Wyjątkowy smak roladek wieprzowych w takiej wersji odkryłam niedawno, dzięki koleżankom z pracy :) Składniki:70 dag łopatki (można użyć karkówki),30 dag kapusty kiszonej,suszone podgrzybki,2 cebule, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy.Dodatkowo:kasza gryczana i buraczki.Mięso kroimy na plastry i rozbijamy, po czym solimy i pieprzymy. Na rozbitej łopatce układamy poszatkowaną kiszoną kapustę (surową, nie płuczemy
Delicious Titbitsaromatyczna karkówka, doskonała na sycący obiad, możemy podawać ją z ziemniakami, kaszą lub ryżem SKŁADNIKI 60 dag karkówki, 8 pieczarek, 2 łyżki płatków suszonych pomidorów , 1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny, ½ łyżeczki bazylii , sól, biały pieprz mielony , 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 1 łyżka mąki pszennej, 1 łyżka śmietanki 30%, 2 łyżki oleju, ¾ szkl. bulionu WYKONANIE Karkówkę kroimy
słodki brateksmakuje wybornie, a dodatki pasują idealnie.Takie proste i pyszne danie. Składniki: karkówka 1.1/2 kg ser koryciński z pomidorem,bazylią i czosnkiem 200 g pomidory suszone 15 plasterków sól himalajska zmielona do doprawienia karkówki pieprz ziołowy do smaku papryka czerwona mielona słodka do natarcia karkówki Dodatkowo: ziemniaki z wody koperek marynowane pikle w zalewie korniszonowej ( Tego
Różowa kuchniaaromatyczną karkówkę ze śliwkami , smak rewelacja , super się sprawdza na rodzinne obiady, ale nie tylko , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu . Składniki 1 kg karkówki 1 duża cebula 10 śliwek suszonych ( bądź powidła śliwkowe ) 1 szklanka mąki 2 łyżki oleju do smażenia sól 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 2 listki laurowe(...)ziaren pieprzu kolorowego Wykonanie Mięso kroję na plastry , następnie mąkę wysypuję na talerz , karkówkę obtaczam w mące i na dobrze rozgrzaną patelnie z olejem wykłam nasze mięso , smażymy na złoty kolor po obu stronach . Jak nasze mięso mamy już usmażone , przekładamy do wysokiego garnka , a na naszą patelnie wrzucamy pokrojoną cebulkę w talarki ,oraz śliwki pokrojone
Mój SmakMakaron z grzybami mun po chińsku Składniki: - mięso z karkówki - 1 cebula - 1 łyżka jogurtu naturalnego - 20g suszonych grzybów mun - 1/2 opakowania mrożonej chińskiej mieszanki warzyw (marchew, cebula, kiełki fasoli Mung, pędy bambusa, por, grzyby Mun, papryka) -1 łyżeczka przyprawy chińskiej: sól, kurkuma, pasternak, pieprz czarny, cukier, papryka, koper, kolendra, szałwia, tymianek, bazylia, estragon, glutaminian (u mnie od Skworcu(...)mielona słodką czerwona papryka - mielone chilli - sól, pieprz ziarnisty czarny - makaron instant dodatki: - olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Karkówkę kroję w kostkę, dodaję do niego jogurt i przyprawę chińską. Odstawiam na pół godziny. W tym czasie moczę suszone grzyby mun w wodzie. Dalej obsmażamy mięso na patelni. Osobno podsmażam drobno posiekaną cebulę na rumiano. Wszystko łączę wraz
Kuchnia co dnianiedzielny obiad. Do ziemniaków, kaszy, makaronu. Dzieciom i Tatowi bardzo posmakowała i na pewno często będzie u nas gościć. 1,5 kg karkówki niecała szklanka soku malinowego 20 dag suszonych śliwek 2 cebule 1 łyżeczka majeranku 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego pieprz czarny sól (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Obficie posolić z każdej
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieSkładniki: 0,5 kg karkówki 1 cebula 2 ząbki czosnku 5-6 suszonych śliwek kilka suszonych grzybków 150g ciemnego piwa 300g wody 1 łyżka mąki przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka mielona, odrobina chilli, świeża zielona pietruszka olej do smażenia *** Karkówkę kroimy w około centymetrowe plastry, przyprawiamy z dwóch stron solą oraz pieprzem i podsmażamy partiami(...)tłuszczu podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy przeciśnięty czosnek i jeszcze przez chwilę podsmażamy. Następnie na patelnie ponownie dokładamy podsmażone mięso *** *** Całość zalewamy wodą, dodajemy suszone śliwki oraz grzyby. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką oraz chilli. Zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez około 15 minut. Następnie wlewamy piwo i dusimy na niewielkim ogniu
Blog z ApetytemSztuka mięsa dziś na obiad i to w nie codziennym stylu zapewniam, że równie będzie smaczne co przygotowane w tradycyjny sposób. Składniki: karkówka 1.1/2 kg pieczarki 6 szt ser suszonymi borowikami Koryciński 12 plasterków ser wędzony Koryciński 12 plasterków pomidor bez skórki 12 plasterków sól do smaku pieprz ziołowy do smaku folia aluminiowa Przygotowanie: Karkówkę myjemy
Różowa kuchniakiszoną i pieczarkami SKŁADNIKI: 2 grube plastry karkówki 300 g kapusty kiszonej 150 g pieczarek 1 kostka rosołowa łyżeczka oleju sól pieprz 100 g suszonych pomidorów z oliwy 2-3 ząbki czosnku PRZYGOTOWANIE Karkówkę rozbić na jak najcieńsze plastry. Pieczarki obrać, pokroić na plasterki i na dużym ogniu do zarumienienia. Kapustę odcisnąć z zalewy, można wypłukać jeśli jest(...)Kapustę odłożyć do wystygnięcia. Na plastry karkówki nakładać po dużej porcji farszu z kapusty, zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Roladki ułożyć w naczyniu do zapiekania, zalać 0,5 litra wody i dorzucić kostkę rosołowa. Przykryć pokrywką i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 90 minut, do miękkości mięsa. Suszone pomidory pokroić w mniejsze kawałeczki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkijest również to, że można go przygotować wcześniej, bo jak powszechnie wiadomo - leżakowanie i odgrzewanie mu służy :) Składniki: 500 g karkówki 350 g schabu 2 kawałki kiełbasy śląskiej 1 kg kiszonej kapusty 850 g kapusty białej 15 g suszonych grzybów 80 g suszonych śliwek 20 g suszonej żurawiny 1 ząbek czosnku 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 3 liście(...)czarnego pieprzu sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, przyprawa do mięs, vegeta Grzyby namaczamy na 2 godziny po czym gotujemy do miękkości. Zachowujemy wodę, w której grzyby się gotowały. Karkówkę i schab kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz przyprawą do mięs. W dużym garnku rozpuszczamy łyżkę margaryny i wrzucamy mięso. Smażymy na średnim ogniu
My simple kitchenSkładniki: 600-800 g chudej karkówki przyprawy: majeranek, czosnek, słodka papryka, sól, pieprz, kminek garść suszonych pomidorów (użyłam suchych, nie w oliwie) olej do smażenia 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki słodkiej śmietanki Karkówkę pokroić w plastry, przyprawić i włożyć do lodówki na ok. 1/2 godziny. Następnie obsmażyć z obu stron. Przełożyć do garnka, zalać 2 szklankami wrzątku
Czerwień i błękitmielony ziołowy papryka czerwona słodka majeranek suszone pomidorki z czosnkiem czosnek 4 ząbki wino czerwone wytrawne Przygotowanie: Formę prostokątną wykładamy folią aluminiową. Karkówkę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy solą, pieprzem papryką mieloną,majerankiem i suszonymi pomidorkami z czosnkiem. Nacinamy w poprzek paski i wkładamy czosnek pokrojony w plasterki. Zalewamy winem i zakrywamy folia aluminiową i do lodówki
Różowa kuchniawyrazistości i ostrości, marchewka go osładza. Pyszny! 600 g łopatki wieprzowej 4 cebule 7 dużych pieczarek 2 łyżki przyprawy do karkówki Piątnica (kupisz tutaj) 1 łyżeczka wędzonej proszkowanej papryki Piątnica (kupisz tutaj) 3 łyżeczki suszonej marchewki Piątnica (kupisz tutaj) 1 łyżka koncentratu pomidorowego Sól Pieprz 1 szklanka bulionu Łopatkę kroimy w dużą kostkę, doprawiamy przyprawą(...)karkówki. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w ćwiartki. W garnku rozgrzewamy olej. Wkładamy mięso, podsmażamy. Następnie dodajemy cebule i pieczarki. Wszystko dusimy chwilkę pod przykryciem. Podlewamy bulionem, doprawiamy wędzoną papryką i suszona marchewką. Na końcu dodajemy sól, pieprz i koncentrat pomidorowy. Dusimy do miękkości mięsa (około 60 minut na wolnym ogniu
VioletoweKucharzeniekarkówki 1 łyżka octu balsamicznego 3 łyżki oliwy 1 listek laurowy (połamać) sól pieprz pieprz ziołowy tymianek majeranek pół cebuli 50 g suszonych pomidorów w oliwie smalec do smażenia Karkówkę pokroić na dość grube plastry (porcje) Posypać przyprawami, oblać oliwą i octem balsamicznym, odstawić na 2-3 godziny. W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, przysmażyć karkówkę z obu stron, dodać
Gotowanie jest łatweSkładniki: 700 g karkówki bez kości 2 łyżki masła klarowanego 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki rodzynek 10 szt suszonych moreli 3/4 szklanki wody sól pieprz Wykonanie: Karkówkę pokroić w plastry o grubości 1 cm . Rozbić lekko każdy kotlet, posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło i przyrumienić lekko kotlety z każdej strony, a następnie przełożyć
O kuchni z uczuciem