybkowar
Zaczynamy 106

dużej ocynkowanej wannie i poczekać, aż wypłyną wszystkie pająki i ślimaki. Po 30 minutach moczenia wylałem wodę z wanny i odłożyłem pokrzywę do odcedzenia na wielkie sito od suszenia grzybów. Pokrzywa była gotowa do wyciskania. W porównaniu z jabłkiem, marchewką czy kapustą wcale nie była łatwa, ani przyjemna we współpracy. Po półgodzinnym wyciskaniu miałem ok. 1,5 l soku

Pij soki wyciskane
Bigos staropolski najlepszy na święta 189

kapusty białej 1,5 kg kapusty kiszonej 1 kg mięsa 30 dag  wędzonego boczku 50 dag kiełbasy wiejskiej 4 cebule 8-9 suszonych śliwek 8-9 suszonych grzybów 6-7 ziarenek jałowca 10 ziarenek pieprzu 5-6 ziarenek ziela angielskiego 3-4 listki laurowe sól do smaku - ja daję 1/2 łyżki soli morskiej lub himalajskiej 1/2 łyżka(...)razem z tłuszczem. Kapustę białą szatkujemy, dodajemy do mięsa i mieszamy. Kapustę kiszoną również szatkujemy, dodajemy do reszty składników, mieszamy. Gar stawiamy na kuchence, i niech się pomału gotuje. Grzyby moczymy w ciepłej wodzie, po czym kroimy na małe kawałki, dodajemy do gara. Śliwki kroimy na mniejsze kawałki i również dodajemy do gara. Wszystkie przyprawy również dodajemy do gara

Ekspansja smaku
Bigos wegetariański 127

wędzonych śliwek (ok. 35 g), - kilka suszonych grzybów (ok. 10 g), - 2 łyżki sosu sojowego, - łyżka oleju (ok. 10 g), - przyprawy: łyżeczka soli, pieprz, 2 ziela angielskie, 2 liście laurowe, pół łyżeczki tymianku, pół łyżeczki ziaren kolendry, pół łyżeczki ziaren gorczycy. Sposób przygotowania 1. Grzyby moczymy w wodzie przez kilka godzin. 2. Śliwki moczymy w wodzie przez kilka

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Gołabki z dzika z kaszą jaglaną prażoną 126

mięsa dzika* 1 cebula, 100 g kaszy jaglanej prażonej, 5 owoców jałowca, sól, pieprz, tłuszcz do smażenia (u mnie gęsi, może być smalec, masło), 30 g suszonych grzybów, 100 ml soku z kiszonej kapusty, listek laurowy, kilka ziaren pieprzu czarnego, kilka ziaren ziela angielskiego, Kaszę umyć, odsączyć i zalać 180 ml zimnej wody. Osolić, dodać 2 łyżki tłuszczu. Wstawić(...)ogień, gdy się zagotuje zmniejszyć płomień i gotować około 10 minut aż kasza wchłonie wodę. Zdjąć z ognia i odstawić na kolejne 10-15 minut. Kaszę gotować pod przykryciem. Grzyby zalać niewielką ilością zimnej wody i ugotować do miękkości. Cebulę pokroić w kostkę, poddusić na tłuszczu dodając szczyptę soli i cukru, oraz rozgnieciony jałowiec. Mięso wymieszać z kaszą

królestwo garów
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym na bazie alkoholu 104

Polecam na romantyczny obiad lub kolację, ale także dla gości. Składniki na polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym na bazie alkoholu (3 porcje): polędwiczki wieprzowe ok. 0,5 kg suszone grzyby 300 g łyżka natki pietruszki tymianek sól pieprz cebula 2 ząbki czosnku śmietana 18% (2 łyżki) mąka (łyżeczka) whisky 50 ml wino czerwone półwytrawne

Karola gotuje
Wigilijny bigos z kapusty i soczewicy 140

suszonych grzybów pół szklanki soczewicy zielonej kilo kapusty kiszonej 100 g śliwek wędzonych bez pestek cebula surowa pokrojona w piórka cebula pokrojona w piórka i zeszklona na patalni 5 kulek ziela angielskiego 3 listki laurowe 2 łyżki sosu sojowego (ciemny) po pół łyżeczki wędzonej papryki, majeranku i pieprzu chlust oliwy     Jak przygotować kapustę wigilijną z soczewicą? Grzyby

Ugotowane pozamiatane
Kulebiaczki 107

mąki pszennej luksusowej Młynomag 1 szkl mleka 30 g drożdży 50 g oleju 1 łyżka cukru szczypta soli nadzienie 0,5 kg kapusty kiszonej 1 średnia cebula garść grzybów suszonych szczypta kminku sól pieprz ziołowy staropolski 3-4 łyżki oleju rzepakowego nierafinowanego wywar z grzybków woda do podlania 1 jajko Grzybki namoczyć, po czym ugotować

Gotowanie jest łatwe
Zupa imbirowa 132

suszonych grzybów mun 1 mała puszka groszku 1,5 l bulionu drobiowego 4 dymki szczypiorek 3 cm świeżego imbiru 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso kurczaka gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, studzimy i rwiemy mięso na mniejsze kawałki. Grzyby moczymy

R'n'G Kitchen
Wigilijny czerwony barszczyk z pieczonych buraków 151

selera cebuli 3 ząbków czosnku A to wszystko w średnim rozmiarze :) Naszykujcie również garść suszonych grzybów 5 liści laurowych 5 ziaren ziela angielskiego dwie łyżeczki majeranku łyżeczkę lubczyku pieprz i sól wodę 2-3 łyżki octu jabłkowego lub soku z cytryny folię aluminiową Grzyby moczcie przez około pół godziny, następnie odcedźcie, zalejcie niewielką ilością wody i ugotujcie

Pichceniomania
Grochówka z kapustą kiszoną 151

przesmażyć. Jak już boczek lekko się stopi, dodać posiekaną drobno cebulkę. Smażyć aż cebulka nabierze złotego koloru. Dodać wszystko do zupy. Teraz już czas na resztę składników tj. suszone grzyby, pokrojoną kiełbasę w plasterki, marchew i pietruszka pokrojona w kostkę, pieprz, vegetę, majeranek. Dodać jeszcze wędzoną skórę, którą po ugotowaniu wyrzucamy. Wędzonka bardzo wzbogaca smak grochówki. Ja zawsze

Kuchnia Pokoleń
ODŚWIĘTNY PASZTET - PRZEPIS RODZINNY 163

miękkości.Mięso z porcji obrać i zmielić wraz z warzywami.Wywar zostawiamy sobie jako rosół.Możemy go zapasteryzować.     20 dag.pieczarek 20 dag.podgardla 5 dag.namoczonych i ugotowanych grzybów suszonych 1 cebula   mięso z korpusów kurzych sól vegeta pieprz 6 ząbków czosnku sporo majeranku 2 jajka 4 łyżki mąki 3 łyżki bułki tartej ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Cebulę siekamy i podsmażamy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania