Gulasz z dziczyzny

Gulasz z dziczyzny

Gulasz z dziczyzny

Bardzo się ucieszyłam ze smaku końcowego tego dania. Improwizowałam próbując uzyskać jak najlepszy efekt końcowy. Zaprosiłam większość z rodzinki na obiad, bardzo im smakowało. Upiekłam mięso w starej głębokiej patelni żeliwnej, ona do tego nadaje się perfekcyjnie. Mam ją już około 20 lat i nadal ją używam. Mięso z dzika oczyścić dokładnie z wszystkich błonek, powycinać je i wyrzucić. Pokroić mięso w małe kawałeczki i włożyć do dużej miski, zalać maślanką. Wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin. Nastę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, grzyby, gulasz, papryka, boczek, sosy, obiad, mięsa pieczone, suszone pomidory, sos z grzybów , pieczony boczek

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.